• Vrolijk, vriendelijk en veelzijdig Gambia
 • Koraal
 • ‘Voerendaal, het beste bewaarde geheim van Limburg’
 • De vergrijzing begint pas
 • ‘Serena Williams zegt nu altijd goedendag tegen me’
 • Vrolijk, vriendelijk en veelzijdig Gambia

  Op maar zes uur vliegen schijnt de stralende Afrikaanse zon van Gambia. Zodra je aankomt op deze exotische vakantiebestemming, valt meteen de kleurrijke, vriendelijke en vrolijke bevolking op die je uiterst gastvrij onthaalt. Dit kleinste land van Afrika staat bekend om zijn tropische natuur met diverse reservaten en natuurparken. De zonovergoten stranden en de unieke cocktail van ongereptheid, authenticiteit, Afrikaanse traditie en westers comfort maken het vakantieplaatje compleet.

  Lees verder
 • Koraal

  Koraalriffen zijn een geliefde bezienswaardigheid voor toeristen. Je moet er wel voor naar tropische wateren. In zeeaquaria is koraal erg populair als levende decoratie. In onze zaak verkopen we alleen gekweekte koraal van de allerbeste kwaliteit.

  Lees verder
 • ‘Voerendaal, het beste bewaarde geheim van Limburg’

  Wil Houben is op de kop af drie jaar burgemeester van Voerendaal, een van de kleinste en tegelijk minst bekende zelfstandige gemeenten van Limburg. Het kleinschalige wordt gekoesterd, het enigszins suffe imago echter steekt een beetje. ‘Voerendaal is het best bewaarde geheim van Limburg. Het wordt tijd om dat ook aan de buitenwacht te onthullen.’

  Lees verder
 • De vergrijzing begint pas

  Er komen steeds meer ouderen. De kranten schrijven al een tijdje dat Nederland vergrijst en velen denken dat we al midden in de vergrijzing zitten. Toch is dat niet waar. Op basis van harde cijfers zien we dat vanaf 2020 het aantal 65-plussers pas echt flink gaat toenemen. Daar waar we nu circa drie miljoen inwoners in deze categorie hebben, zal dat aantal stijgen tot bijna vijf miljoen in het jaar 2040. Dat zal tegen die tijd ongeveer 26 procent van de Nederlandse bevolking zijn. U leest het goed: één op de vier Nederlanders zal straks ouder zijn dan 65.

  Lees verder
 • ‘Serena Williams zegt nu altijd goedendag tegen me’

  Demi Schuurs (25) behoort tot de beste dubbelspeelsters in het wereldwijde tennis. De uit Nieuwstadt afkomstige Limburgse won al acht titels op de WTA Tour, de Champions League van het mondiale vrouwentennis. Tijdens de zomer nam de tennisster - de dochter van handbalgrootheid Lambert en zus van Ajacied Perr - even pauze, om zichzelf klaar te stomen voor het restant van 2018. Toch maakte ze nog tijd vrij om in gesprek te gaan met Nummer 1. We maakten er - in beste tennistraditie - een vijfsetter van.

  Lees verder

Nummer 1 Nieuws

 • Close
  Joke Motta winnares fotowedstrijd
  Joke Motta winnares fotowedstrijd

  Juli jongstleden vertrok Joke Motta in haar eentje naar Portugal. Met een twaalf kilo zware rugzak om haar schouders liep de krasse 71-jarige in veertien dagen van Porto naar Santiago de Compostela via de Portuguese Coastal Camino en de Variante Espiritual. Joke: ‘En vervolgens nog in twee dagen van Muxía naar Finisterre, zonder blaren en blessures. Vorig jaar heb ik nog een zware knieblessure opgelopen.’

  NUMMER 1 FOTOWEDSTRIJD
 • Close
  Ridderronde gaat voor vernieuwing
  Ridderronde gaat voor vernieuwing

  De 34e editie van de Ridderronde in Maastricht zal voor het eerst finishen op de Kesselskade, langs de Maas. De nieuwe aankomst vervangt de traditionele finishplek op het Vrijthof. De verhuizing betekent echter niet dat de van oudsher bourgondische sfeer zal verdwijnen. Integendeel. ‘Dit is een heel mooie plek, voor zowel renners, publiek als sponsors’, vindt Ridderronde-voorzitter Raoul van Dort.

  Tom Dumoulin aan de start
 • Close
  Brightlands Innovation Factory en de vier Zuid-Limburgse Rabobanken verstevigen hun banden. En daarmee ook de innovatie kracht van Zuid-Limburg
  Brightlands Innovation Factory en de vier Zuid-Limburgse Rabobanken verstevigen hun banden. En daarmee ook de innovatie kracht van Zuid-Limburg

  Op woensdag 27 juni ondertekenden Brigthlands Innovation Factory en de vier Zuid-Limburgse Rabobanken* een uniek partnership. Het contract werd ondertekend door Léon Klinkers, CEO Brightlands Innovation Factory en Pascal Vandermeulen, Directievoorzitter Rabobank Westelijke Mijnstreek namens de vier Zuid-Limburgse Rabobanken. Dit contract is uniek omdat de vier Rabobanken gezamenlijk Brightlands Innovation Factory ondersteunen.

  Growing a better world together
 • Close
  Voorwoord juli 2018
  Voorwoord juli 2018

  Een standbeeld voor Willis Haviland Carrier, voor zover dat al niet ergens in Amerika is opgericht. Willis wie?, hoor ik u denken. Carrier, bijgenaamd The King of Cool, is de uitvinder van de airconditioning. Met deze tropische temperaturen zou ik bij god niet weten hoe ik thuis en op kantoor moet functioneren zonder deze verrukkelijke verkoeler. Verwend?

  Bladmanager Daniëlle Vranken
 • Close
  Mr R.C.E.M. (Rob) Dreessen sluit zich aan bij De Erfrecht Planners
  Mr R.C.E.M. (Rob) Dreessen sluit zich aan bij De Erfrecht Planners

  Medio mei 2018 heeft mr. Rob Dreessen zich aangesloten bij De Erfrecht Planners. Rob is de afgelopen decennia actief geweest als notaris in de gemeente Sittard-Geleen en is zowel gespecialiseerd in het erfrecht als het ondernemingsrecht.
  Rob Dreessen was de eerste notaris in de hele regio die 10 jaar geleden een samenwerking aanging met Mat Scheepers, de oprichter en eigenaar van De Erfrecht Planners.

  Ondernemersnieuws
Meer ladenMEER NIEUWS LADENMeer laden
 • Kirchroa
  Kirchroa

  Deze keer heb ik gekozen voor Kerkrade, een stad met een geschiedenis die tot heden nog zichtbaar is. Ook bij dit schilderij was het weer een uitdaging. Wat laat ik zien en wat laat ik weg? Ik vond dat de abdij Rolduc en het gemeentehuis er sowieso op moesten. De mijnen, GaiaZOO en d’r Joep ook. Uiteindelijk ben ik tot dit resultaat gekomen. Een combinatie van geschiedenis en het heden.’

  Wilt u dit bijzondere doek bij u thuis aan de muur? Speciaal voor de lezers van Nummer 1 is het werk verkrijgbaar. U kunt Kirchroa bestellen via de webshop van Nummer 1.

  Exclusief | Kunst
 • Contactgegevens

  Postbus 26, 6122 AA Born
  telefoon: 046 4810222
  info@nummer1.nl

  Colofon

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.