• FELIX MEDIAMAN VAN ALLE TIJDEN
 • Olympisch Stadion Amsterdam: ons inspirerende sporterfgoed
 • The Flying Gentleman
 • De weg naar het ultieme doel
 • Maak je eigen New York of gepersonaliseerde tapasplank
 • FELIX MEDIAMAN VAN ALLE TIJDEN

  Dat staat als een paal boven water wanneer je in het lachende gezicht van Marleen kijkt. Hier staat een vrouw die van het leven houdt, de kansen grijpt die er voor haar zijn weggelegd. Marleen Rutten uit Hunsel, ook wel de Helene Felix Meurders, zoon van Limburgse bodem, ontving eerder deze week de Ere-Zilveren Reissmicrofoon. Momenteel is hij te horen in het BNNVARA radioprogramma Spijkers met koppen… Sociale media buitelden over elkaar heen met meningen, toen NPO eind vorig jaar zegde te streven naar verjonging. Dat zou het einde van zijn radio-carrière hebben betekend. Het duurde maar even en snel genoeg kon BNNVARA melden dat het standpunt werd herzien. van Limburg genoemd.

  Lees verder
 • Olympisch Stadion Amsterdam: ons inspirerende sporterfgoed

  Twee dagen na de sensationele overwinning van Ajax op het Italiaanse Juventus in de kwartfinale van de Champions League moet ik voor mijn werk naar Amsterdam. In het Olympisch Stadion mag ik een inspiratiekick-off gaan verzorgen voor de start van een leiderschapsprogramma. Een ontwikkelingsprogramma voor topmanagers, leidinggevenden en directeuren van bedrijven uit heel Nederland die in een olympische cyclus van vier jaar hun leiderschap verder gaan ontwikkelen en verbeteren.

  Lees verder
 • The Flying Gentleman

  Een  aantal maanden geleden werd ik gebeld door Remy Bonjasky, voormalig thai- en kickbokser en drievoudig winnaar van het razend populaire K-1 World Grand Prix vechtsportevent in Japan. Voor RTL 7 verzorgden we samen analyses bij profbokswedstrijden. Wereldtitelgevechten van hoog niveau in de heavyweight-klasse. Gevechten van onder anderen voormalig wereldkampioen Wladimir Klitschko, Tyson Fury en de regerend wereldkampioen Anthony Joshua.

  Lees verder
 • De weg naar het ultieme doel

  In de feestmaand december is rijmen en dichten iets waar veel mensen mee bezig zijn. Vooral om hun sinterklaas- en kerstcadeautjes te ondersteunen met een meestal leuke en aangename boodschap. Een boodschap waar de ontvanger en de andere aanwezigen zich op het moment dat het wordt voorgedragen in herkennen.

  Lees verder
 • Maak je eigen New York of gepersonaliseerde tapasplank

  Wil je van dit schilderij een eigen tapasplank maken? Dat kan. In januari en februari hebben we namelijk een tijdelijke actie. Wat kun je verwachten?

  Lees verder

Nummer 1 Nieuws

 • Close
  Voorwoord Juli 2019
  Voorwoord Juli 2019

  Exact vijfendertig jaar geleden viel bij de abonnees van De Limburger de eerste editie van tijdschrift Nummer 1 op de mat. Een nieuw magazine als extra voor de dagbladlezers. Het is sindsdien steevast tien keer per jaar uitgegeven.

  Proost op het leven
 • Close
  Ridder Bert Salden
  Ridder Bert Salden

  Donderdag 25 april is culinair journalist Bert Salden benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In zijn woonplaats Margraten ontving hij de onderscheiding uit handen van burgemeester Dieudonné Akkermans.

  Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
 • Close
  De Erfrecht Planners opent “Ondernemersdesk”
  De Erfrecht Planners opent “Ondernemersdesk”

  Medio mei 2018 heeft mr. Rob Dreessen zich als adviseur aangesloten bij De Erfrecht Planners. Rob is de afgelopen decennia actief geweest als notaris in de gemeente Sittard-Geleen en is zowel gespecialiseerd in het erfrecht als het ondernemingsrecht.

  De Erfrecht Planners beschikken over vestigingen in Sittard, Stein, Herten en Horst
 • Close
  Kasteelpark Born is het ‘Leukste uitje van Limburg 2019’
  Kasteelpark Born is het ‘Leukste uitje van Limburg 2019’

  Kasteelpark Born in Born mag zich dit jaar het ‘Leukste uitje van Limburg 2019’ noemen. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Limburg’. Vertegenwoordigers van het kasteelpark ontvingen vanavond de gouden award uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. Kasteeltuinen Arcen in Arcen kreeg de zilveren award en de bronzen award ging naar Familiepark Mondo Verde in Landgraaf.

 • Close
  Koningin Máxima zet graffiti-tag voor Basquiat
  Koningin Máxima zet graffiti-tag voor Basquiat

  Vandaag, donderdag 31 januari, opende Hare Majesteit Koningin Máxima de tentoonstelling Basquiat – The artist and his New York scene in het SCHUNCK Museum in Heerlen. Zij deed dit, geheel in stijl van de tentoonstelling en het streetart-karakter van de stad, door het plaatsen van een graffiti-tag.

  Basquiat - The artist and his New York scene
Meer ladenMEER NIEUWS LADENMeer laden
 • Live Love Londen
  Live Love Londen

  Thijs Heijnen: ‘Ditmaal zijn we in Londen, de hoofdstad van Engeland. In het verleden ben ik er voor mijn werk veel geweest, maar eigenlijk heb ik nooit de stad zelf echt gezien of beleefd. Londen staat zeker nog op mijn verlanglijstje van must see.

  Nummer 1 Lezersaanbieding
 • Contactgegevens

  Postbus 26, 6122 AA Born
  telefoon: 046 4810222
  info@nummer1.nl

  Colofon

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.