Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Zomerse fruitschelpjes
  • Zomerse fruitschelpjes
  • Zomerse fruitschelpjes
  • Zomerse fruitschelpjes
  • Zomerse fruitschelpjes
  • Zomerse fruitschelpjes

Zomerse fruitschelpjes

Limburg Bakt

In de rubriek Limburg Bakt laat de elfjarige Hannah zien dat bakken niet per se moeilijk hoeft te zijn en dat jong en oud de kunst van het bakken makkelijk onder de knie kan krijgen. Nu we al volop hebben kunnen genieten van de zomer, bakt Hannah vrolijke, zomerse fruitschelpjes.

Wat heb je nodig voor zes aardbeischelpjes?
- 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 1 ei
- rietsuiker of grove kristalsuiker
- chocolade (melk of puur, wat je zelf het lekkerste vindt)
- banketbakkersroom
- verse aardbeien
- poedersuiker

Overige benodigdheden
- een cupcake- of muffintray (geen siliconentray)
- bakpapier
- een kwastje
- een oven die op 200 graden Celsius is voorverwarmd

We beginnen met het deeg. Zorg ervoor dat het deeg dat je gebruikt ontdooid is. Steek rondjes met een diameter van ongeveer tien centimeter. Bestrijk de uitgestoken deegrondjes met geklutst ei. Besprenkel ze vervolgens met suiker. Ik gebruik rietsuiker, maar je kunt ook gewoon kiezen voor kristalsuiker. Het is wel mooier om suiker met een grovere korrel te gebruiken, maar dat is niet noodzakelijk. Gebruik wat je in huis hebt. Vet de onderkant van een muffin- of cupcaketray in. Zorg ervoor dat je een aluminiumtray gebruikt, geen siliconenvorm. Die laatste blijft namelijk niet mooi rechtop staan.
Leg nu de deegrondjes met de besuikerde kant naar boven op de ingevette tray. Let op: druk de deegrondjes niet aan, anders krijg je ze straks heel moeilijk uit de tray. Het is niet erg als het deeg er nog niet omheen valt, dat gebeurt straks wel in de oven. Zorg ervoor dat de oven is voorverwarmd op 200 graden Celsius.
Bak de bladerdeegschelpjes vijftien tot twintig minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Haal dan de schelpjes voorzichtig van de muffintray en laat ze afkoelen op een rooster. Smeer de binnenkant van de schelpjes in met gesmolten chocolade. Dat voorkomt dat het bladerdeeg straks bij het vullen met banketbakkersroom slap wordt. Natuurlijk is het ook extra lekker met chocolade. Alles is tenslotte lekkerder met chocolade.
Laat de chocolade opstijven. Als je haast of grote trek hebt, mag dat even kort in de koelkast. Vul de schelpjes met banketbakkersroom. Top de schelpjes af met verse aardbeien en bestuif met een beetje poedersuiker. Neem daarna snel een hap en geniet van je lekkere homemade aardbeienschelpjes.

Eet smakelijk

Resultaten

252 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.