Dronken Mosselen

Dronken Mosselen

Lezersaanbieding Thijs Heijnen

Thijs Heijnen: ‘Ditmaal gaan we mosselen maken à la Thijs. Net zoals bij de schilderijen doe ik in de keuken alles een beetje op gevoel. Zeker bij dit gerecht moet je alles op gevoel doen. En beter iets te veel dan te weinig. Hoe gaan we beginnen? Nou, neem eerst een droge witte wijn. Schenk een glaasje in en proef effe.

Zoek dan wat ingrediënten bij elkaar: prei, pepertjes, knoflook, zout, peper, bladpeterselie, bleekselderij, bouillonblokjes, uien en een restantje wijn - als die niet al op is. Laat je wederhelft intussen de mosselen schoonmaken en neem zelf nog een slokje wijn (niet te veel, want je moet alles nog snijden). Snij de uien in grove ringen, de knoflook in plakjes en de pepertjes in schijfjes. De rest van de groenten mag ook vrij grof gesneden worden. Fruit de uien, de knoflook en de pepertjes aan in de mosselpan in een scheut olie. Let even op dat je alles op gevoel doet. Zodra de uitjes glazig worden, voeg je de rest van de ingrediënten toe en doe dat een beetje roerend aanfruiten. Voeg vervolgens de mosselen toe en schep deze een minuutje om in de pan. Als laatste voeg je de wijn toe. Ik doe dat meestal tot drie vierde en laat het geheel acht minuten koken met de deksel erop. Zorg ervoor dat alle mosselen in het vocht koken. In de tussentijd is de tafel gedekt en ligt er stokbrood in de oven. Dan pak je nog een glaasje wijn en maak je wat kruidenboter. Meestal pak ik gewone smeerboter en voeg wat zeezout, vers gemalen peper en wat knoflookpoeder toe. Meng dit even en voilà: zelfgemaakte kruidenboter. Serveer de mosselen in een diep bord met wat gekookte groente en wat van de soep, samen met het stokbrood en de boter. Dat soepje is echt heerlijk by the way. Franse uiensoep, maar dan anders. Bon appétit.’

Lezersaanbieding
Wilt u dit bijzondere doek bij u thuis aan de muur? Speciaal voor de lezers van Nummer 1 is het werk verkrijgbaar. U kunt Dronken Mosselen bestellen via de webshop van Nummer 1 (www.nummer1.nl/lezersacties). Prijs: 89 euro. Deze lezersaanbieding betreft een replica op canvas (50 x 50 centimeter) van het originele handgeschilderde werk. Er bestaat eveneens de mogelijkheid om een groter formaat (80 x 80 centimeter) te bestellen. De prijs voor dit grotere doek bedraagt 129 euro.

Aantal:
Aantal:
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.