Zöstere

Zöstere

Kunst | Januari 2018

Deze editie staat Susteren centraal. De werken van Thijs Heijnen, inmiddels bekend bij de lezers van Nummer 1 - ze hangen immers op tal van plekken door de hele provincie -, worden gekenmerkt door een uitbundige kleurenrijkheid en vrolijke thema’s. 

Mer doe höbs nog dien auw kirk en ’t knon oppe mert. Al is bie d’n Hens gein beer meë te kriege. Altied blifse sjoan Zöstere van mich. Sjoan Zöstere, det zöste blieve. Dit is misschien wel het mooiste lied over een stad of dorp, geschreven door Henk Steijvers. Als afsluiter van een mooi jaar heb ik een doek geschilderd van mijn geboorte- en woonplaats Susteren, Zöstere. Op het schilderij zijn onder andere de oude kerk, Mariaveld, een stukje van de Marktstraat en de Feurthstraat (met een klein atelier van ene Thijs) te zien. Väöl plezeer en tot sjnel in Zöstere.

Bij aankoop van een repro kunt u het doek in het atelier van ThijsArt laten signeren.

Lezersaanbieding
Wilt u dit bijzondere doek bij u thuis aan de muur?
Speciaal voor de lezers van Nummer 1 is het werk verkrijgbaar. Prijs: 89 euro. Deze lezersaanbieding betreft een replica op canvas (50 x 50 centimeter) van het originele handgeschilderde werk. Er bestaat eveneens de mogelijkheid om een groter formaat (80 x 80 centimeter) te bestellen. De prijs voor dit grotere doek bedraagt 129 euro.

Aantal:
Aantal:
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.