Gezellig Mestreech

Gezellig Mestreech

Kunst | Juli 2017

In het kader van Nummer 1 Exclusief Kunst presenteerde kunstenaar Thijs Heijnen vorige jaargang elke editie een uniek doek. In 2017 portretteert hij elk kwartaal een Limburgse stad. Deze editie staat Maastricht centraal. De werken van Thijs Heijnen, inmiddels bekend bij de lezers van Nummer 1 - ze hangen immers op tal van plekken door de hele provincie -, worden gekenmerkt door een uitbundige kleurenrijkheid en vrolijke thema’s. Op zijn website krijgt u via het portfolio een goede indruk van zijn karakteristieke stijl. Indien u geïnteresseerd bent in het werk van Thijs Heijnen, kunt u hem benaderen via www.thijsart.com. Volg Thijs ook op Facebook.

Thijs: ‘Speciaal voor dit magazine portretteer ik vier steden in een vrije, kleurrijke en vluchtige stijl. Na Venlo en Roermond nu onze provinciehoofdstad. Mijn hele leven kom ik al in Maastricht. Wekelijks op bezoek bij mijn overgrootmoeder, familiefeestjes bij ooms, tantes, neven en nichtjes. Altijd gezellig. Op zo’n avonden werden dan allerlei verhalen en moppen verteld, uiteraard op z’n Mestreechs. Ik vond dat altijd een apart taaltje als Susterenaar. Zangerige klanken en woorden werden nog wat langer uitgerekt. Het heeft iets gezelligs. Nu, jaren later, gaan we nog met regelmaat naar Maastricht, al dan niet met een overnachting. Want het is me toch een stuk rijden, haha. Meestal begint de dag met shoppen en eindigt die in een cafeetje, met vaak aansluitend nog een diner in een van de vele culinaire zaken van het nog altijd even gezellige Maastricht.’

Lezersaanbieding
Wilt u dit bijzondere doek bij u thuis aan de muur?
Speciaal voor de lezers van Nummer 1 is het werk verkrijgbaar. Prijs: 89 euro. Deze lezersaanbieding betreft een replica op canvas (50 x 50 centimeter) van het originele handgeschilderde werk. Er bestaat eveneens de mogelijkheid om een groter formaat (80 x 80 centimeter) te bestellen. De prijs voor dit grotere doek bedraagt 129 euro.

Aantal:
Aantal:
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.