Plat, róndj en gevöld

Plat, róndj en gevöld

Lezersactie september 2020

In het kader van Nummer 1 Exclusief Kunst presenteert kunstenaar Thijs Heijnen elke editie een uniek doek. Portretteerde hij in het verleden onder meer diverse Limburgse plaatsen, van Roermond tot Maastricht en van Sittard tot Susteren, en liet hij zich vaak inspireren door zijn culinaire uitspattingen in eigen keuken, deze keer staan zijn herinneringen aan de kermis centraal.

Thijs Heijnen: ‘Het klinkt een beetje vreemd, maar we hebben het in dit geval over vlaai, Limburgse vlaai. Vroeger gingen we tijdens de kermis in Nieuwstadt altijd naar oma. Daar stonden de vlaaien op een rij in de kelder. De hele dag door werd er vlaai gegeten, van de klassiekers riêste en proême tot mijn favoriet de kroosjelevlaai. De hele familie zat aan een grote tafel met koffie, vlaai en sjlaagroum. Dat blijft altijd een mooie herinnering; de grapjes van ome Willy, het gekakel van de tantes en oma’s en de heerlijke geur van koffie en de versgebakken vlaaien van oma. Een stukje van de Limburgse gezelligheid heb ik vastgelegd op het doek. Een oêtgebalanceerd dieet is een sjtök vlaai in elke handj.’

Lezersaanbieding
Wilt u dit bijzondere doek bij u thuis aan de muur? Speciaal voor de lezers van Nummer 1 is het werk verkrijgbaar. U kunt Plat, róndj en gevöld bestellen via de webshop van Nummer 1 (www.nummer1.nl/lezersacties). Prijs: 89 euro. Deze lezersaanbieding betreft een replica op canvas (50 x 50 centimeter) van het originele handgeschilderde werk. Er bestaat eveneens de mogelijkheid om een groter formaat (80 x 80 centimeter) te bestellen. De prijs voor dit grotere doek bedraagt 129 euro.

Aantal:
Aantal:
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan