Zitterd

Zitterd

Kunst | September 2017

In het kader van Nummer 1 Exclusief Kunst presenteerde kunstenaar Thijs Heijnen vorige jaargang elke editie een uniek doek. In 2017 portretteert hij elk nummer een Limburgse stad. Deze editie staat Sittard centraal. De werken van Thijs Heijnen, inmiddels bekend bij de lezers van Nummer 1 - ze hangen immers op tal van plekken door de hele provincie -, worden gekenmerkt door een uitbundige kleurenrijkheid en vrolijke thema’s. Op zijn website krijgt u via het portfolio een goede indruk van zijn karakteristieke stijl. Indien u geïnteresseerd bent in het werk van Thijs Heijnen, kunt u hem benaderen via www.thijsart.com.
Volg Thijs ook op Facebook.

Thijs: ‘Speciaal voor dit magazine portretteer ik steden in een vrije, kleurrijke en vluchtige stijl. Deze keer heb ik gekozen voor Sittard, voor een collage van de Markt. De bekende cafeetjes zijn te zien, de Sint Petruskerk, de Sint-Michielskerk en een stukje van het Toon Hermans Huis. Dat mag natuurlijk niet ontbreken op een schilderij over Sittard. Toen ik het een en ander aan het zoeken was over Toon Hermans, schoot me iets te binnen over een gedicht van hem. Vroeger hing bij mijn ouders op het toilet een tegeltje met een gedicht van Toon: Vriend. Je hebt iemand nodig stil en oprecht die als het erop aan komt voor je bidt of voor je vecht, pas als je iemand hebt die met je lacht en met je grient dan pas kun je zeggen: ’k heb een vriend. Nog steeds vind ik het een mooi gedicht. Simpel, kort, maar o zo waar. Vandaar dat ik het gedicht ook in het schilderij heb verwerkt. Hopelijk kunnen we nog wat weekenden genieten op een van de gezellige terrasjes van Sittard onder het genot van een heerlijk hapje en een drankje nu we langzaamaan richting herfst gaan. Misschien tot snel in Zitterd.’

Lezersaanbieding?
Wilt u dit bijzondere doek bij u thuis aan de muur?
Speciaal voor de lezers van Nummer 1 is het werk verkrijgbaar. Prijs: 89 euro. Deze lezersaanbieding betreft een replica op canvas (50 x 50 centimeter) van het originele handgeschilderde werk. Er bestaat eveneens de mogelijkheid om een groter formaat (80 x 80 centimeter) te bestellen. De prijs voor dit grotere doek bedraagt 129 euro.

Aantal:
Aantal:
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan