Pittige gamba’s

Pittige gamba’s

Lezersaanbieding Thijs Heijnen

‘Na een lekkere vakantie in Spanje nu weer aan het werk. Dit keer heb ik een schilderij gemaakt dat bestemd is voor in de keuken. Om toch een beetje in Spaanse sferen te blijven, heb ik het onderwerp gamba’s gebruikt.

Een favoriet tapasgerecht, maar ook een favoriet van ons gezin, in welke vorm dan ook. Om de felle kleuren extra nadruk te geven, heb ik een zwarte achtergrond gemaakt met een wit kader voor de ingrediënten en de bereiding van de gamba’s. Dit gerecht is een echte aanrader om wat tijd te besparen in de keuken. En ook nog eens superlekker en gezond. Op het schilderij staan trouwens twee manieren om ze te bereiden. Hieronder staat de linker bereiding.’
Meng de teentjes knoflook met de olijfolie en een paar druppels tabasco. Laat een pan goed heet worden. Bestrijk de gamba’s met het knoflookmengsel en gril of bak ze in de pan. Geregeld keren. Besprenkel ze met een paar druppeltjes citroensap. Serveren met een glas goed gekoelde witte wijn. Buen provecho.
‘Wist je overigens dat de meeste garnalen worden geboren als mannetje? Als ze een vrouwtje hebben gevonden om kleine garnaaltjes mee te maken, worden ze zelf ook een vrouwtje.’

Lezersaanbieding
Wilt u dit bijzondere doek bij u thuis aan de muur? Speciaal voor de lezers van Nummer 1 is het werk verkrijgbaar. U kunt Pittige gamba’s bestellen via de webshop van Nummer 1 (www.nummer1.nl/lezersacties). Prijs: 89 euro. Deze lezersaanbieding betreft een replica op canvas (50 x 50 centimeter) van het originele handgeschilderde werk. Er bestaat eveneens de mogelijkheid om een groter formaat (80 x 80 centimeter) te bestellen. De prijs voor dit grotere doek bedraagt 129 euro.

Aantal:
Aantal:
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.