München

München

Prost und ein schönes Oktoberfest

In het kader van Nummer 1 Exclusief Kunst presenteert kunstenaar Thijs Heijnen elke editie een uniek doek. Vanwege de populariteit van de stedenschilderijen portretteerde hij diverse Limburgse plaatsen. Deze editie staat geen Limburgse stad centraal, maar München. De link met Sittard is echter vanwege het Beierse Oktoberfest gauw gelegd.

Thijs Heijnen: ‘Ja ja, mensen, het is weer de maand van de Lederhosen, dirndljurken, pretzels en uiteraard bier. Dan gaat het automatisch over München, de hoofdstad van Beieren en van het Oktoberfest. Dit is hét grootse volksfeest, of beter gezegd bierfeest ter wereld, met jaarlijks zo’n vijf miljoen bezoekers. In het schilderij heb ik wat elementen van Beieren en München verwerkt, maar vooral het thema oktoberfeest komt vaak terug. De kermis, dirndljurkjes, Lederhosen, literpullen en die karakteristieke krakelingen. En natuurlijk bier, bier en nog eens bier. Prost und ein schönes Oktoberfest.’

Lezersaanbieding
Wilt u dit bijzondere doek bij u thuis aan de muur?
Speciaal voor de lezers van Nummer 1 is het werk verkrijgbaar. Prijs: 89 euro. Deze lezersaanbieding betreft een replica op canvas (50 x 50 centimeter) van het originele handgeschilderde werk. Er bestaat eveneens de mogelijkheid om een groter formaat (80 x 80 centimeter) te bestellen. De prijs voor dit grotere doek bedraagt 129 euro.

Aantal:
Aantal:
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.