ADD’tje (After Dinner Dip)

ADD’tje (After Dinner Dip)

Kunst | December 2016

In het kader van Nummer 1 Exclusief Kunst presenteert kunstenaar Thijs Heijnen elke editie een uniek doek. De titel van het afgebeelde werk luidt ADD’tje. De werken van Thijs Heijnen worden gekenmerkt door een uitbundige kleurenrijkheid en vrolijke thema’s. Op zijn website krijgt u via het portfolio een goede indruk van zijn karakteristieke stijl. Indien u geïnteresseerd bent in het werk van Thijs Heijnen, kunt u hem benaderen via www.thijsart.com. Volg Thijs ook op Facebook.

Oeh, heerlijk avondje is gekomen. Heerlijk ongegeneerd op de bank ploffen voor de tv. Het moment van de dag dat niets je meer in de weg staat, behalve het bovenste knoopje van je broek, de afstandsbediening die net iets te ver van me af ligt en de tv die het nodig vindt om te updaten.
Uiteraard heeft dat niets te maken met iets te veel gegeten te hebben. Nee, echt niet. Nou ja, aan tafel heb ik mijn normale portie gegeten hoor. Meestal kook ik thuis (ja, echt) omdat onze kinderen een andere culinaire voorkeur hebben voor wat betreft groenten, vlees of vis, aardappelen gekookt, gebakken of geprakt. Meestal bereid ik dan twee verschillende gerechten, wel zo makkelijk. En zoals ’t heurt, proef ik tussendoor aan de verschillende pannetjes of het menu de keuken uit mag en voorgeschoteld mag/kan worden aan het jurypanel (cuisine de aardappelpuree à la appelmoes met stukjes visstick). Stiekem smaken die vissticks verrekte lekker. En nog een stukje verdwijnt in mijn mond. Mmmm, nog eentje. Oké, nu even tellen dat beide kids evenveel van die vissticks krijgen. Drie voor Jazz en drie voor Lowen. Mooi. Hey wacht, bij eentje is het jasje blijven plakken aan de pan. Dat kan ik zo niet serveren. Hoppa, en weg is ie! Lowen kan nog niet tellen en is dik drie jaar jonger dan Jazz. Ze merkt dat toch niet.
Na ruim een halfuur aan te tafel te hebben gezeten met allerlei imitaties van vliegtuigen, auto’s, schaapjes en bij allerhoogste nood een iPad, blijft er altijd wel wat over van deze culinaire hoogstandjes. Maar er is altijd plaats voor het toetje. Jazz weet het klaar te krijgen om het halve pak pudding in zijn kommetje te schudden, waarna pa de rest mag opeten, omdat dat de bedoeling was: gezellig aan tafel eten uit één kom.
Nu nog even een kinderprogramma, dan naar boven tandjes en smoeltjes poetsen, pyjama aan en naar bed. Eenmaal geïnstalleerd op de bank onder het dekentje terwijl ik bezig ben met de eerste alinea, schiet Nanny in de lach. ‘Pfff, Tieske, dich ruuks nao vösj, klein katertje van mich!’ En ergens tussen het begin van de film en de aftiteling valt Thijsje in slaap, al dan niet spinnend met een voldaan gevoel.

Lezersaanbieding?
Wilt u dit bijzondere doek bij u thuis aan de muur? Speciaal voor de lezers van Nummer 1 is het werk verkrijgbaar. Prijs: 89 euro. Deze lezersaanbieding betreft een replica op canvas (50 x 50 centimeter) van het originele handgeschilderde werk. Er bestaat eveneens de mogelijkheid om een groter formaat (80 x 80 centimeter) te bestellen. De prijs voor dit grotere doek bedraagt 129 euro.

Aantal:
Aantal:
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan