De buurkes

De buurkes

Lezersaanbieding Thijs Heijnen

In het kader van Nummer 1 Exclusief Kunst presenteert kunstenaar Thijs Heijnen elke editie een uniek doek. Vanwege de populariteit van de stedenschilderijen portretteerde hij diverse Limburgse plaatsen, van Roermond tot Maastricht en van Sittard tot Susteren. Deze editie staat geen Limburgse stad centraal, maar liet Thijs zich inspireren door de vroege lentezon.

Thijs Heijnen: ‘Wat hebben we (heel even) mogen genieten van de zon in februari. Ik zat meteen vol energie. Of laat ik het zo zeggen: ik had plannen om in de tuin te werken. Een tuin die er al bijna een halfjaar bij ligt als een verlaten akker met hier en daar wat hoopjes takken en ander tuinafval. Toch, door die zon, temperatuur en die vogeltjes op de achtergrond zag het er allemaal wel wat beter uit, moet ik zeggen. Zo’n zonnetje maakt toch iets in je los en alles ziet er wat beter uit, vandaar dat ik aan de slag ging met een zomers lenteschilderij. De buurvrouwtjes zitten lekker aan de wijn na een dagje werken in de tuin. De wijn wordt koel gehouden in een tuinlaars en geschonken uit een gieter. Hopelijk kunnen we door dit schilderij af en toe dat grijze gevoel even wegdenken en ons eventjes wanen op een terrasje in de zon.’

Lezersaanbieding
Wilt u dit bijzondere doek bij u thuis aan de muur? Speciaal voor de lezers van Nummer 1 is het werk verkrijgbaar. U kunt Alaaf Limburg! bestellen via de webshop van Nummer 1 (www.nummer1.nl/lezersacties). Prijs: 89 euro. Deze lezersaanbieding betreft een replica op canvas (50 x 50 centimeter) van het originele handgeschilderde werk. Er bestaat eveneens de mogelijkheid om een groter formaat (80 x 80 centimeter) te bestellen. De prijs voor dit grotere doek bedraagt 129 euro.

Aantal:
Aantal:
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.