• Vrouwen aan de top
 • Van het peloton 
naar de paddock
 • Met enige schaamte: Belg van het Jaar
 • Vrouwen aan de top

  Elise Vanaudenhove houdt enorm van schoenen. Vreemd is dat niet wanneer je deel uitmaakt van de derde generatie schoenenfabrikanten bij Euro Shoe Group in het Belgisch-Limburgse Beringen. Daar ging de voormalige B&B-uitbaatster en gezondheidscoach aan de slag als CEO. Euro Shoe kennen we allemaal van het bekende merk Bristol.

  Lees verder
 • Van het peloton
  naar de paddock

  Dankzij zijn prestaties in de kasseienklassiekers groeide hij in Vlaanderen uit tot een halfgod. Tom Boonen was een van de weinige coureurs die qua populariteit de wielersport ver ontsteeg. Hij was de aimabele gast met een vlotte babbel. Hij had de x-factor, waardoor tientallen vrouwen bij de koers op hem stonden te wachten. Maar ook een enfant terrible, die graag vertoefde in de uitgaanswereld of een slippertje maakte met een dure sportwagen. Raymond Kerckhoffs zocht de ex-coureur op in zijn exclusieve garage onder de rook van Antwerpen.

  Lees verder
 • Met enige schaamte: Belg van het Jaar

  Hij heeft zichzelf overtroffen, in prestaties en in zijn eigen verwachtingen. In het donkere coronajaar was het Wout van Aert die tot Belg van 2020 werd gekozen, omdat hij met zijn wielerprestaties voor enige vreugde in de crisisperiode van COVID-19 zorgde. Juist omdat hij na een zware valpartij en een lange revalidatie beter terugkeerde aan de top van het peloton, was de gunfactor van het publiek ongekend groot voor de Kempenaar van Jumbo-Visma.

  Lees verder

Nummer 1 Nieuws

 • Close
  Voorwoord april 2021
  Voorwoord april 2021

  De kop is eraf. Nummer 1 staat volledig op eigen benen, met een waterdicht distributie- en bezorgsysteem. Het was aanpoten, voor iedereen. Een groot compliment aan alle distributeurs en bezorgers die ons magazine netjes door de hele provincie en over de grens in België hebben verspreid.

  Bladmanager Daniëlle Vranken
 • Close
  Nummer 1 voor iedereen
  Nummer 1 voor iedereen

  Een jaar lang elke dag een Nummer 1. Liefst 365 keer is het tijdschrift sinds de oprichting op 4 juli 1984 verschenen. Editie 366 staat symbolisch voor een nieuw levensjaar voor Nummer 1. Een deels andere weg die het grootste magazine van Limburg na zesendertig jaar gaat bewandelen. Altijd was het een exclusief tijdschrift bij een regionale krant. In het snel veranderende medialandschap heeft Nummer 1 voor een veranderde distributie gekozen. Uitgever John Vranken vertelt over de vernieuwde weg van het familiemagazine.

  Nummer 1 diepgeworteld in Limburgse samenleving
 • Close
  Ingehaald door de actualiteit
  Ingehaald door de actualiteit

  Aangezien de deadline van de laatste editie van tijdschrift Nummer 1 (uitgave 365, december 2020/januari 2021) plaatshad vóór de toespraak van maandag 14 december door minister-president Mark Rutte, komt bij diverse artikelen, columns en advertenties de inhoud niet meer exact overeen met de actualiteit. Een ingrijpende lockdown was niet wat directie en redactie op het moment van het ter perse gaan van het magazine konden voorzien. Onze excuses voor het feit dat de content deels is ingehaald door de actualiteit.

  Lockdown
 • Close
  BELGISCHE TOPVIROLOOG HEKELT SYMBOOLPOLITIEK VAN ONS LAND
  BELGISCHE TOPVIROLOOG HEKELT SYMBOOLPOLITIEK VAN ONS LAND

  Leuven- Prof. Marc van Ranst ziet met lede ogen aan hoe de Nederlandse regering geen bocht durft te maken als het gaat om mondkapjes. Die zijn in het land waarin Van Ranst spreekbuis is als viroloog breed verplicht. Te lang is in Nederland beweerd dat het dragen van mondkapjes niet veel zou bijdragen, vindt hij.

  PERSBERICHT
 • Close
  CortoClinics on Tour
  CortoClinics on Tour

  CortoClinics organiseert twee keer per maand voorlichtingsavonden over heup- en knieartrose in Limburg. Orthopeed Dr. Nanne Kort geeft samen met een fysiotherapeut kosteloos informatie over slijtage en de behandelmogelijkheden.

  Voorlichtingsavonden heup- en knieslijtage
Meer ladenMEER NIEUWS LADENMeer laden
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.