• Al méér dan 30 jaar de Nummer 1 van Limburg
  • Al méér dan 30 jaar de Nummer 1 van Limburg

Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Wit pareltje in de groene taille
  • Wit pareltje in de groene taille
  • Wit pareltje in de groene taille
  • Wit pareltje in de groene taille
  • Wit pareltje in de groene taille

Wit pareltje in de groene taille

Restaurant Kasteel Eyckholt

Verscholen in het Midden-Limburgse dorpje Roosteren, op het smalste stukje Nederland, ligt Kasteel Eyckholt. Sinds jaar en dag het adres voor de goede dingen des levens. Het restaurant, gevestigd in ’s lands kleinste witte kasteeltje, is kortgeleden overgenomen door Pieter Hofman. Hofman - zijn visitekaartje vermeldt naast eigenaar tevens gastoloog, vrij vertaald een gastvrijheidsdeskundige - zet de traditie van goede smaak voort, weliswaar ingekapseld in een nieuw concept. ‘Alles draait om gastbeleving, vertaald vanuit het principe van Cittaslow. De combinatie van ambiance, interieur, bediening, producten en diensten én vanzelfsprekend het culinaire aspect moet bij alle gasten een onvergetelijke indruk achterlaten.’

Oude tijden herleven, als het aan Pieter Hofman ligt. Net zoals de overweldigende indruk die beklijfde toen hij zelf tien jaar geleden voor het eerst kennismaakte met Kasteel Eyckholt; dat gunt hij ook zijn gasten. ‘Ik was op slag verliefd en ben dat gevoel nooit meer kwijtgeraakt. Nu ben ik de eigenaar van dit fantastische monumentale pand. Dat geeft een geweldig gevoel.’

Gastvrijheidsbeleving
Door zijn jarenlange ervaring in de tak van facilitaire dienstverlening weet Pieter Hofman als geen ander hoe belangrijk het is om mensen vanuit een gastvrijheidsbeleving de juiste dienstverlening aan te bieden. Met onder anderen chef-kok Sebastian Kuhn en souschef Mick Bos heeft hij ervaren en ambitieuze steunpilaren om zich heen verzameld, die samen met de overige personeelsleden dezelfde visie delen en in Kasteel Eyckholt iets moois willen neerzetten. ‘De keuken is mediterraan georiënteerd’, vertelt de nieuwe eigenaar, ‘met een knipoog naar Italië. We gebruiken louter verse producten, veelal uit de streek. Dat sluit tevens aan bij Cittaslow. De oorsprong van Cittaslow ligt in het Italiaanse Orvieto en betreft een internationaal keurmerk voor kleinere gemeenten die op het gebied van onder meer aspecten als leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. Ook de gemeente Echt-Susteren en het Belgische Maaseik zijn aangesloten bij Cittaslow. Kasteel Eyckholt leent zich uitstekend voor die beleving, het thuis en welkom voelen. Samen aangenaam verblijven is niet zomaar een onderdeel van het leven, maar moet juist een hoogtepunt vormen. Dat willen we hier graag delen met iedereen die waarde hecht aan smaak, gastvrijheid, gezelligheid en de puurheid daarvan.’

Ambitieuze plannen
De komende periode vinden er tal van aanpassingen plaats. Er komt een verlichtingsplan, verbeterde bewegwijzering en aanpassingen aan het ex- en interieur. In maart volgend jaar moeten alle veranderingen voltooid zijn; dan vindt tevens de officiële opening plaats. Voor de duidelijkheid: tijdens deze periode is Restaurant Kasteel Eyckholt gewoon geopend. Medio 2017 wordt de tuin vernieuwd tot een strakke landschapstuin. Pieter Hofman en zijn team hebben ambitieuze plannen met Kasteel Eyckholt. ‘De locatie is straks niet alleen toegankelijk als restaurant. We bieden eveneens vergaderfaciliteiten aan, desgewenst gekoppeld aan lunch en diner. Maar denk ook aan een high tea, recepties, koffietafels, kookworkshops, productpresentaties, thema-avonden en een maandelijkse brunch op zondag. Het pand ligt bovendien aan nationale en internationale fietsroutes en we zijn door de gemeente aangewezen als trouwlocatie. Restaurant Kasteel Eyckholt is elke week van dinsdag tot en met zondag geopend. We verwelkomen u graag.’

Resultaten

238 resultaten

Op eerste en tweede kerstdag geniet u bij Restaurant Kasteel Eyckholt van 12.00 tot 17.30 uur van een kerstlunch en van 18.30 tot 23.30 uur van het kerstdiner. Het viergangenmenu inclusief aperitief kost 52 euro, het vijfgangenmenu inclusief aperitief 63,50 euro. Reserveer tijdig, want vol is echt vol.

Amuse
Slow gegaard buikspek met
een lak, mousse van fazant, portgelei

Mondvermaakjes
Vier verschillende kleine hapjes

Coquille
(bij het vijfgangenmenu)
Pompoen, risotto, schuimige saus van kreeft

Duif
Crème van pastinaak, witlof, saus van steranijs

Duo van hert
Rug, sukade, stamppotje van rode kool, paddenstoelen, structuren van schorseneren

Zoete kerstverrassing

Restaurant Kasteel Eyckholt
Eyckholtstraat 13
6116 BR Roosteren
T 046 - 449 49 00
www.kasteeleyckholt.nl

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.