• Slotakkoord vol twijfels
 • Liefde geboren uit rivaliteit
 • Landgoed van drukkerij familie Smeets krijgt maatschappelijke bestemming
 • Slotakkoord vol twijfels

  De man die altijd domineerde, staat al een tijdje niet meer op eenzame hoogte. Een serieuze blessure aan zijn (onder)rug zorgt er de laatste jaren voor dat de koning van het langebaanschaatsen niet meer het maximale uit zijn lichaam kan halen. Met het oog op de Olympische Spelen in Peking, van 4 tot en met 20 februari 2022, heeft Sven Kramer zich afgelopen jaar aan die slopende blessure laten opereren. Het zorgt ervoor dat hij dit seizoen meer onzekerheden kende dan ooit. Zijn tegenvallende prestaties richting het beruchte OKT (olympisch kwalificatietoernooi eind december) voeden de twijfels nog meer.

  Lees verder
 • Liefde geboren uit rivaliteit

  De wielersport bracht hen roem en rijkdom. Lance Armstrong en Jan Ullrich waren eind jaren negentig en begin jaren 2000 de grote helden van de wielersport. Ze wisten de absolute top te bereiken in wat achteraf bleek een bedorven periode in het wielerpeloton. Als kopstukken van deze epogeneratie werden ze vervolgens aan de hoogste boom gehangen en keihard van hun podium gehaald. De een moest al zijn prijzen afgeven, de ander zonk als mens dieper dan diep. Samen hebben ze elkaar de laatste jaren weer gevonden en maken ze elkaar nu in het maatschappelijke leven, net als vroeger in hun sportieve carrière, sterker.

  Lees verder
 • Landgoed van drukkerij familie Smeets krijgt maatschappelijke bestemming

  De parkachtige 5,5 hectare die de huidige woning van echtpaar Smeets omringt, sloot naadloos aan bij het woon- zorgconcept; ‘Uitzicht op iets moois’ van ondernemers-duo Nino Schmitz en Maurice Schonkeren. De afgelopen periode bestond uit bezichtigingen, brainstromsessies en gesprekken tussen de ondernemers, de gemeente Weert en de familie Smeets.

  Lees verder

Nummer 1 Nieuws

 • Close
  Voorwoord december 2021
  Voorwoord december 2021

  Zo op de drempel van de decembermaand kolkt het steevast hier in huis. De proefwerk-, PTA- dan wel tentamenweek van de kinderen piept al om de hoek - met als extraatje de beslommeringen rondom het profielwerkstuk voor de middelste -, een naderende deadline van dit tijdschrift kort op de vorige, de voorbereidingen voor pakjesavond en voor een weekje Erholung in de Oostenrijkse Alpen, mocht het coronavirus enigszins genadig zijn.

  Bladmanager Daniëlle Vranken
 • Close
  Passiespelen 2021: menselijkheid voorop
  Passiespelen 2021: menselijkheid voorop

  Twee keer werden de Passiespelen uitgesteld, maar op 3 juli vond dan toch de eerste voorstelling plaats van de eenentwintigste editie van het spektakel. De verbeelding van de laatste week uit het leven van Jezus Christus is te beleven in openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

  Het lijdensverhaal van Jezus in beeld in Tegelen
 • Close
  Nummer 1 voor iedereen
  Nummer 1 voor iedereen

  Een jaar lang elke dag een Nummer 1. Liefst 365 keer is het tijdschrift sinds de oprichting op 4 juli 1984 verschenen. Editie 366 staat symbolisch voor een nieuw levensjaar voor Nummer 1. Een deels andere weg die het grootste magazine van Limburg na zesendertig jaar gaat bewandelen. Altijd was het een exclusief tijdschrift bij een regionale krant. In het snel veranderende medialandschap heeft Nummer 1 voor een veranderde distributie gekozen. Uitgever John Vranken vertelt over de vernieuwde weg van het familiemagazine.

  Nummer 1 diepgeworteld in Limburgse samenleving
 • Close
  Ingehaald door de actualiteit
  Ingehaald door de actualiteit

  Aangezien de deadline van de laatste editie van tijdschrift Nummer 1 (uitgave 365, december 2020/januari 2021) plaatshad vóór de toespraak van maandag 14 december door minister-president Mark Rutte, komt bij diverse artikelen, columns en advertenties de inhoud niet meer exact overeen met de actualiteit. Een ingrijpende lockdown was niet wat directie en redactie op het moment van het ter perse gaan van het magazine konden voorzien. Onze excuses voor het feit dat de content deels is ingehaald door de actualiteit.

  Lockdown
 • Close
  BELGISCHE TOPVIROLOOG HEKELT SYMBOOLPOLITIEK VAN ONS LAND
  BELGISCHE TOPVIROLOOG HEKELT SYMBOOLPOLITIEK VAN ONS LAND

  Leuven- Prof. Marc van Ranst ziet met lede ogen aan hoe de Nederlandse regering geen bocht durft te maken als het gaat om mondkapjes. Die zijn in het land waarin Van Ranst spreekbuis is als viroloog breed verplicht. Te lang is in Nederland beweerd dat het dragen van mondkapjes niet veel zou bijdragen, vindt hij.

  PERSBERICHT
Meer ladenMEER NIEUWS LADENMeer laden
 • Lucas & Steve haken aan bij de wereldtop
  Lucas & Steve haken aan bij de wereldtop

  Voor de muziek- en theaterwereld betekende de coronacrisis niets minder dan een ramp. Anderhalf jaar geen festivals, geen feesten, geen uitvoeringen. Toch kan dit jaar voor het Maastrichtse dj-duo Lucas & Steve niet meer stuk. In maart sleepten de twee vrienden een felbegeerde Edison in de wacht en vlak daarna schoot het aantal streams van hun dancepopnummers over de miljard. ‘Je hoort ons niet klagen, maar we zijn wel blij als we weer het podium op kunnen.’

  Maastrichtse dj’s winnen Edison en slechten de grens van één miljard streams
 • Contactgegevens

  Postbus 26, 6122 AA Born
  telefoon: 046 4810222
  info@nummer1.nl

  Colofon

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan