Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Wijn en Spijs en Limburgse Route des Vins gelanceerd
  • Wijn en Spijs en Limburgse Route des Vins gelanceerd
  • Wijn en Spijs en Limburgse Route des Vins gelanceerd

Wijn en Spijs en Limburgse Route des Vins gelanceerd

www.wijnenspijs.nl

De nieuwe website www.wijnenspijs.nl is op zondag 18 september officieel gelanceerd. Je kunt op Wijn en Spijs alles lezen over de lekkerste gerechten en bijpassende wijnen, maar ook leren van professionele koks en op de hoogte blijven van gastronomische activiteiten in Zuid-Limburg. De website wil ook een platform zijn voor Limburgse wijngaarden, restaurants en speciaalzaken in regionale streekproducten. Zuid-Limburg als de meest bourgondische regio van Nederland promoten; dat staat www.wijnenspijs.nl voor ogen.

Foto: Bart Willemsen Fotografie

Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Thiessen Wijnkoopers in Maastricht werd een door de Maastrichtse kunstenaar Robert Jan van Melle speciaal voor Wijn en Spijs ontworpen wijnkoeler gepresenteerd. Het eerste exemplaar van de wijnkoeler werd aangeboden aan Pim Steerneman, bestuurder van Sevagram en in zijn vrije tijd fervent wijnbouwer.

Hij maakt samen met enkel wijnvrienden in een wijngaard bovenop de St. Pietersberg een speciale Maastrichtse wijn, de WuM (Wijn uit Maastricht). Door de genodigden werd vervolgens een toast uitgebracht op de succesvolle lancering van de website www.wijnenspijs.nl.

Limburgse Route des Vins
Het wijntoerisme in Limburg zal mede door dit nieuwe initiatief ook een positieve impuls krijgen. De initiatiefnemers hebben naast de website Wijn en Spijs namelijk ook een Limburgse Route des Vins ontwikkeld. Toeristen kunnen met een speciaal ontworpen vouwkaart op zakformaat een tocht maken langs de Limburgse wijngaarden en lokale restaurants. Zowel wijngaarden in Nederlands als Belgisch Limburg zijn opgenomen in de Route des Vins.

Dit initiatief sluit naadloos aan bij het onlangs door Liof en de Belgisch-Limburgse investeringsmaatschappij LRM uitgesproken voornemen om het wijntoerisme in deze regio te stimuleren. De wijnkoeler en de de kaart met de Limburgse Route des Vins zijn verkrijgbaar in de webwinkel van www.wijnenspijs.nl.

Resultaten

416 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan