Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Woon-zorgcomplex De Gendarmerie in Echt en Looiwinkel in Spaubeek voor mensen met dementie
  • Woon-zorgcomplex De Gendarmerie in Echt en Looiwinkel in Spaubeek voor mensen met dementie
  • Woon-zorgcomplex De Gendarmerie in Echt en Looiwinkel in Spaubeek voor mensen met dementie

Woon-zorgcomplex De Gendarmerie in Echt en Looiwinkel in Spaubeek voor mensen met dementie

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s. Jij ook?

Woon-zorgcomplex De Gendarmerie in Echt nadert inmiddels het stadium van voltooiing, Looiwinkel in Spaubeek opent de deuren dit najaar. De Gendarmerie ressorteert onder de vlag van Privézorg Limburg, een jonge, dynamische zorgorganisatie die in 2015 is opgericht door Roger Bekkers en Ruurd van der Goot. Beide zorgondernemers zijn tevens aangesteld als zorgmanagers voor de kleinschalige woonvorm in Spaubeek. Op beide locaties is nog plek voor nieuwe bewoners en cliënten. Bovendien kan het een nieuwe uitdaging zijn voor gemotiveerde zorgmedewerkers.

Expertisecentrum voor ouderenzorg
‘De Gendarmerie, hartje Echt, is met name gereserveerd voor echtparen waarvan een van de partners een indicatie voor verpleeghuiszorg of thuiszorg heeft of op korte termijn krijgt’, verklaart Roger Bekkers. ‘In Nederland is het helaas regel dat de echtelieden in een dergelijk geval uit elkaar worden gehaald. Ben je vijftig jaar getrouwd, moet je apart gaan leven… Wij bij Privézorg Limburg vinden dat onverteerbaar. Ons motto is om mensen juist bij elkaar te laten. Verpleeghuiszorg in de thuissituatie draagt onder meer bij aan een betere genezing. Derhalve de nieuwe zorglocatie.’
De dertien luxe, mooi afgewerkte zorgappartementen zijn met een oppervlakte van circa 55 tot 75 vierkante meter ruim van opzet. De Gendarmerie heeft de functie van expertisecentrum. Dat betekent concreet dat alle disciplines die betrekking hebben op ouderenzorg zijn samengebracht onder één dak. Overigens zijn de appartementen niet uitsluitend bestemd voor echtparen. Alleenstaanden met een zorgvraag kunnen eveneens een aanvraag indienen voor een van de appartementen.

Unieke kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie
Looiwinkel in Spaubeek beschikt over 22 kamers voor mensen met dementie. Ruurd van der Goot: ‘Er wordt op deze locatie met ingang van dit najaar zorg verleend met persoonlijke aandacht en voldoende tijd voor iedere cliënt. Zorg zoals zorg bedoeld is, met specialistische kennis op het gebied van dementie en aanverwante aspecten. Bewoners kunnen in een ontspannen en huiselijke sfeer rekenen op 24 uursopvang. Uitgangspunt is een familie te laten ontstaan, waar medewerkers, familie en vrienden gezamenlijk invulling geven aan een zo comfortabel mogelijk verblijf. Denk aan dagbestedingsactiviteiten, samen koken, wandelen door de omgeving of uitstapjes maken met een bus. Samen met de cliënt, familie en huisarts wordt in kaart gebracht welke zorg nodig is, die we vervolgens faciliteren. Niet andersom. Het is immers van het grootste belang dat cliënten de regie over hun leven houden.’

Bent u geïnteresseerd in een van de zorgappartementen in woon-zorgcomplex De Gendarmerie of in een van de kamers in Looiwinkel? Of bent u op zoek naar een mooie uitdaging in de zorg als Helpende, Verzorgende, Verpleegkundige of als vakantiekracht? Neem dan contact op met Roger of Ruurd via info@privezorglimburg.nl. Kijk alvast eens op www.degendarmerie.nl of www.looiwinkel.nl.

Resultaten

323 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.