• Close
  Voorwoord September 2019
  Voorwoord September 2019

  Terwijl ik dit voorwoord tik, ligt er een lieflijk, klein pluizenbolletje aan mijn voeten. Nou, beter gezegd: óp mijn voeten. De kramp schiet er al in. Het zit namelijk zo: medio augustus hebben we gezinsuitbreiding gekregen. Nee, drie kinderen is voldoende, dus daar doel ik niet op. De uitbreiding bestaat uit een puppy, een klein, wollig labradoodletje.

  Bladmanager Daniëlle Vranken

  Voorwoord September 2019

  Bladmanager Daniëlle Vranken

  Terwijl ik dit voorwoord tik, ligt er een lieflijk, klein pluizenbolletje aan mijn voeten. Nou, beter gezegd: óp mijn voeten. De kramp schiet er al in. Het zit namelijk zo: medio augustus hebben we gezinsuitbreiding gekregen. Nee, drie kinderen is voldoende, dus daar doel ik niet op. De uitbreiding bestaat uit een puppy, een klein, wollig labradoodletje. Jaren van discussie en soebatten zijn eraan voorafgegaan. Want ja, een huisdier in de vorm van een hondje heeft nogal wat voeten in aarde en schaf je derhalve niet zomaar aan. Althans, als je het goed wilt doen voor het diertje. We hebben een modus gevonden die het mogelijk maakt dat Lio, zo heet de kleine rakker, overdag nooit alleen hoeft te zijn en altijd een vertrouwd gezicht in zijn nabijheid heeft. Dat was de keiharde voorwaarde die we altijd gesteld hebben. Als ik nu zie wat het vertederende beestje voor een inspirerend en positief effect heeft op ons allen, vervult me dat met liefde en blijheid. Hij is nu al niet meer weg te denken uit ons leven.
  Vijfenzeventig jaar geleden hadden de mensen hier in Limburg heel wat anders aan hun hoofd dan de zorg voor een puppy. Hun bestaan had vijf lange, bange jaren op de kop gestaan door de oorlog. Maar het einde was in zicht. In de ochtenduren van de twaalfde september 1944 was Mesch als eerste Limburgse dorp aan de beurt om de hernieuwde vrijheid te omarmen. Het zou echter nog tot 3 maart 1945 duren vooraleer Arcen en Well als laatste werden bevrijd. Ook destijds veel liefde en blijheid toen de bevrijders in onze provincie arriveerden, maar vanuit een volledig andere invalshoek. We maken ons op voor de viering van vijfenzeventig jaar vrijheid. Tijdens deze periode zullen we herdenken, rouwen, bidden, overpeinzen maar beslist ook vieren. Tal van activiteiten door de hele provincie staan op de kalender. Herdenk mee, vier mee. Massaal. Opdat we nooit meer vergeten. Opdat de zorg voor een puppy belangwekkender kan zijn dan de strijd om leven en dood.

 • Close
  Zuyderland start grootste knie & heup kliniek van Nederland
  Zuyderland start grootste knie & heup kliniek van Nederland

  Jaarlijks plaatsen de orthopedisch chirurgen van Zuyderland Medisch Centrum ruim 830 kunstheupen en 860 kunstknieën, het hoogste aantal van alle Nederlandse ziekenhuizen. Door deze hoogwaardige zorg en begeleiding te concentreren binnen één kliniek, leggen zorgprofessionals zich nog meer toe op de behandeling van knie- en heup problematiek. Hiermee heeft Zuyderland, locatie Sittard-Geleen, de grootste ‘in huis’ knie & heup kliniek van Nederland.

  v.l.n.r. Emil van Haaren & Wouter van Hemert, beide orthopedisch chirurg knie & heup kliniek Zuyderland
 • Close
  Topsportklimaat
  Topsportklimaat

  Blijkbaar was Teunissen in de ogen van de hoge heren niet de gedroomde opvolger van Breukink

  Onder de Loep | Huub Driessen
 • Close
  De Erfrecht Courant
  De Erfrecht Courant

  Wilt u deze krant ontvangen mail dan naar sittard@erfrechtplanners.nl

  Deze maand in de Nummer 1
 • Close
  Het is een rare wereld…….
  Het is een rare wereld…….

  In wat voor tijd leven we? Onze aangeleerde zekere economische parameters kloppen niet meer.

  De machtigste man ter wereld financiert zijn verkiezing (en wellicht ook zijn herverkiezing) met duister republikeins mega-kapitaal, wil naderende tornados gaan bestrijden met kernwapens en maakt ruzie met alle mogelijke zakenpartners in de wereld.

  Column Mat Scheepers
Meer ladenMEER NIEUWS LADENMeer laden
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.