Gukki

Gukki

Kunst | November 2016

1_actieIn het kader van Nummer 1 Exclusief Kunst presenteert kunstenaar Thijs Heijnen elke editie een uniek doek. De titel van het afgebeelde werk luidt Gukki. De werken van Thijs Heijnen worden gekenmerkt door een uitbundige kleurenrijkheid en vrolijke thema’s. Op zijn website krijgt u via het portfolio een goede indruk van zijn karakteristieke stijl. Indien u geïnteresseerd bent in het werk van Thijs Heijnen, kunt u hem benaderen via www.thijsart.com. Volg Thijs ook op Facebook.

‘We waren afgelopen weekend eens lekker gaan wandelen met de kids in een van de mooie bossen van Zuid-Limburg. Na een paar uur wandelen kwamen we wandelaars tegen waaraan we de weg vroegen om weer bij het startpunt uit te komen, tevens een boshutje waar je heerlijk kan eten en drinken. Ze keken ons een beetje vreemd aan toen bleek dat we geen route hadden uitgestippeld. Uiteindelijk kwamen er nog andere wandelaars voorbij die ons wisten te vertellen hoe we terug konden komen. Weliswaar via een omweg - rondje bos en dorp. Aangezien Jazz (vijf jaar) en Lowen (bijna twee jaar) in de kinderwagen zaten, waarschuwde de man dat we langs het water moesten lopen. Anders kwamen we in de problemen door omgewaaide bomen en ontoegankelijke paden voor kinderwagens. Bij een tweesprong ging het mis. We zagen geen water meer en de paden werden steeds minder toegankelijk. Een enkele mountainbiker keek ons met een grijns aan en eentje zei: ‘Errem kindje, det wurd helemaol doorein gesjöd.’ Een paar uur verder kwamen we eindelijk weer aan bij het boshutje. Ik bestelde een speciaalbiertje. Tijdens het nemen van een slok, zag ik aan een andere tafel een hoofdje van een chihuahua uit een tas komen. In tegenstelling tot andere honden die we tegenkwamen, zag het beestje - ik noem hem of haar Gukki - er fris en gewassen uit. Gukki keek knipperend en een beetje scheel naar onze rode hoofden en ging toen weer slapen in het Gukki-tasje. We keken lachend terug op ons avontuur en bestelden nog wat lekkers in het boshutje.’

Lezersaanbieding
Wilt u dit bijzondere doek bij u thuis aan de muur? Speciaal voor de lezers van Nummer 1 is het werk verkrijgbaar. Prijs: 89 euro. Deze lezersaanbieding betreft een replica op canvas (50 x 50 centimeter) van het originele handgeschilderde werk. Er bestaat eveneens de mogelijkheid om een groter formaat (80 x 80 centimeter) te bestellen. De prijs voor dit grotere doek bedraagt 129 euro.

Aantal:
Aantal:
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan