España

España

Lezersaanbieding Thijs Heijnen

In het kader van Nummer 1 Exclusief Kunst presenteert kunstenaar Thijs Heijnen elke editie een uniek doek. Vanwege de populariteit van de stedenschilderijen portretteerde hij onder meer diverse Limburgse plaatsen, van Roermond tot Maastricht en van Sittard tot Susteren. Deze editie staat geen Limburgse stad centraal, maar zijn de naderende zomervakantie en vakantieherinneringen zijn bron van inspiratie.

Thijs Heijen: ‘Langzaam beginnen bij ons de vakantiekriebels op te spelen. De kinderen hebben het er dagelijks over dat ze gedroomd hebben over de camping in Spanje en wat ze allemaal hebben gedaan. Zwemmen, vissen, kastelen bouwen, voetballen, broodjes halen bij de bakker, de schuimparty en ga maar door. Zelf mijmeren we lekker mee. Heerlijk een paar weken niks doen, genieten met de kids en vrienden, spellen op het strand doen en uiteraard de dagelijkse potjes jeu de boules met andere mannen uit de straat. Na een dag vol zware inspanning afsluiten in een van de restaurantjes in de buurt met tapas en koude drankjes. De dag doornemen en vooral lachen en genieten. Tapas vind ik bij uitstek het lekkerste van de Spaanse keuken, met zo veel variaties. Echt heerlijk. Zo zijn we een aantal jaren geleden naar Ibiza geweest. We zaten aan een barretje in Cala Vadella. Jazz en Lowen speelden wat in het zand en wij namen de tapaskaart door. Oh, dit is lekker. Dit ook. Kom, die bestellen we ook! Toen de ober de bestelling opnam, keek hij ons al een beetje lacherig aan en vroeg: “Komen er nog vrienden?” “Nee, hoezo,” antwoordden wij. Blijkbaar kon het halve strand er van mee-eten. Uiteindelijk had de ober een selectie voor ons gemaakt waar we mee instemden. Een tijdje later schalen vol heerlijke gerechten voor onze neusjes. De tafel was alsnog goed gevuld. De combinatie van de zonsondergang, het strand, de sfeer; alles was perfect. Na nog wat drankjes en een paar uurtjes later sloten we de avond af met een behoorlijk steile weg terug naar ons huisje. Gelukkig hadden we niet te veel besteld. Adios. Misschien zien we elkaar in Spanje.’

Lezersaanbieding
Wilt u dit bijzondere doek bij u thuis aan de muur? Speciaal voor de lezers van Nummer 1 is het werk verkrijgbaar. U kunt Gebakken meel! bestellen via de webshop van Nummer 1 (www.nummer1.nl/lezersacties). Prijs: 89 euro. Deze lezersaanbieding betreft een replica op canvas (50 x 50 centimeter) van het originele handgeschilderde werk. Er bestaat eveneens de mogelijkheid om een groter formaat (80 x 80 centimeter) te bestellen. De prijs voor dit grotere doek bedraagt 129 euro.

Aantal:
Aantal:
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.