• ZORG IN ZUID-LIMBURG
 • Met therapeuten Zorgstraat op weg naar nieuw leven na corona
 • Boekhandel Dominicanen 
is open, elke dag
 • ZORG IN ZUID-LIMBURG

  Het nieuwe streven in Zuid-Limburg is om medische zorg voor bepaalde patiënten te verplaatsen van het ziekenhuis naar de huisarts. Sinds enige tijd worden mensen in de mijnstreek getipt om met een zorgvraag via Thuisarts.nl of de app Ga ik hiermee naar de dokter na te gaan of een beroep op de dokter wel nodig is.

  Lees verder
 • Met therapeuten Zorgstraat op weg naar nieuw leven na corona

  Hoe pak je je leven weer op nadat je corona hebt gehad? Waar kun je hulp vinden als je merkt dat je je fysiek en psychisch ontredderd voelt? Wanneer je moeite hebt met praten, ’s nachts amper een oog dichtdoet en niet de goede woorden kunt vinden om te vertellen hoe bang je nog bent en vaak door angstige dromen wordt geplaagd? De therapeuten van de Health & Sports Zorgstraten helpen je dicht bij huis op weg naar een nieuw leven na corona.

  Lees verder
 • Boekhandel Dominicanen
  is open, elke dag

  Zondagavond 15 maart kondigde premier Rutte de intelligente lockdown af om het coronavirus de baas te worden. Bijna alle niet-noodzakelijke winkels gingen dicht, maar Boekhandel Dominicanen in hartje Maastricht bleef open. ‘Juist nu willen mensen lezen en juist nu zoeken ze een plek waar ze nog wél heen kunnen’, zegt leidinggevende Evelijn de Jong. ‘Sluiten is nooit een serieuze optie geweest. Deze crisis raakt ons zeker, maar maakt ons ook sterker. Het boek is niet dood, dat is inmiddels nog duidelijker geworden.’

  Lees verder

Nummer 1 Nieuws

 • Close
  2e RSM-Wealer Challenge
  2e RSM-Wealer Challenge

  Eindelijk goed nieuws voor de wielerfans! Binnenkort ratelen de derailleurs weer rond de Sint Pietersberg want er komt weer een RSM Wealer-Challenge!
  Met pijn in het hart moest het bestuur in maart de beslissing nemen om de RSM-Wealer Ronde op 6 augustus niet door te laten gaan vanwege de Covid-19 pandemie. De deur werd op een kier gehouden om de in 2019 zeer succesvolle RSM-Wealer Challenge toch in 2020 te organiseren.

  11 september 2020
 • Close
  Voorwoord juli 2020
  Voorwoord juli 2020

  Als Nummer 1-team blijven we graag op de hoogte van uw bevindingen als lezer. Komen we nog steeds tegemoet aan uw behoeften en wensen over de invulling van het magazine? Of is een koerswijziging, klein of groot, wellicht wenselijk of zelfs noodzakelijk?

  Bladmanager Daniëlle Vranken
 • Close
  DE WITTE CHINEES
  DE WITTE CHINEES

  De brij waarin de friends van Veronica Inside zijn beland, is een voorbeeld van slecht baksel. Met de koks zelf in het midden van de soep.

  Column Jos Benders
 • Close
  De taart van Pauline gaat naar Gulpen
  De taart van Pauline gaat naar Gulpen

  Honderden inzendingen kwamen binnen op de de redactie van Nummer 1. Het was een hele klus om de winnaar te kiezen. Uiteindelijk gaat de taart van Pauline naar Gulpen.

  Hart voor je moeder
 • Close
  Enzo Kok organiseert virtueel benefietconcert
  Enzo Kok organiseert virtueel benefietconcert

  Op zaterdag 16 mei organiseert Enzo Kok samen met Floor Bosman, Myrthe Robijns, Sophie Kok, Emma Kok, Martin Hurkens, Jack Vinders en Rob Mennen een virtueel benefietconcert vanuit een leeg en gesloten Theater Kerkrade. Tijdens het concert zal Miriam Vleugels een live painting doen. Dit allemaal voor het nieuwe goede doel 'Stichting Hart Voor Artiesten', waarmee geld ingezameld wordt voor de zwaar getroffen cultuursector door de coronacrisis.

  Vanuit een leeg en gesloten Theater Kerkrade
Meer ladenMEER NIEUWS LADENMeer laden
Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.