• ‘Ik werk graag op geveul’
 • De vergrijzing begint pas
 • Kerstkransjes met greinsuiker en amandelen
 • ‘Iedereen verdient het om in balans te zijn’
 • ‘Ik werk graag op geveul’

  Ze is docent muziek maar ook zangeres en spreker. Jong en veelzijdig, en vol enthousiasme met muziek bezig. Dyanne Sleijpen weet met haar persoonlijke aanpak goede doelen te steunen, kinderen te inspireren en mensen te raken.

  Lees verder
 • De vergrijzing begint pas

  Er komen steeds meer ouderen. De kranten schrijven al een tijdje dat Nederland vergrijst en velen denken dat we al midden in de vergrijzing zitten. Toch is dat niet waar. Op basis van harde cijfers zien we dat vanaf 2020 het aantal 65-plussers pas echt flink gaat toenemen. Daar waar we nu circa drie miljoen inwoners in deze categorie hebben, zal dat aantal stijgen tot bijna vijf miljoen in het jaar 2040. Dat zal tegen die tijd ongeveer 26 procent van de Nederlandse bevolking zijn. U leest het goed: één op de vier Nederlanders zal straks ouder zijn dan 65.

  Lees verder
 • Kerstkransjes met greinsuiker en amandelen

  In de rubriek Limburg Bakt laat Hannah zien dat bakken niet per se moeilijk hoeft te zijn en dat jong en oud de kunst van het bakken makkelijk onder de knie kan krijgen. Samen met Femke ging ze aan de slag en toverde kerstkransjes tevoorschijn. Doe er een mooi lintje doorheen en hang ze in de kerstboom. Maar laat ze niet te lang hangen, daar zijn ze veel te lekker voor.

  Lees verder
 • ‘Iedereen verdient het om in balans te zijn’

  Wanneer de diagnose dementie je treft, raakt dat jezelf maar ook iedereen om je heen. Je leven verandert. Professor en hoogleraar dr. Marjolein de Vugt richt zich op psychosociale innovaties bij dementie. ‘Ik wil mensen helpen om weer perspectief te geven aan het leven. Het zoeken naar kleine positieve stapjes, het kijken naar mogelijkheden. Aandacht voor de mens.’

  Lees verder

Nummer 1 Nieuws

 • Close
  Venlose vastelaoveszanger Wiel Vestjens overleden
  Venlose vastelaoveszanger Wiel Vestjens overleden

  Wereldberoemd in Venlo en ver daarbuiten. Dat is Wiel Vestjens zeker. Zes keer won hij het LVK, duizenden Limburgers en Brabanders zingen tijdens het carnaval zijn hits als Josefien, Lekker Zunke en As de sterre dao baove straole uit volle borst. Achter de succesvolle artiest schuilt ook hier een toegewijde echtgenote: Anny Vestjens-Holthuysen. Samen hoopten ze nog een aantal jaren door te gaan.

  Wiel en Anny Vestjens: geen leven zonder de vastelaovend
 • Close
  Ertoe doen
  Ertoe doen

  De route naar een bijna CO2-vrij 2050 wordt getekend. D66 en CDA pleiten zelfs al voor uitfasering van de
  cv-ketel

  Column | Claudia Reiner
 • Close
  Wat een jaar!
  Wat een jaar!

  Over een paar dagen is het Kerstmis en een week later vieren we de komst van een nieuw jaar. In zichzelf zijn dat feesten waarbij we vooruitkijken, feesten die met toekomst te maken hebben, waar we perspectief zien. Bij de kerst is dat de geboorte van een kind met een beloftevol leven voor zich. Bij Nieuwjaar wensen we elkaar veel voorspoed en zegen voor het komende jaar. Maar hoeveel perspectief ook, deze dagen worden ook gebruikt om terug te blikken op het voorbije jaar.

  Column Gouverneur Theo Bovens
 • Close
  Voorwoord januari 2018
  Voorwoord januari 2018

  Sinds het bezoek van Sinterklaas zoeven hier drie kinderlijven bewegingsloos door het huis. Sint vond het namelijk nodig om de langdurige smeekbeden te verhoren en een hoverboard, een soort mini-Segway, cadeau te doen. Merkwaardig gezicht, zo’n kind op een rollend plankje. Toegegeven, het cadeau valt in de smaak en ze zijn er alle drie belachelijk handig mee.

  Bladmanager Daniëlle Vranken
 • Close
  Driekoningen
  Driekoningen

  ‘De tijden zijn veranderd. Of je nu nog drie bonen waarvan een bruine zou mogen verstoppen, is politiek correct zeer de vraag. Ook het spelen van de baas is opvoedkundig waarschijnlijk in een ander licht komen te staan’

  Column van Gerard Mols
Meer ladenMEER NIEUWS LADENMeer laden
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.