• Eigenaar Soons Zonwering zegt nee tegen overname
 • De weg naar het ultieme doel
 • Eén met de zaak
 • Maak je eigen New York of gepersonaliseerde tapasplank
 • Ich liebe das Leben
 • Eigenaar Soons Zonwering zegt nee tegen overname

  In ondernemersland zeggen ze wel eens dat de trein maar één keer voorbijkomt. Toch heeft directeur en eigenaar Jo Bremen van Soons Zonwering, na een traject van acht maanden, nee gezegd tegen een aantrekkelijk overnamebod van een groot Belgisch bedrijf. Hij voelde simpelweg nog te veel betrokkenheid bij zijn familiebedrijf en heeft sowieso nog te veel energie om een stap terug te doen. ‘Een ondernemer kan zich incidenteel de luxe permitteren om zélf de koper te kiezen. Die luxe had ik gelukkig en uiteindelijk zijn mijn medewerkers en mijn familie blij dat we deze trein na rijp beraad lieten passeren. We drukken het gaspedaal nu nog dieper in en gaan vol voor verdere groei en innovatie.’

  Lees verder
 • De weg naar het ultieme doel

  In de feestmaand december is rijmen en dichten iets waar veel mensen mee bezig zijn. Vooral om hun sinterklaas- en kerstcadeautjes te ondersteunen met een meestal leuke en aangename boodschap. Een boodschap waar de ontvanger en de andere aanwezigen zich op het moment dat het wordt voorgedragen in herkennen.

  Lees verder
 • Eén met de zaak

  Op het schoolplein sloeg de vonk over. En na wat kleine omwegen stapt het koppel samen in de zaak en lopen werk en privé naadloos in elkaar over. Hij en zij van Omsels Slaap- en Woonadviseurs in Panningen: John (46) en Kim (44) Omsels.

  Lees verder
 • Maak je eigen New York of gepersonaliseerde tapasplank

  Wil je van dit schilderij een eigen tapasplank maken? Dat kan. In januari en februari hebben we namelijk een tijdelijke actie. Wat kun je verwachten?

  Lees verder
 • Ich liebe das Leben

  Dat staat als een paal boven water wanneer je in het lachende gezicht van Marleen kijkt. Hier staat een vrouw die van het leven houdt, de kansen grijpt die er voor haar zijn weggelegd. Marleen Rutten uit Hunsel, ook wel de Helene Fischer van Limburg genoemd.

  Lees verder

Nummer 1 Nieuws

 • Close
  De Erfrecht Planners opent “Ondernemersdesk”
  De Erfrecht Planners opent “Ondernemersdesk”

  Medio mei 2018 heeft mr. Rob Dreessen zich als adviseur aangesloten bij De Erfrecht Planners. Rob is de afgelopen decennia actief geweest als notaris in de gemeente Sittard-Geleen en is zowel gespecialiseerd in het erfrecht als het ondernemingsrecht.

  De Erfrecht Planners beschikken over vestigingen in Sittard, Stein, Herten en Horst
 • Close
  Kasteelpark Born is het ‘Leukste uitje van Limburg 2019’
  Kasteelpark Born is het ‘Leukste uitje van Limburg 2019’

  Kasteelpark Born in Born mag zich dit jaar het ‘Leukste uitje van Limburg 2019’ noemen. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Limburg’. Vertegenwoordigers van het kasteelpark ontvingen vanavond de gouden award uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. Kasteeltuinen Arcen in Arcen kreeg de zilveren award en de bronzen award ging naar Familiepark Mondo Verde in Landgraaf.

 • Close
  Voorwoord Maart 2019
  Voorwoord Maart 2019

  Tussen het tijdstip dat ik dit voorwoord zit te tikken en het moment dat u dit leest, is er waarschijnlijk veel gebeurd. Het carnavalsfeest moet hier nu nog losbarsten - ik struikelde net nog bijna over een ijsbeermuts -, u heeft inmiddels de confetti opgeveegd en de pekskes en schmink opgeborgen. Of u leest Nummer 1 digitaal op uw vakantieadres in pakweg Oostenrijk.

  Bladmanager Daniëlle Vranken
 • Close
  Koningin Máxima zet graffiti-tag voor Basquiat
  Koningin Máxima zet graffiti-tag voor Basquiat

  Vandaag, donderdag 31 januari, opende Hare Majesteit Koningin Máxima de tentoonstelling Basquiat – The artist and his New York scene in het SCHUNCK Museum in Heerlen. Zij deed dit, geheel in stijl van de tentoonstelling en het streetart-karakter van de stad, door het plaatsen van een graffiti-tag.

  Basquiat - The artist and his New York scene
 • Close
  Samen Zuid-Limburg laten groeien
  Samen Zuid-Limburg laten groeien

  Om de kwaliteit van haar financiële dienstverlening te versterken en als toekomstbestendige bank dichtbij te blijven, gaan Rabobank Westelijke Mijnstreek en Rabobank Maastricht en Omstreken met ingang van 1 april 2019 samen verder als Rabobank Zuid-Limburg West. De Rabobanken Centraal Zuid-Limburg en Parkstad Limburg gaan ook samen verder en doen dit vanaf 1 maart onder de vlag van Rabobank Zuid-Limburg Oost. “Door onze krachten te bundelen zijn we klaar voor de toekomst en blijven we twee ijzersterke banken voor onze klanten, leden en medewerkers”.

  Van vier naar twee krachtige Rabobanken in Zuid-Limburg.
Meer ladenMEER NIEUWS LADENMeer laden
 • Kirchroa
  Kirchroa

  Deze keer heb ik gekozen voor Kerkrade, een stad met een geschiedenis die tot heden nog zichtbaar is. Ook bij dit schilderij was het weer een uitdaging. Wat laat ik zien en wat laat ik weg? Ik vond dat de abdij Rolduc en het gemeentehuis er sowieso op moesten. De mijnen, GaiaZOO en d’r Joep ook. Uiteindelijk ben ik tot dit resultaat gekomen. Een combinatie van geschiedenis en het heden.’

  Wilt u dit bijzondere doek bij u thuis aan de muur? Speciaal voor de lezers van Nummer 1 is het werk verkrijgbaar. U kunt Kirchroa bestellen via de webshop van Nummer 1.

  Exclusief | Kunst
 • Contactgegevens

  Postbus 26, 6122 AA Born
  telefoon: 046 4810222
  info@nummer1.nl

  Colofon

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.