Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Voorwoord Maart 2023

Excuses voor de harde klap toen dit magazine bij u op de mat plofte. We wilden graag met een klapper de nieuwe jaargang inluiden. Met liefst honderdzestien pagina’s is dat mijns inziens prima gelukt. Eveneens excuses aan het adres van onze trouwe bezorgers, die nu extra ballast in hun tassen, trolleys en bolderkarren meetorsen en tegelijkertijd nog eens worden blootgesteld aan de nukken van Koning Winter. We zijn trots op jullie, trots dat jullie met ons samen dit tijdschrift achter al die voordeuren door de hele provincie brengen. De mijlpaal van veertig jaar Nummer 1 lonkt. Met veel enthousiasme koersen we, mede door jullie inzet, richting dat jubileum. Dank daarvoor.
Nog anderhalf jaar en dan is editie vierhonderd een feit. Tegen die tijd zal er ongetwijfeld veel zijn gebeurd in onze provincie, in ons land, in de wereld. Alleen al met de gebeurtenissen tussen het verschijnen van de vorige uitgave van dit tijdschrift en nu, een tijdspanne van slechts twee maanden, is er voldoende gespreksstof aan de keukentafel voor een jaar. De krantenkolommen en nieuwssites werden gevuld met afwisselend mooi, triest, verrassend, ontroerend, euforisch en hoopgevend nieuws, terwijl de talkshowtafels in hoog tempo hetzelfde doen in beeld en geluid. De toenemende hoeveelheid aan non-informatie nemen we maar op de koop toe. Het gaat vanzelfsprekend nog veel over de oorlog in Oekraïne en de spanningen en effecten die dit conflict wereldwijd veroorzaakt. De verschrikkelijke aardbevingen in Turkije en Syrië domineren sinds die noodlottige zesde februari de berichtgeving. Met name het beeld van de vader die de hand vasthoudt van zijn dochter die bedolven is onder het puin, dat beklijft, nog dagelijks. Dichter bij huis gaan de attributen, schmink en pekskes na een uitbundig carnavalsfeest voor een jaar de zolder op, maken we ons nog dagelijks terecht zorgen over de stijgende kosten van zo’n beetje alles, veroorzaken onze politieke bestuurders onverminderd ophef en heeft heel Nederland - ik dus ook - een mening over een triest groepje zogeheten demonstranten met fakkels. Welkom in 2023.
Hartverwarmend zijn de vele verhalen uit de zorgsector. In de Zorgspecial in het hart van deze Nummer 1 besteden we uitgebreid aandacht aan dit thema en laten we tal van zorgaanbieders aan het woord, vanuit diverse invalshoeken. Op enig moment zijn we allemaal afhankelijk van zorg, in welke vorm dan ook. Wat dan telt is dat we op een professionele, liefdevolle en empathische wijze worden behandeld. Daar is kundig zorgpersoneel voor nodig, nu en in de toekomst. Dat de uitgaven in de zorgsector inmiddels astronomisch zijn, weten we ook allemaal. Het gaat immers om miljarden. Dat spanningsveld, het beheersbaar houden van de kosten en desondanks uitstekende zorg leveren, zal centraal staan in de keuzes die de politiek en de zorgprofessionals moeten maken. U leest er onder andere over in dit tijdschrift.

Resultaten

75 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan