It wasn’t me…

It wasn’t me…

Lezersactie ThijsArt

‘Ach, kijk daar. Wat een schatje.’ Verbaasd draai ik me om en meteen roepen ze: ‘De hond. We hebben het over de hond hè.’ Met een verbeten lach knik ik en zeg nog dankjewel. Maar goed, dit is dan hoe een teckel gezien wordt - en ook vier jaar geleden door mij werd gezien.

Wel, nu neem ik Herman, mijn teckel. Herman is een mix van een moordlustige dobberman waarvan de pootjes zijn afgeknaagd in combinatie met een soort stofzuiger die best goed werkt maar op de een of andere manier alles verkruimeld uitspuugt. En dan ook nog eens lief kan zijn tijdens de paar uur van de dag dat hij wakker is. En ja, ik denk dat Herman effectief drie, vier uurtjes wakker is en de rest van de dag slaapt. Hij heeft zelfs een vast patroon om rond half tien ’s avonds z’n mand in te gaan. En dan maakt het ook echt niks uit of het nog gezellig is op de bank. ’s Ochtends hetzelfde. Meneer komt niet voor elf z’n nest uit. Sterker nog: toen ik hem laatst eerder wou meenemen naar het atelier, werd hij echt boos. Grommend ging hij weer terug de mand in (de dobberman). Op het atelier slaapt hij doorgaans ook de hele dag. Af en toe moet ik achter hem aan omdat ie weer wat heeft gepakt wat niet mag (dat is die stofzuiger). Dan wat later, tegen vijven, drukt hij meestal met een pootje op mijn voet en dan wil hij geknuffeld worden (stukje lief).
Eenmaal thuis begint die hele riedel weer, maar dan wat intenser. Een kind wordt half opgevreten. De kerstboom inclusief stalletje staat, maar elke figurant mist wel een onderdeel van zijn of haar lichaam. Alleen zijn de stukjes ervan nooit meer teruggevonden. Rond zeven uur knuffelen en dan eigenlijk wat lui op de bank hangen tot half tien, dan slapen. Tenminste als er niemand aanbelt, want dan breekt de hel los. Maar oké, we houden met z’n allen van Herman en hij van ons (hoop ik, hahaha).
Fijne feestdagen en geniet van elkaar en van die harige viervoeters. Santé!

Lezersaanbieding?
Wilt u dit bijzondere doek bij u thuis aan de muur? Speciaal voor de lezers van Nummer 1 is het werk verkrijgbaar. U kunt It wasn’t me… bestellen via de webshop van Nummer 1 (www.nummer1.nl/lezersacties). Prijs: 89 euro. Deze lezersaanbieding betreft een replica op canvas (50 x 50 centimeter) van het originele handgeschilderde werk. Er bestaat eveneens de mogelijkheid om een groter formaat (80 x 80 centimeter) te bestellen. De prijs voor dit grotere doek bedraagt 129 euro. 

Aantal:
Aantal:
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan