Good cheese needs good companions

Good cheese needs good companions

Lezersactie oktober 2020

In het kader van Nummer 1 Exclusief Kunst presenteert kunstenaar Thijs Heijnen elke editie een uniek doek. Portretteerde hij in het verleden onder meer diverse Limburgse plaatsen, van Roermond tot Maastricht en van Sittard tot Susteren, thans laat Thijs zich inspireren door zijn bourgondische levensstijl en voorliefde voor lekker eten.

Thijs: ‘Een kaasplankje zorgt bij ons altijd wel voor een geslaagde avond. Is het tijdens een borrelavond met vrienden, avondje banken voor de tv of als dessert, met een kaasplankje sla je de plank nooit mis en het ziet er ook altijd wel mooi uit. Even wat weetjes op een rij. Onderzoekers van de universiteit zijn erachter gekomen dat het eten van kaas kan leiden tot lager risico op hartziekten en zelfs een hogere levensverwachting. In Frankrijk wordt de meeste kaas geconsumeerd terwijl daar relatief weinig hartziekten voorkomen. Kaas is een bron van eiwitten, calcium en vitamine B12. Het calcium zorgt ervoor dat het vet minder goed wordt opgenomen en de eiwitten zorgen ervoor dat je langer een vol gevoel hebt. Dus: DON’T WORRY, BRIE HAPPY! Mijn favoriete kaasplank bestaat uit een combinatie van lichte, zachte kazen en dan oplopend naar harde en pittige kazen. Daarbij lekkere compotes van vijgen en druiven en om het af te maken een tros druiven. De plank is heerlijk bij een rode wijn, witte wijn, speciaalbiertje of port. Succes verzekerd voor een gezellige avond. Have a Gouda evening.’

Lezersaanbieding
Wilt u dit bijzondere doek bij u thuis aan de muur? Speciaal voor de lezers van Nummer 1 is het werk verkrijgbaar. U kunt Good cheese needs good companions bestellen via de webshop van Nummer 1 (www.nummer1.nl/lezersacties). Prijs: 89 euro. Deze lezersaanbieding betreft een replica op canvas (50 x 50 centimeter) van het originele handgeschilderde werk. Er bestaat eveneens de mogelijkheid om een groter formaat (80 x 80 centimeter) te bestellen. De prijs voor dit grotere doek bedraagt 129 euro. 

Aantal:
Aantal:
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.