Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Vijftien dagen eilandhoppen in Griekenland
  • Vijftien dagen eilandhoppen in Griekenland
  • Vijftien dagen eilandhoppen in Griekenland
  • Vijftien dagen eilandhoppen in Griekenland
  • Vijftien dagen eilandhoppen in Griekenland

Vijftien dagen eilandhoppen in Griekenland

Speciaal voor de lezers van Nummer 1

Speciaal voor de lezers van Nummer 1 heeft Coriotravel een vijftiendaagse reis eilandhoppen op de Griekse Cycladen samengesteld. U start op Tinos, reist vervolgens door naar Syros en Andros en sluit af op Mykonos.
Al vanaf 1.285 euro, inclusief heen- en terugvlucht, verplaatsingen en hotel.

Door Jos Cortenraad

TINOS
Tinos is het eiland van de kunstenaars: schilders en beeldhouwers. Velen zijn hier geboren of hebben hier gewoond. Het is ook het Griekse eiland van de duiventorens. Tinos is een eiland met een bergketen over de hele lengte, 195 vierkante kilometer groot. Gelegen tussen Syros, Andros en Mykonos op 86 zeemijl van Piraeus en 64 zeemijl van Rafina. Volgens de overlevering woonde op het hoogste puntje, de berg Tsiknia, de god van de wind Aeolus. Ook de god van de zee Poseidon werd hier vereerd, getuige de ruïnes van de tempel in Kionia op drie kilometer van Tinos, die aan hem en Amphitrite waren gewijd. De waardevolle voorwerpen zijn te zien in het archeologisch museum van de stad.

ANDROS
Andros is met een oppervlakte van 373 vierkante kilometer en negenduizend inwoners het op een na grootste eiland van de Cycladen. De naam is volgens de mythologie gelinkt aan de kleinzoon van Apollo. Bij de eilanden van de Cycladen denk je aan grillige kustlijnen, donkerblauw zeewater en spierwitte huisjes. Maar Andros is ook het eiland met de groene natuur en waterbronnen. Met steile bergketens met beekjes en ravijnen, begroeid met olijf-, pijn- en fruitbomen. Valleien op het eiland lopen uit in prachtige zandstranden zoals Nimborio, Paraporti, Batsi, Gavrio en Vitali. De fraaie Sarizabronnen, waarvan het water in heel Griekenland verkocht wordt, is een natuurlijk hoogtepunt.

SYROS
Syros ligt in het hart van de Cycladen en daarom is Ermoupoli de hoofdstad van de eilandengroep. Een stad verspreid over twee heuvels met huizen veelal uit de vorige eeuw. Vaak neoklassieke gebouwen met hun raamlijsten en hun gipsen ornamenten, zware houten deuren en hun fraaie balkonhekjes.
Ermoupoli heeft een haven met oude cafés en winkels waar veelal de lokale specialiteiten verkocht worden zoals loukournia (Turks fruit) en chalvadopita, een zoetwaar met een vulling van fijn griesmeel. Vlak bij de haven op het Miaouli-plein staat het mooie neoklassieke stadhuis. Rondom het stadhuis bevindt zich het volkstheater Apollo, de mooie kerk Agios Nikolaos en het monument van de onbekende soldaat. Verder is een bezoek aan de openbare bibliotheek en het archeologisch museum een bezoekje waard.
In Ano Syros, de middeleeuwse bovenstad, bevindt zich op de top van de heuvel de kathedraal Agios Georgios. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht.

MYKONOS
Mykonos is zonder twijfel het meest mondaine eiland van Griekenland. De hoge, voor de Cycladen kenmerkende bergen maken hier plaats voor lage, rotsachtige heuvels. Deze zijn samen met de fraaie stranden kenmerkend voor het landschap van dit Griekse eiland. In de zomermaanden trekt een groot aantal toeristen uit de hele wereld naar Mykonos voor vakantie. Het nachtleven is bijzonder spectaculair, de hoofdstad Chora is gezellig en de accommodaties variëren hier van eenvoudig tot zeer luxueus.
Wit is de kleur van Mykonos en de inwoners waarderen de contrasten van wit en felle andere kleuren. Hoe witter het huis, gebouw of kerk is, hoe meer contrast wordt gecreëerd met felgekleurde luikjes, dak of deur.
Mykonos telt meer dan achthonderd verschillende kerkjes. Zoals verwacht zijn de meeste kerkgebouwen wit gestuukt en geverfd met her en der een element in een opvallende blauwe, gele of rode kleur.

Resultaten

120 resultaten

Nummer 1 lezersreis | REISPROGRAMMA

Vertrek elke vrijdag en zondag vanaf Düsseldorf, elke dinsdag en zondag vanaf Keulen en elke maandag, donderdag en zaterdag vanaf Amsterdam.

Eerste dag
Vlucht vanaf de gekozen luchthaven naar Mykonos. Na aankomst transfer naar de haven en per Ferry vaart u in 35 minuten naar Tinos. Verblijf vier nachten op Tinos.

Vijfde dag
Per Ferry gaat het vandaag in 90 minuten van Tinos naar Andros. Hier is het verblijf 4 nachten.

Negende dag
De Bluestar Ferry doet er 3 uur over om van Andros naar Syros te varen. Op Syros is het verblijf 3 nachten.

Twaalfde dag
Per Ferry in een goed uurtje van Syros naar Mykonos. Na aankomst transfer naar het hotel. Verblijf drie nachten op Mykonos.

Vijftiende dag
Transfer naar de luchthaven van Mykonos en terugvlucht naar de luchthaven van uw keuze.

Reissom per persoon
3*** categorie vanaf 1.285 euro.
Tinos: hotel Aelos Bay
Andros: hotel Andros Holiday
Syros: hotel 5 Hermoupolis
Mykonos: hotel Cape Mykonos

4**** categorie vanaf 1545 euro
Tinos: hotel Aqua Palozzo
Andros: hotel Mare Vista
Syros: Faros Resort
Mykonos: A Hotel Mykonos

Inbegrepen
Vliegreis retour naar Mykonos inclusief twintig kilogram bagage en luchthavenbelastingen.
Transfers op dag één, dag twaalf en dag vijftien. Alle genoemde ferrytickets in economyclass.
Verblijf veertien nachten op basis van logies en ontbijt in tweepersoonskamers.Documentatiepakket van de verschillende eilanden.

Niet inbegrepen
Verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.
Eenpersoonskamertoeslag 585 euro in 3*** categorie, 675 euro in 4**** categorie.
Toeristenbelasting te voldoen in de hotels.

Afwijkende combinaties zijn altijd mogelijk.
Coriotravel maakt u graag een passend voorstel!

Kijk op www.coriotravel.com

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan