• ‘De Ronde van Vlaanderen winnen, dát is mijn droom’
 • Nieuwe clubtour Racoon
 • ‘Voerendaal, het beste bewaarde geheim van Limburg’
 • De vergrijzing begint pas
 • ‘De Ronde van Vlaanderen winnen, dát is mijn droom’

  Chantal Blaak kende in 2017 het beste jaar uit haar wielerloopbaan tot nu toe. Ze werd Nederlands kampioene in Montferland en behaalde in het Noorse Bergen zelfs de wereldtitel. Na een winter hard trainen, staat Blaak voor weer een nieuw seizoen bij haar Limburgse ploeg Boels-Dolmans. Maar nu draagt ze die mooie regenboogtrui om de schouders. De wielerkampioene over de druk van de wereldtitel, de toegenomen belangstelling en haar sportieve droom.

  Lees verder
 • Nieuwe clubtour Racoon

  Racoon gaat in april op tour langs de Nederlandse clubs. De Zeeuwse band ondersteunt het nieuwe album “Look Ahead And See The Distance”. Het worden de eerste optredens met de nieuwe bassist Maarten van Damme. De kaartverkoop van de shows start zaterdag 17 februari om 10:00 uur via de websites van de zalen.

  Lees verder
 • ‘Voerendaal, het beste bewaarde geheim van Limburg’

  Wil Houben is op de kop af drie jaar burgemeester van Voerendaal, een van de kleinste en tegelijk minst bekende zelfstandige gemeenten van Limburg. Het kleinschalige wordt gekoesterd, het enigszins suffe imago echter steekt een beetje. ‘Voerendaal is het best bewaarde geheim van Limburg. Het wordt tijd om dat ook aan de buitenwacht te onthullen.’

  Lees verder
 • De vergrijzing begint pas

  Er komen steeds meer ouderen. De kranten schrijven al een tijdje dat Nederland vergrijst en velen denken dat we al midden in de vergrijzing zitten. Toch is dat niet waar. Op basis van harde cijfers zien we dat vanaf 2020 het aantal 65-plussers pas echt flink gaat toenemen. Daar waar we nu circa drie miljoen inwoners in deze categorie hebben, zal dat aantal stijgen tot bijna vijf miljoen in het jaar 2040. Dat zal tegen die tijd ongeveer 26 procent van de Nederlandse bevolking zijn. U leest het goed: één op de vier Nederlanders zal straks ouder zijn dan 65.

  Lees verder

Nummer 1 Nieuws

 • Close
  Rob Santegoets van Bakkerij Vedder uit Venray ontwikkelt eiwitrijk brood voor sporters en senioren
  Rob Santegoets van Bakkerij Vedder uit Venray ontwikkelt eiwitrijk brood voor sporters en senioren

  Rob Santegoets van Bakkerijk Vedder uit Venray ontwikkelde een nieuw brood met de meeste eiwitten en de minste koolhydraten van al haar broden tot nu toe. Het brood is speciaal bedoeld voor sporters en ouderen die willen werken aan een gezonde spieropbouw of juist het behoud van spieren. Het zou sporters moeten helpen om tot meer spieren te komen. Voor mensen vanaf een jaar of vijftig zou het brood moeten bijdragen aan het behoud van spiermassa. Want of we nu willen of niet. Ergens tussen de veertig en de vijftig begint de afname van spiermassa.

  Het brood is speciaal bedoeld voor sporters en ouderen die willen werken aan een gezonde spieropbouw of juist het behoud van spieren
 • Close
  Keuze
  Keuze

  'Colleges van B en W die sterk genoeg in hun schoenen staan om weerstand te bieden aan die commerciële marktpartijen die zich willens en wetens willen verrijken met gemeenschapsgeld'

  Onder de Loep | Column Huub Driessen
 • Close
  Solidariteit
  Solidariteit

  Onlangs kreeg ik als gouverneur een Open Brief* aangeboden van een groep Limburgers die zich oprecht zorgen maakt over de provinciegenoten die eenzaam zijn, geen werk hebben, met armoede te kampen hebben en die dus vaak een beetje buiten de gewone samenleving terecht zijn gekomen.

  Elke maand in Nummer 1 de column van gouverneur Theo Bovens
 • Close
  Lifetime Achievement Award voor Jan Smeets
  Lifetime Achievement Award voor Jan Smeets

  Jan Smeets, directeur en medeoprichter van Pinkpop, ontving een Lifetime Achievement Award 2018.
  Incidenteel wordt er een Lifetime Achievement Award uitgereikt door het bestuur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). De prijs wordt toegekend aan één of meer professionals uit de popsector die met hun carrière een grote bijdrage leveren en/of hebben geleverd aan de popsector.

  Uitgereikt tijdens Pinkpop Perspresentatie in Paradiso
 • Close
  Voorwoord maart 2018
  Voorwoord maart 2018

  Na een maandje afwezigheid ligt Nummer 1 weer bij alle abonnees van De Limburger in de bus. Als vanouds. Immers, sinds de oprichting in 1984 verschijnt ons magazine steevast tien keer per jaar. Desondanks kregen we de voorbije periode tal van verontrustende telefoontjes. Waar die Nummer 1 toch bleef?

  Bladmanager Daniëlle Vranken
Meer ladenMEER NIEUWS LADENMeer laden
 • Kirchroa
  Kirchroa

  Deze keer heb ik gekozen voor Kerkrade, een stad met een geschiedenis die tot heden nog zichtbaar is. Ook bij dit schilderij was het weer een uitdaging. Wat laat ik zien en wat laat ik weg? Ik vond dat de abdij Rolduc en het gemeentehuis er sowieso op moesten. De mijnen, GaiaZOO en d’r Joep ook. Uiteindelijk ben ik tot dit resultaat gekomen. Een combinatie van geschiedenis en het heden.’

  Wilt u dit bijzondere doek bij u thuis aan de muur? Speciaal voor de lezers van Nummer 1 is het werk verkrijgbaar. U kunt Kirchroa bestellen via de webshop van Nummer 1.

  Exclusief | Kunst
 • Contactgegevens

  Postbus 26, 6122 AA Born
  telefoon: 046 4810222
  info@nummer1.nl

  Colofon

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.