Nummer 1 Leden Inlog
U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.
‘Weet je dat deze lössgrond de beste grond ter wereld is voor groenten en fruit? Ik hoef dus niet ver te gaan voor de mooiste ingrediënten voor mijn gerechten.’ Hans van Wolde, patron-cuisinier van Brut 172, proeft de aardbeien van Wim Notermans uit Hoogcruts.
Joeri en Melanie zijn sinds vorig jaar december de trotse uitbaters van Bie Josee, een eetcafé in de Maastrichtse wijk Amby. Op tafel komen behalve traditionele gerechten ook specialiteiten met parelcouscous, courgetti, zoete aardappel en zo veel mogelijk streekproducten.
Het Maastrichtse restaurant Beluga Loves You, een van de bekendste restaurants van Nederland, schroeft het aantal dagen dat de zaak geopend is terug van vijf naar vier.
In de reisgids staat het niet, maar insiders weten het maar al te goed. Op het Cörversplein in Maastricht-Wyck wordt de oplettende passant getrakteerd op misschien wel de mooiste zonsondergang van de stad.
Combineer het goede met het aangename!
De hele maand oktober kunt u tafelen en borrelen in Maaseik met steun aan het goede doel.
Naar aanleiding van de terrasspecial in de vorige editie van Nummer 1 hebben veel Limburgers een bezoek gebracht aan het prachtige Haus am See, aan de zuidrand van Aken. Velen keerden ook al terug naar het prachtige restaurant met zijn grote terras.
Wat een verwennerij. Met uitzicht op plezierjachten, vrachtschepen en cruiseschepen genieten van het vrije gevoel van het water, het groen en het heerlijke eten van meesterkok René Brienen. We zijn bij Brienen aan de Maas in Well beland, absoluut de Nummer 1 Zomertip waard.
In de culinaire rubriek Koken met… delen bekende en minder bekende koks een mooi recept met de abonnees van tijdschrift Nummer 1. Chef-kok Dennis Leenders van Van der Valk Hotel Stein-Urmond deelt graag deze receptuur van gamba’s met risotto.
Verscholen in het Midden-Limburgse dorpje Roosteren, op het smalste stukje Nederland, ligt Kasteel Eyckholt. Sinds jaar en dag het adres voor de goede dingen des levens. Het restaurant, gevestigd in ’s lands kleinste witte kasteeltje, is kortgeleden overgenomen door Pieter Hofman.
In het Belgische Rekem-Lanaken, vlak over de grens bij Maastricht, ligt Restaurant Floc. Een bijzondere plek met een markante naam. Een blik op de menukaart leert ons dat die prima in orde is, onder meer door een aantal specialiteiten van het huis. Zeetong meunière (vierhonderd of zeshonderd gram), Wagyu en diverse wildgerechten laten u proeven van het seizoen.
22 resultaten
Categorie: Culinair
Postbus 26, 6122 AA Born
telefoon: 046 4810222
info@nummer1.nl
U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.