Macarontaart

Een van de leukste dingen aan bakken vind ik het mooi decoreren van taarten. Zo wordt elk stukje gebak een feestje om naar te kijken en om op te eten. Macarons lenen zich perfect als taartdecoratie. Je kunt er eindeloos mee variëren in kleur en smaak. Meestal vul ik de macarons met een ganache of een swiss meringue botercrème.

Basisrecept macarons

Macarons:
• 100 gram amandelmeel
• 100 gram poedersuiker
• 75 gram eiwit
• 27 milliliter water
• 100 gram suiker

Swiss meringue botercrème:
• 3 eiwitten
• 160 gram suiker
• 250 gram roomboter

Benodigheden
Elektrische thermometer

Macarons

-Zeef het amandelmeel met de poedersuiker in een kom. Voeg de helft van het eiwit toe en meng door elkaar.
-Verwarm het water met de suiker tot 120° Celsius in een steelpannetje met een thermometer erin.
-Doe de overige eiwitten in een vetvrije kom.
-Zodra het suikerwater rond de 113° tot 115° Celsius komt, klop je de eiwitten met hoge snelheid op.
-Zet de mixer op een lage stand en voeg het suikerwater heel langzaam bij het eiwit.
-Klop het eiwit helemaal stijf tot het op kamertemperatuur is.
-Meng een deel van het opgeklopte eiwit door het amandelmengsel. Als het één geheel is, voeg de rest van het eiwit toe en meng tot een dikke pasta. Het mengsel moet heel langzaam van je spatel kunnen afvallen.
-Doe het beslag in een spuitzak met een rond spuitmondje en spuit macarons op een bakplaat met bakpapier.
-Klop de bakplaat een aantal keer op het aanrechtblad om de luchtbellen eruit te krijgen.
-Laat de macarons een uur drogen.
-Bak de macarons gaar op 150° Celsius, 14 tot 18 minuten.
-Haal het bakpapier meteen van de warme bakplaat als de macarons klaar zijn.


Swiss meringue botercrème

-Meng de eiwitten met de suiker au bain-marie tot de suiker is opgelost.
-Klop het eiwit in een mixer helemaal stijf tot je de kom op de kop kunt houden en er niets uitvalt.
-Voeg beetje bij beetje de boter toe en klop het zeker 10 minuten tot een romige crème.


Zoek hetzelfde formaat macarons bij elkaar en spuit een mooi toefje botercrème tussen beide helften. Op elk potje past een dekseltje.

De overgebleven botercrème kun je gebruiken om mooie toefjes te spuiten op de taart.

Heb jij een verjaardag, bruiloft, communie, jubileum of gewoon superveel zin in taart? Bestel dan jouw custom cake. www.paulinecustomcakes.nl

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.