• Close
  Hoofdrollen The Passion 2020 bekend
  Hoofdrollen The Passion 2020 bekend

  Tim Akkerman en Trijntje Oosterhuis vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de jubileumeditie van The Passion. Dat maken EO en KRO-NCRV vandaag bekend. Het muzikale paasevenement vindt op donderdag 9 april plaats in Roermond. De verteller van The Passion 2020 is Johnny de Mol. Acteurs Soy Kroon en Jan Kooijman vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus. In deze tiende uitvoering speelt cabaretier Roué Verveer de rol van Pilatus en doet presentator Bert van Leeuwen verslag van de processie.

  Talkshow ‘Op1’ onthult castleden

  Hoofdrollen The Passion 2020 bekend

  Talkshow ‘Op1’ onthult castleden

  Tim Akkerman en Trijntje Oosterhuis vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de jubileumeditie van The Passion. Dat maken EO en KRO-NCRV vandaag bekend. Het muzikale paasevenement vindt op donderdag 9 april plaats in Roermond. De verteller van The Passion 2020 is Johnny de Mol. Acteurs Soy Kroon en Jan Kooijman vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus. In deze tiende uitvoering speelt cabaretier Roué Verveer de rol van Pilatus en doet presentator Bert van Leeuwen verslag van de processie.

  Eerder vandaag maakte NPO Radio 2 programma ‘Wout2Day’ bekend dat Roué Verveer de rol van Pilatus vertolkt. De social mediakanalen van The Passion brachten het nieuws dat Soy Kroon dit jaar de rol van Judas op zich neemt. Dit jaar staat het evenement met het thema #vrijheidvoorjou stil bij 75 jaar bevrijding. The Passion zal vanuit haar eigen verhaal invulling geven aan dit thema: vrijheid en liefde vormen de rode draad in het lijdensverhaal van Jezus.

  Johnny de Mol: “Het thema vrijheid is van alle tijden en daarom erg relevant. Omkijken naar je kwetsbare medemens is iets wat mij zeker aan het hart gaat. Met dit thema wordt dat nog eens goed benadrukt. Ik vind The Passion een te gek project en ik heb er heel veel zin in.”

  Live tv-evenement
  The Passion vindt plaats in Roermond. Het tv-evenement wordt op Witte Donderdag 9 april live uitgezonden op NPO 1, NPO Radio 2 en NPO Start. Ook is er dit jaar weer de digitale processie, waarbij bezoekers van thepassion.nl een persoonlijke boodschap kunnen achterlaten tijdens de live-uitzending.

  Samenwerking
  The Passion is een samenwerking van de omroepen EO en KRO-NCRV en wordt geproduceerd door Mediawater. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Roermond, Kansfonds, IJM, Bisdom Roermond en de Protestantse Kerk Nederland.

 • Close
  CORONA, DE SCHRIK VAN DE HEDENDAAGSE MENSHEID
  CORONA, DE SCHRIK VAN DE HEDENDAAGSE MENSHEID

  Onze medisch redacteur Jos Benders, arts, stelde zich in verbinding met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Genève, een organisatie met een leidersrol op het gebied van gezondheidszaken. Thema: de dreiging van Corona (COVID), het virus dat de grens met Limburg heeft bereikt. Zojuist ontving onze medisch redacteur de volgende antwoorden op vragen die hij de WHO voorlegde.

  26-2
 • Close
  Grootste opdracht in dertigjarig bestaan MH Roadstyling
  Grootste opdracht in dertigjarig bestaan MH Roadstyling

  Reclame- en signing bedrijf MH Roadstyling haalt grote opdracht binnen van Groupe Pierre & Vacances Center Parcs. Het bedrijf uit Sittard gaat toeristische parken van de populaire keten in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk voorzien van nieuwe wayfinding, oftewel bewegwijzering. De door een tender verkregen opdracht, in de eerste fase bijna twee miljoen euro, is de grootste opdracht binnen het ruim dertigjarige bestaan van het familiebedrijf.

  Het bedrijf uit Sittard gaat toeristische parken van de populaire keten in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk voorzien van nieuwe wayfinding, oftewel bewegwijzering.
 • Close
  Wisseling in management Woonboulevard Heerlen
  Wisseling in management Woonboulevard Heerlen

  Leo Zeegers, manager van Woonboulevard Heerlen, gaat met pensioen. Hij heeft zich sinds de opening 28 jaar geleden ingezet om de grootste woonboulevard van Europa op de kaart te zetten, eerst als secretaris, later als manager. Zijn opvolger is Ger Hazelhof. Een terugblik en vooruitblik.

  Links: Ger Hazelhof; rechts Leo Zeegers
 • Close
  Inwoners Hoensbroek verrast met PostcodeStraatprijs van 250.000 euro
  Inwoners Hoensbroek verrast met PostcodeStraatprijs van 250.000 euro

  Negen bewoners van de Ligtenbergstraat in Hoensbroek zijn gisteren verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld. Op hun postcode (6433 BR) is in de trekking de PostcodeStraatprijs gevallen.

  22-jarige winnares van 25.000 euro én een vakantiehuis
Meer ladenMEER NIEUWS LADENMeer laden
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.