• Landgoed van drukkerij familie Smeets krijgt maatschappelijke bestemming
 • Servatius eigenaar van ruim tienduizend huurwoningen in Maastricht
 • WK 2012 in Valkenburg
 • Landgoed van drukkerij familie Smeets krijgt maatschappelijke bestemming

  De parkachtige 5,5 hectare die de huidige woning van echtpaar Smeets omringt, sloot naadloos aan bij het woon- zorgconcept; ‘Uitzicht op iets moois’ van ondernemers-duo Nino Schmitz en Maurice Schonkeren. De afgelopen periode bestond uit bezichtigingen, brainstromsessies en gesprekken tussen de ondernemers, de gemeente Weert en de familie Smeets.

  Lees verder
 • Servatius eigenaar van ruim tienduizend huurwoningen in Maastricht

  Woningcorporatie Servatius verhuurt in Maastricht en Eijsden-Margraten circa tienduizend woningen. Natuurlijk zijn de stenen de basis, maar de corporatie voelt zich vooral verantwoordelijk voor het woonplezier van de ongeveer dertigduizend bewoners van de huizen, appartementen en kamers. Daarom hebben ze een belangrijke stem in de verduurzamings-, renovatie- en nieuwbouwprojecten en zelfs de aanpak van overlast. ‘Het zijn hún wijken, hún huizen. Zij wonen er, hebben er hun sociale leven. Wij moeten zorgen voor betaalbare en goede woningen.’

  Lees verder
 • WK 2012 in Valkenburg

  Marianne Vos is met afstand de succesvolste Nederlandse wielrenster uit de WK-historie op de weg en in het veld. Tussen 2006 en 2014 werd ze liefst tien keer wereldkampioen; driemaal zegevierde de Brabantse op de weg en schreef zeven mondiale titels cyclocross op haar naam. Vijftien jaar na haar eerste wereldtitel is Marianne Vos nog steeds wereldtop en hoort ze bij de favorieten voor het WK 2021 in Leuven.
  Op de foto de aankomst van het WK 2012 in Valkenburg.

  Lees verder

Nummer 1 Nieuws

 • Close
  Voorwoord oktober 2021
  Voorwoord oktober 2021

  De Holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog is een periode vol gruwelijkheden die veel mensen zich onmogelijk kunnen voorstellen, ik incluis. Met name de jongere generaties staan er verder vanaf. Voor hen zijn het veelal plaatjes en kolommen in geschiedenisboeken. Daarom is het belangrijk dat het volledige verhaal, hoe traumatisch ook, verteld moet blijven worden. Via boeken, documentaires, lezingen, films, musea, herdenkingen en meer.

  Bladmanager Daniëlle Vranken
 • Close
  Passiespelen 2021: menselijkheid voorop
  Passiespelen 2021: menselijkheid voorop

  Twee keer werden de Passiespelen uitgesteld, maar op 3 juli vond dan toch de eerste voorstelling plaats van de eenentwintigste editie van het spektakel. De verbeelding van de laatste week uit het leven van Jezus Christus is te beleven in openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

  Het lijdensverhaal van Jezus in beeld in Tegelen
 • Close
  Nummer 1 voor iedereen
  Nummer 1 voor iedereen

  Een jaar lang elke dag een Nummer 1. Liefst 365 keer is het tijdschrift sinds de oprichting op 4 juli 1984 verschenen. Editie 366 staat symbolisch voor een nieuw levensjaar voor Nummer 1. Een deels andere weg die het grootste magazine van Limburg na zesendertig jaar gaat bewandelen. Altijd was het een exclusief tijdschrift bij een regionale krant. In het snel veranderende medialandschap heeft Nummer 1 voor een veranderde distributie gekozen. Uitgever John Vranken vertelt over de vernieuwde weg van het familiemagazine.

  Nummer 1 diepgeworteld in Limburgse samenleving
 • Close
  Ingehaald door de actualiteit
  Ingehaald door de actualiteit

  Aangezien de deadline van de laatste editie van tijdschrift Nummer 1 (uitgave 365, december 2020/januari 2021) plaatshad vóór de toespraak van maandag 14 december door minister-president Mark Rutte, komt bij diverse artikelen, columns en advertenties de inhoud niet meer exact overeen met de actualiteit. Een ingrijpende lockdown was niet wat directie en redactie op het moment van het ter perse gaan van het magazine konden voorzien. Onze excuses voor het feit dat de content deels is ingehaald door de actualiteit.

  Lockdown
 • Close
  BELGISCHE TOPVIROLOOG HEKELT SYMBOOLPOLITIEK VAN ONS LAND
  BELGISCHE TOPVIROLOOG HEKELT SYMBOOLPOLITIEK VAN ONS LAND

  Leuven- Prof. Marc van Ranst ziet met lede ogen aan hoe de Nederlandse regering geen bocht durft te maken als het gaat om mondkapjes. Die zijn in het land waarin Van Ranst spreekbuis is als viroloog breed verplicht. Te lang is in Nederland beweerd dat het dragen van mondkapjes niet veel zou bijdragen, vindt hij.

  PERSBERICHT
Meer ladenMEER NIEUWS LADENMeer laden
 • Lucas & Steve haken aan bij de wereldtop
  Lucas & Steve haken aan bij de wereldtop

  Voor de muziek- en theaterwereld betekende de coronacrisis niets minder dan een ramp. Anderhalf jaar geen festivals, geen feesten, geen uitvoeringen. Toch kan dit jaar voor het Maastrichtse dj-duo Lucas & Steve niet meer stuk. In maart sleepten de twee vrienden een felbegeerde Edison in de wacht en vlak daarna schoot het aantal streams van hun dancepopnummers over de miljard. ‘Je hoort ons niet klagen, maar we zijn wel blij als we weer het podium op kunnen.’

  Maastrichtse dj’s winnen Edison en slechten de grens van één miljard streams
 • Contactgegevens

  Postbus 26, 6122 AA Born
  telefoon: 046 4810222
  info@nummer1.nl

  Colofon

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan