Heb er zo’n gin in

Heb er zo’n gin in

Kunst

De vrolijke, uitbundige werken van Thijs Heijnen zijn inmiddels onlosmakelijk verbonden met Nummer 1. In het kader van Nummer 1 Exclusief Kunst presenteert de kunstenaar elke editie een uniek doek. De replica’s vinden gretig aftrek in de provincie en zeker ook daarbuiten. Inspiratie zoekt en vindt Thijs Heijnen overal en altijd. Deze keer in het mixen van verfrissende drankjes, bij voorkeur met net iets te veel gin.

Thijs Heijnen: ‘Gin-tonic is het drankje dat op verschillende wijzen gemaakt kan worden. Zo kun je met een en hetzelfde drankje een breed scala aan mixen maken. Het ziet er feestelijk uit en eigenlijk kan er niks misgaan met je mix. Alleen mag ik ze thuis niet meer maken, omdat ik iets te royaal ben met de gin. Mijn favoriete mix is de gin-tonic met sinaasappel, steranijs en kaneel. Hoe maak je die? Honderdveertig milliliter gin, vierhonderd milliliter tonic, vier of vijf stuks steranijs, vier kaneelstokjes, een sinaasappel en ijsklontjes. Vul een glas met ijs en voorzie van gin en tonic. Garneer het geheel met schijfje sinaasappel, steranijs en kaneelstokje. En cheers! By the way; nu ik het zo opschrijf, is dit natuurlijk niet voor één glas, maar voor vier glazen. Dat zal ook wel de reden zijn dat mijn gin-tonics iets krachtiger zijn. Kortom, een gin-tonic is een zomers, verfrissend drankje dat zo veelzijdig te bereiden is dat je er eindeloos mee kan mixen. Ik zeg: plan een avondje in met vrienden en gin erop los. Let the evening beGIN.’

Lezersaanbieding
Wilt u dit bijzondere doek bij u thuis aan de muur? Speciaal voor de lezers van Nummer 1 is het werk verkrijgbaar. U kunt Heb er zo’n gin in bestellen via de webshop van Nummer 1 (www.nummer1.nl/lezersacties). Prijs: 89 euro. Deze lezersaanbieding betreft een replica op canvas (50 x 50 centimeter) van het originele handgeschilderde werk. Er bestaat eveneens de mogelijkheid om een groter formaat (80 x 80 centimeter) te bestellen. De prijs voor dit grotere doek bedraagt 129 euro. 

Aantal:
Aantal:
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan