Keuvelen aan de Maas

Keuvelen aan de Maas

Lezersaanbieding Thijs Heijnen

In het kader van Nummer 1 Exclusief Kunst presenteert kunstenaar Thijs Heijnen elke editie een uniek doek. Vanwege de populariteit van de stedenschilderijen portretteerde hij onder meer diverse Limburgse plaatsen, van Roermond tot Maastricht en van Sittard tot Susteren. Deze editie staat geen Limburgse stad centraal, maar liet Thijs zich inspireren door de werken van Ton Vranken.

Thijs Heijnen: ‘Dit jaar schildert Ton Vranken veertig jaar Limburgse landschappen. Dat leek me een mooi moment om een zomers tafereel te maken van alom bekende beelden van de Maas. Zie het als een ode aan de Maas en aan Ton.’
‘Ik denk dat de Maas wel een van de bekendste transportroutes is van Limburg, maar zeker ook recreatief biedt de rivier veel mogelijkheden. Rondvaarten, pleziervaart, fiets- en wandelroutes et cetera. Voor de achtergrond heb ik een typisch klassiek beeld gemaakt in een modern jasje. In de verte is een Limburgs dorpje te zien, koeien die ter verkoeling in de Maas staan en schaapjes. Ik heb gekozen voor zwartneusschapen, omdat ik die echt geweldig vind. Als ik een herder zou zijn, dan wist ik het wel. De dames zitten heerlijk te vertoeven aan de oever met een deels leeggegeten picknickmand door Sjors en Herman. Maar dat mocht de pret niet drukken die dag.’

Lezersaanbieding
Wilt u dit bijzondere doek bij u thuis aan de muur? Speciaal voor de lezers van Nummer 1 is het werk verkrijgbaar. U kunt Keuvelen aan de Maas bestellen via de webshop van Nummer 1 (www.nummer1.nl/lezersacties). Prijs: 89 euro. Deze lezersaanbieding betreft een replica op canvas (50 x 50 centimeter) van het originele handgeschilderde werk. Er bestaat eveneens de mogelijkheid om een groter formaat (80 x 80 centimeter) te bestellen. De prijs voor dit grotere doek bedraagt 129 euro.

Aantal:
Aantal:

Ton Vranken schildert veertig jaar Limburgse en Maaslandschappen

Ton Vranken, wonende in Susteren, geboren in Geulle (1947), heeft zich afgelopen vier decennia ontwikkeld tot een van de toonaangevende schilders van het Limburgse landschap en het Maaslandschap. De fijnschilder deinst er niet voor terug om schilderend de mogelijkheden die het menselijke oog ziet zelfs te overtroeven.

De expositie vindt plaats in Cultureel Centrum D’n Hook, Reinoud van Gelderstraat 61a in Susteren. De openingstijden zijn zaterdag 22 en zondag 23 juni van 11.00 tot 17.30 uur, vrijdag 28 juni van 14.00 tot 17.30 uur, zaterdag 29 en zondag 30 juni van 11.00 tot 17.30 uur.

>Voor meer informatie klik hier.

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.