Een bekend Limburgs gezicht op de cover. Met name voor degenen die het populaire tv-programma Heel Holland Bakt hebben gevolgd: Pauline Leenders, voormalig deelneemster aan het bakprogramma gepresenteerd door André van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. Op de foto zien we de thuisbakster op de bank naast partner Remco met hun trouwe viervoeter Ollie. Ze vormen, samen met een tweetal bezorgers, het gezicht van een nieuwe Nummer 1-commercial. De commercial is regelmatig te zien op de regionale zenders L1 en RTV Maastricht en natuurlijk op onze sociale media.

Speciaal voor de nieuwe en bestaande lezers van dit tijdschrift deelt Pauline een smaakvol appeltaartrecept met ons. Probeer het zelf thuis uit.

Appeltaart

Ingrediënten

Sloffendeeg:
• 350 gram bloem
• 27 gram ei (ongeveer een half ei)
• 225 gram roomboter
• 190 gram basterdsuiker
• citroenrasp van één citroen
• 11 gram bakpoeder
• 2 gram baksoda
• snuf zout

Vulling:
• 150 gram amandelspijs
• dun plakje cake/koekjes
• vier appels die je zelf lekker vindt
• handje gewelde rozijnen
• stukjes gedroogde abrikozen
• 50 gram suiker
• snuf kaneel
• abrikozenjam
• poedersuiker
• springvorm 20 centimeter

Bereiding deeg
Voeg alle ingrediënten bij elkaar en maak er een samenhangend deeg van. Rol het deeg in huishoudfolie en laat het rusten in de koelkast tot gebruik.

Bereiding vulling
Snij de appels in kleine stukjes en meng met de rozijnen en abrikozen. Voeg suiker en kaneel toe naar smaak. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius boven-onderwarmte. Rol het deeg uit tot één centimeter dikte en steek er een ring uit van 26 centimeter. Het overgebleven deeg kun je heel makkelijk invriezen. Vet de springvorm in en leg het deeg in de vorm. Zorg dat de rand overal even hoog is. Verdeel de amandelspijs over de bodem en leg er wat dunne plakjes cake of koekjes op. Dit zal het vocht van de appels opnemen. Vul de rest van de taart met het appelmengsel. De appeltjes zullen nog inzakken bij het afkoelen, dus ze mogen gerust boven de vorm uitkomen. Plaats de appeltaart in de oven en bak 40 minuten. Laat de appeltaart afkoelen op een rooster. Verwarm de jam in een pannetje en bestrijk de taart met wat abrikozenjam voor een mooie glans. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan