Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Uitgangspunt is een familie te laten ontstaan

Uitgangspunt is een familie te laten ontstaan

Unieke kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie

Looiwinkel betreft een kleinschalige woonvorm waar bewoners in een ontspannen en huiselijke sfeer kunnen rekenen op 24 uursopvang. Uitgangspunt is een familie te laten ontstaan, waar medewerkers, familie en vrienden gezamenlijk invulling geven aan een zo comfortabel mogelijk verblijf. In de grote gemeenschappelijke ruimte worden tal van dagbestedingsactiviteiten georganiseerd. De overkapping en een grote tuin maken het mogelijk om activiteiten naar buiten te verplaatsen.

Koken is binnen Looiwinkel een gezamenlijke en waardevolle bezigheid. Bewoners genieten van de geur van versgebakken vlaai of stoofvlees die tijdens het eten bereiden de ruimte vult. Binding met de regio is eveneens een belangrijk aspect met het oog op zorg voor mensen met dementie. Wandelen door de omgeving of uitstapjes maken met een bus roept vaak mooie herinneringen op.

Door de kleinschalige opzet is er ruimte voor persoonlijke aandacht. Binnen Looiwinkel zijn we wars van stopwatchpraktijken en zetten desgewenst een extra medewerker in om adequaat tegemoet te komen aan de wensen en zorgbehoeften van de cliënt. Samen met de cliënt, familie en huisarts wordt in kaart gebracht welke zorg nodig is, die we vervolgens faciliteren. Niet omgedraaid. Het is immers van het grootste belang dat cliënten de regie over hun leven houden.

Bent u geïnteresseerd in een van de 22 kamers voor mensen met dementie of wilt u graag meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Roger Bekkers of Ruurd van der Goot via telefoonnummer 046 - 202 00 03. mail naar spaubeek@proteion.nl.

www.looiwinkel.nl

Resultaten

353 resultaten

Looiwinkel in Spaubeek beschikt over 22 kamers voor mensen met dementie. Op de locatie aan de gelijknamige straat, die momenteel volledig wordt gerenoveerd, wordt zorg verleend met persoonlijke aandacht en voldoende tijd voor iedere cliënt. Zorg zoals zorg bedoeld is, met specialistische kennis op het gebied van dementie en aanverwante aspecten. Vanwege lage overheadkosten garanderen wij meer handen aan het bed - 17 fte op 22 bewoners - en is er voldoende ruimte voor een-op-een contact. Op deze wijze kunnen onze professionals de zorg waarvoor ze uiteindelijk zijn opgeleid optimaal uitvoeren. Ongeacht de vordering van het ziektebeeld van dementerenden staat Looiwinkel open voor iedereen voor wie het groepsproces toegevoegde waarde heeft.

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.