Na de kaasfondue voel ik me een beetje cordon bleu

Na de kaasfondue voel ik me een beetje cordon bleu

Lezersactie november 2020

In het kader van Nummer 1 Exclusief Kunst presenteert kunstenaar Thijs Heijnen elke editie een uniek doek. Portretteerde hij in het verleden onder meer diverse Limburgse plaatsen, van Roermond tot Maastricht en van Sittard tot Susteren, en liet hij zich vaak inspireren door zijn culinaire uitspattingen in eigen keuken, deze keer probeert hij sfeer en warmte te brengen in een grijze en koude periode.

Thijs: ‘De dagen worden weer korter en kouder. Dat betekent veel binnen zitten, ook al moeten we dat al. Maar het brengt ook weer een hoop gezelligheid in huis. Spelletjes doen, de haard aan, kokkerellen, kaarsjes branden en een flesje wijn erbij. Tijdens het maken van een schilderij probeer ik me altijd een beetje in de sfeer te bevinden. Dus ik had op de computer een brandend haardvuur opgezet, Chris Rea’s Driving Home for Christmas opgezet, een fles rode wijn opengetrokken en een boterham met kaas gepakt (nee, grapje...). Maar ik probeer wel allemaal beelden in mijn hoofd te combineren op het doek; blokhut, haard, geweien, ski’s, warme truien en... kaasfondue. Al deze elementen in de mixer gedaan en over het doek laten vloeien met dit schilderij als resultaat. Hopelijk krijgt u er een warm gevoel van in een beetje grijze en koude tijd van het jaar. Ik zeg altijd maar zo: When you’re feeling blue, put on the kaasfondue.’

Lezersaanbieding
Wilt u dit bijzondere doek bij u thuis aan de muur? Speciaal voor de lezers van Nummer 1 is het werk verkrijgbaar. U kunt kaasfondue bestellen via de webshop van Nummer 1 (www.nummer1.nl/lezersacties). Prijs: 89 euro. Deze lezersaanbieding betreft een replica op canvas (50 x 50 centimeter) van het originele handgeschilderde werk. Er bestaat eveneens de mogelijkheid om een groter formaat (80 x 80 centimeter) te bestellen. De prijs voor dit grotere doek bedraagt 129 euro. 

Aantal:
Aantal:
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.