• Hoe de letter t een wereld van verschil kan maken
 • Nummer 1 lezersreis
 • Mensen fysiek en mentaal in hun kracht zetten
 • Hoe de letter t een wereld van verschil kan maken

  Een hitparade voor zorginstellingen, het zou geen gek idee zijn. Alvast zou Meander er in de week van 21 juni met stip in hebben gestaan: met eerst een groot artikel in kwaliteitskrant Trouw, kort erop een vraaggesprek met de CEO van Meander voor L1 TV. Jack Jansen, met zijn geliefde thema: de oudere met verpleging in eigen huis leeft langer dan in een verpleeghuis.

  Lees verder
 • Nummer 1 lezersreis

  Speciaal voor de lezers van Nummer 1 heeft Coriotravel een vijftiendaagse reis eilandhoppen op de Griekse Cycladen samengesteld. U start op Tinos, reist vervolgens door naar Syros en Andros en sluit af op Mykonos.
  Al vanaf 1.285 euro, inclusief heen- en terugvlucht, verplaatsingen en hotel.

  Lees verder
 • Mensen fysiek en mentaal in hun kracht zetten

  Vol verwachting klopt mijn hart op weg naar the place to be deze dag. Bestemming is Merkelbeek, Zuid-Limburg, gelegen op zo’n tien kilometer van mijn geboortestad Sittard. Onderweg verheug ik me op de sterke man die ik zo ga ontmoeten. Ik ben namelijk op weg naar meervoudig Sterkste Man van Limburg en maar liefst viervoudig Sterkste Man van Nederland (2014, 2016, 2017 en 2018), Alex Moonen.

  Lees verder

Nummer 1 Nieuws

 • Close
  Passiespelen 2021: menselijkheid voorop
  Passiespelen 2021: menselijkheid voorop

  Twee keer werden de Passiespelen uitgesteld, maar op 3 juli vond dan toch de eerste voorstelling plaats van de eenentwintigste editie van het spektakel. De verbeelding van de laatste week uit het leven van Jezus Christus is te beleven in openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

  Het lijdensverhaal van Jezus in beeld in Tegelen
 • Close
  Voorwoord juli 2021
  Voorwoord juli 2021

  Het knopje met het cijfertje 1 op de afstandsbediening van de tv is onderhand versleten. NPO 1 bepaalt sinds de start van het EK voetbal en Le Grand Départ van de Tour de France het ritme van de dag. Zoals gewoonlijk. Ik voel me er helemaal senang bij. Ofschoon er voor Oranje helaas abrupt een einde kwam aan het EK, dendert het toernooi hier in huis in alle hevigheid door.

  Bladmanager Daniëlle Vranken
 • Close
  Nummer 1 voor iedereen
  Nummer 1 voor iedereen

  Een jaar lang elke dag een Nummer 1. Liefst 365 keer is het tijdschrift sinds de oprichting op 4 juli 1984 verschenen. Editie 366 staat symbolisch voor een nieuw levensjaar voor Nummer 1. Een deels andere weg die het grootste magazine van Limburg na zesendertig jaar gaat bewandelen. Altijd was het een exclusief tijdschrift bij een regionale krant. In het snel veranderende medialandschap heeft Nummer 1 voor een veranderde distributie gekozen. Uitgever John Vranken vertelt over de vernieuwde weg van het familiemagazine.

  Nummer 1 diepgeworteld in Limburgse samenleving
 • Close
  Ingehaald door de actualiteit
  Ingehaald door de actualiteit

  Aangezien de deadline van de laatste editie van tijdschrift Nummer 1 (uitgave 365, december 2020/januari 2021) plaatshad vóór de toespraak van maandag 14 december door minister-president Mark Rutte, komt bij diverse artikelen, columns en advertenties de inhoud niet meer exact overeen met de actualiteit. Een ingrijpende lockdown was niet wat directie en redactie op het moment van het ter perse gaan van het magazine konden voorzien. Onze excuses voor het feit dat de content deels is ingehaald door de actualiteit.

  Lockdown
 • Close
  BELGISCHE TOPVIROLOOG HEKELT SYMBOOLPOLITIEK VAN ONS LAND
  BELGISCHE TOPVIROLOOG HEKELT SYMBOOLPOLITIEK VAN ONS LAND

  Leuven- Prof. Marc van Ranst ziet met lede ogen aan hoe de Nederlandse regering geen bocht durft te maken als het gaat om mondkapjes. Die zijn in het land waarin Van Ranst spreekbuis is als viroloog breed verplicht. Te lang is in Nederland beweerd dat het dragen van mondkapjes niet veel zou bijdragen, vindt hij.

  PERSBERICHT
Meer ladenMEER NIEUWS LADENMeer laden
 • Lucas & Steve haken aan bij de wereldtop
  Lucas & Steve haken aan bij de wereldtop

  Voor de muziek- en theaterwereld betekende de coronacrisis niets minder dan een ramp. Anderhalf jaar geen festivals, geen feesten, geen uitvoeringen. Toch kan dit jaar voor het Maastrichtse dj-duo Lucas & Steve niet meer stuk. In maart sleepten de twee vrienden een felbegeerde Edison in de wacht en vlak daarna schoot het aantal streams van hun dancepopnummers over de miljard. ‘Je hoort ons niet klagen, maar we zijn wel blij als we weer het podium op kunnen.’

  Maastrichtse dj’s winnen Edison en slechten de grens van één miljard streams
 • Contactgegevens

  Postbus 26, 6122 AA Born
  telefoon: 046 4810222
  info@nummer1.nl

  Colofon

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.