• Close
  Koningin Máxima zet graffiti-tag voor Basquiat
  Koningin Máxima zet graffiti-tag voor Basquiat

  Vandaag, donderdag 31 januari, opende Hare Majesteit Koningin Máxima de tentoonstelling Basquiat – The artist and his New York scene in het SCHUNCK Museum in Heerlen. Zij deed dit, geheel in stijl van de tentoonstelling en het streetart-karakter van de stad, door het plaatsen van een graffiti-tag.

  Basquiat - The artist and his New York scene

  Koningin Máxima zet graffiti-tag voor Basquiat

  Basquiat - The artist and his New York scene

  Vandaag, donderdag 31 januari, opende Hare Majesteit Koningin Máxima de tentoonstelling Basquiat – The artist and his New York scene in het SCHUNCK Museum in Heerlen. Zij deed dit, geheel in stijl van de tentoonstelling en het streetart-karakter van de stad, door het plaatsen van een graffiti-tag.

  De tentoonstelling Basquiat– The artist and his New York scene toont het werk en leven van de jonge kunstenaar Basquiat in zijn ontwikkeling van graffitischrijver tot wereldster. De inzet van Hare Majesteit wat betreft ontwikkeling van jongerencultuur en het bieden van kansen aan jongeren, sluit aan bij Basquiat en zijn New Yorkse scene die internationaal nog steeds velen inspireert. Kor Bonnema, directeur-bestuurder van SCHUNCK: ‘We zijn zeer vereerd dat het Koningshuis onze expositie bezoekt. Wij ervaren dit als een grote erkenning van ons werk en als een erkenning van het niveau van deze tentoonstelling.’.

  Koningin Máxima werd begeleid door Kor Bonnema (directeur-bestuurder van SCHUNCK), Burgemeester Emile Roemer en Gouverneur Theo Bovens. Curatoren Cynthia Jordens en Fabian de Kloe leidden de Koningin vervolgens rond door de tentoonstelling samen met drie jongerenambassadeurs van de SCHUNCK Drivers Seat groep. Ook werd zij getrakteerd op presentaties van verschillende educatieve projecten die rondom de tentoonstelling door SCHUNCK zijn opgezet. Zo kreeg de Koningin een voorproefje aangeboden op de breakdance Buurtbattle, een modeshow van de 100% Basquiat-kostuums en luisterde ze naar poëzie van leerlingen van de Vrijeschool Parkstad. Theo Bovens, gouverneur provincie Limburg: ‘Hare Majesteit Koningin Máxima toonde zich tijdens haar bezoek zeer geïnteresseerd in het werk van Basquiat. Ook spraken de omlijstende educatieve projecten haar bijzonder aan.’.

  De opening door Koningin Máxima vond in besloten kring plaats. Op 2 en 3 februari wordt de tentoonstelling opengesteld voor publiek tijdens een feestelijk openingsweekeind met uitgebreid publieksprogramma.

  Basquiat - The artist and his New York scene
  SCHUNCK Glaspaleis
  2 februari t/m 2 juni 2019
  De tentoonstelling is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
  Maandag gesloten

  SCHUNCK - Bongerd 18, 6411 JM Heerlen
  +31 (0)45 577 22 00
  www.schunck.nl/basquiat

 • Close
  Zuyderland start grootste knie & heup kliniek van Nederland
  Zuyderland start grootste knie & heup kliniek van Nederland

  Jaarlijks plaatsen de orthopedisch chirurgen van Zuyderland Medisch Centrum ruim 830 kunstheupen en 860 kunstknieën, het hoogste aantal van alle Nederlandse ziekenhuizen. Door deze hoogwaardige zorg en begeleiding te concentreren binnen één kliniek, leggen zorgprofessionals zich nog meer toe op de behandeling van knie- en heup problematiek. Hiermee heeft Zuyderland, locatie Sittard-Geleen, de grootste ‘in huis’ knie & heup kliniek van Nederland.

  v.l.n.r. Emil van Haaren & Wouter van Hemert, beide orthopedisch chirurg knie & heup kliniek Zuyderland
 • Close
  Topsportklimaat
  Topsportklimaat

  Blijkbaar was Teunissen in de ogen van de hoge heren niet de gedroomde opvolger van Breukink

  Onder de Loep | Huub Driessen
 • Close
  Voorwoord September 2019
  Voorwoord September 2019

  Terwijl ik dit voorwoord tik, ligt er een lieflijk, klein pluizenbolletje aan mijn voeten. Nou, beter gezegd: óp mijn voeten. De kramp schiet er al in. Het zit namelijk zo: medio augustus hebben we gezinsuitbreiding gekregen. Nee, drie kinderen is voldoende, dus daar doel ik niet op. De uitbreiding bestaat uit een puppy, een klein, wollig labradoodletje.

  Bladmanager Daniëlle Vranken
 • Close
  De Erfrecht Courant
  De Erfrecht Courant

  Wilt u deze krant ontvangen mail dan naar sittard@erfrechtplanners.nl

  Deze maand in de Nummer 1
Meer ladenMEER NIEUWS LADENMeer laden
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.