• Bie Josee: lekker en betaalbaar uit eten
 • ‘ZITTEN IS HET NIEUWE ROKEN’
 • HUISARTS EN SPECIALIST ELKAARS TEAMGENOTEN
 • Bie Josee: lekker en betaalbaar uit eten

  Joeri en Melanie zijn sinds vorig jaar december de trotse uitbaters van Bie Josee, een eetcafé in de Maastrichtse wijk Amby. Op tafel komen behalve traditionele gerechten ook specialiteiten met parelcouscous, courgetti, zoete aardappel en zo veel mogelijk streekproducten. ‘Met verse groenten en géén kiloknallers. We kopen ons vlees bij Kusters in Margraten. Biefstukjes van dieren die een fatsoenlijk leven gehad hebben. Lekker en verantwoord eten dus.’

  Lees verder
 • ‘ZITTEN IS HET NIEUWE ROKEN’

  Erik Scherder, neuropsycholoog Universiteit van Amsterdam (2020): ‘Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen. Een alarmerend artikel in wetenschappelijk blad The Lancet noemde al in 2012 lichamelijke inactiviteit een pandemie. Of erger: zitten is het nieuwe roken. Ondanks pogingen in verschillende landen blijkt het inbrengen van lichamelijke activiteit in ons dagelijkse doen heel moeilijk. Onderzoekers geven aan dat overheden en andere organisaties veel méér met elkaar moeten samenwerken om de bijsturing wel te laten slagen.’ Die boodschap werd in onze provincie Limburg opgepikt.

  Lees verder
 • HUISARTS EN SPECIALIST ELKAARS TEAMGENOTEN

  Nummer 1 sprak met Esther van Engelshoven, directeur Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg. Over het slimmer organiseren van de zorg en het versterken van de zelfredzaamheid van inwoners. In een regio die zesenzestig miljoen euro meer kost aan zorg dan vergelijkbaar elders.

  Lees verder

Nummer 1 Nieuws

 • Close
  Voorwoord oktober 2020
  Voorwoord oktober 2020

  Van de ene op de andere dag was ie er, uit het niets: de herfst. De omslag verraste me volledig, ondanks de voorspellingen, ondanks de overduidelijke vooraankondigingen in tuin en omringende natuur. Misschien wilde ik het niet zien, waren de lauwwarme zonnestralen me nog te lief. Want wie wil er nou afscheid nemen van de onverklaarbare melancholie die een nazomer opwekt?

  Bladmanager Daniëlle Vranken
 • Close
  BELGISCHE TOPVIROLOOG HEKELT SYMBOOLPOLITIEK VAN ONS LAND
  BELGISCHE TOPVIROLOOG HEKELT SYMBOOLPOLITIEK VAN ONS LAND

  Leuven- Prof. Marc van Ranst ziet met lede ogen aan hoe de Nederlandse regering geen bocht durft te maken als het gaat om mondkapjes. Die zijn in het land waarin Van Ranst spreekbuis is als viroloog breed verplicht. Te lang is in Nederland beweerd dat het dragen van mondkapjes niet veel zou bijdragen, vindt hij.

  PERSBERICHT
 • Close
  CortoClinics on Tour
  CortoClinics on Tour

  CortoClinics organiseert twee keer per maand voorlichtingsavonden over heup- en knieartrose in Limburg. Orthopeed Dr. Nanne Kort geeft samen met een fysiotherapeut kosteloos informatie over slijtage en de behandelmogelijkheden.

  Voorlichtingsavonden heup- en knieslijtage
 • Close
  Een dikke 8 waard
  Een dikke 8 waard

  In onze uitgave van juli hebben we u gevraagd om mee te doen met een lezersonderzoek. U heeft ons verrast met de vele reacties op deze enquête. Tegelijkertijd hebben we op onze website (nummer1.nl) een onderzoek onder onze digitale lezers gehouden. Ook zij hebben in groten getale deelgenomen. We danken u voor uw massale respons. Hierdoor kunnen we onze formule Wonen, Werken en Leven in Limburg in de toekomst verder uitbouwen.

  Grootste familiemagazine in Limburg
 • Close
  2e RSM-Wealer Challenge
  2e RSM-Wealer Challenge

  Eindelijk goed nieuws voor de wielerfans! Binnenkort ratelen de derailleurs weer rond de Sint Pietersberg want er komt weer een RSM Wealer-Challenge!
  Met pijn in het hart moest het bestuur in maart de beslissing nemen om de RSM-Wealer Ronde op 6 augustus niet door te laten gaan vanwege de Covid-19 pandemie. De deur werd op een kier gehouden om de in 2019 zeer succesvolle RSM-Wealer Challenge toch in 2020 te organiseren.

  11 september 2020
Meer ladenMEER NIEUWS LADENMeer laden
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.