Hart voor je moeder

Recept Moederdaghart

hart

Ingrediënten

Suikerkoek
• 560 gram bloem
• 1 theelepel bakpoeder
• halve theelepel zout
• 340 gram roomboter (kamertemperatuur)
• 300 gram suiker
• 2 eieren
• 2-3 theelepels vanille-extract
• 1 theelepel amandelextract

Swiss meringue botercrème
• 500 gram roomboter (kamertemperatuur)
• 320 gram suiker
• 6 eiwitten
• 2 theelepels vanille-extract

Lemon curd
• 125 gram roomboter
• 200 gram suiker
• 2 citroenen (rasp en schil)
• 1 limoen (rasp en schil)
• 2 eieren plus 1 eidooier
• 1 blaadje gelatine

Decoratie
Vers fruit
De lekkerste chocolade en/of snoepjes

Bereiding

Suikerkoek
Klop de roomboter met de suiker romig. Zorg dat dit zacht is.
Voeg de eieren, het vanille- en amandelextract toe en mix tot één geheel.
Haal de droge ingrediënten door een zeef en voeg dit bij het botermengsel.
Meng dit rustig tot het één beslag is.
Verdeel het beslag in twee delen.
Leg een vel bakpapier klaar en leg hier één deel van het deeg op.
Leg hier een ander vel bakpapier op en rol het deeg uit tot een halve centimeter.
Doe dit ook met het andere deel deeg.
Plaats de twee plakken deeg in de diepvries voor minimaal twee uur.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd twee harten uit het deeg en plaats deze op een bakplaat in de oven.
Bak de koekjes 12 tot 14 minuten, tot het randje goudbruin is.
Laat de koekjes hard worden op de bakplaat voor je ze verplaatst naar een afkoelrek.

Lemon curd
Leg het gelatineblaadje in een kommetje met koud water.
Doe de roomboter, suiker, het sap en rasp van de citroenen en limoen in een hittebestendige kom. Plaats deze kom op een pannetje met kokend water. Verwarm het au bain-marie tot de boter gesmolten is.
Haal de kom van het pannetje en voeg de eieren toe. Roer goed door elkaar.
Plaats de kom terug op het pannetje en roer in de curd tot deze 80 graden Celsius is.
Haal de kom van het vuur en voeg de gelatine toe.
Giet de lemon curd door een zeef en laat opstijven in de koelkast.

Swiss meringue botercrème
Doe de eiwitten en de suiker in een hittebestendige kom en plaats op een pannetje met kokend water.
Verwarm au bain-marie.
Blijf goed roeren tot de suiker is opgelost.
Haal de kom van het pannetje en klop tot een stevige meringue.
Voeg de boter in blokjes toe en mix tot een romige botercrème.
Voeg het vanille-extract toe en roer dit door.

Opbouwen

Leg een hart op een serveerschaal en spuit er toefjes op van botercrème.
Doe wat lemon curd over de botercrème en plaats het andere hart erop.
Spuit hier weer toefjes op van botercrème en decoreer met het vers fruit, chocolade en snoepjes.

  • MOEDERDAG
    MOEDERDAG

    In het kader van Nummer 1 Exclusief Kunst presenteert kunstenaar Thijs Heijnen elke editie een uniek doek. Portretteerde hij in het verleden onder meer diverse Limburgse plaatsen, van Roermond tot Maastricht en van Sittard tot Susteren, thans tracht Thijs met zijn nieuwe schilderij én XL-kaarten op 10 mei een glimlach van oor tot oor te laten verschijnen op de gezichten van alle moeders in NL.... Jong en oud!

    Lezersaanbieding | Thijs Art
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.