Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Topsport en meedoenacties: evenementenseizoen in Winterberg in volle vaart.
  • Topsport en meedoenacties: evenementenseizoen in Winterberg in volle vaart.
  • Topsport en meedoenacties: evenementenseizoen in Winterberg in volle vaart.
  • Topsport en meedoenacties: evenementenseizoen in Winterberg in volle vaart.
  • Topsport en meedoenacties: evenementenseizoen in Winterberg in volle vaart.
  • Topsport en meedoenacties: evenementenseizoen in Winterberg in volle vaart.

Topsport en meedoenacties: evenementenseizoen in Winterberg in volle vaart.

Event-hoogtepunten van januari tot en met maart, plus instap-cursussen en begeleide tochten

Als toneel van spectaculaire evenementen staat de vakantiewereld Winterberg de komende weken in het middelpunt van de belangstelling bij de internationale wintersportscène. Tot begin maart vindt op het ‘Dak van Sauerland’ het ene na het andere hoogtepunt plaats. Zo zijn er alleen al twee wereldcups. Bij activiteiten als sneeuwschoenwandelen, biatlon en langlaufcursussen kunnen de wintergasten de sportieve veelzijdigheid van de regio zelf ervaren. Meer informatie staat in het persbericht in onze newsroom: naar het complete persbericht. Hier kunt u foto’s downloaden.

Sneeuwspeelfestival voor piste-kaboutertjes
Sneeuwkaboutertjes vanaf vier jaar zijn de sterren van de Kids on Snow Tour en de FIS World Snow Day op 17 januari. Bij voldoende sneeuw wordt het Postwiesen-skidorp Neuastenberg omgetoverd in een grote, witte speeltuin. In de skikleuterschool kunnen de allerkleinsten hun eerste ritjes maken op ski’s of snowboards onder begeleiding van professionele skileraren. Mascotte ‘Snuki’ helpt van harte mee. De kinderen met al meer ervaring kunnen zich op de ‘speed’-baan wagen en proberen zo snel mogelijk door de poortjes te skiën, of hun eerste pogingen doen in het funpark. Ook de rodelbaan en zelfs het biatlonstadium zijn van 10.00 tot 14.30 uur voor de kleine wintersportertjes gereserveerd. Aanmelding is ter plaatse mogelijk.

Junioren-wereldkampioenschappen in het ijskanaal
De aanstormende talenten van de sledesport hopen natuurlijk op veel publiek en luide aanmoedigingen. Op het BSF Junioren wereldkampioenschap bobslee & skeleton van 19 tot en met 23 januari laten de profsporters in de VELTINS-EisArena zien wat ze kunnen. Kort daarop, van 2 tot en met 7 februari is het de beurt aan de nieuwkomers bij het rodelen tijdens het FIL Junioren wereldkampioenschap in het ijskanaal. De entree is voor beide evenementen gratis.

Jibben en jumpen in het funpark
Spectaculaire jumps en opzienbarende trucs van jonge getalenteerde snowboarders. Dat staat op het programma tijdens Postwiesen-Torero op 23 en 24 januari in het ‘Shreadland Postwiese in Neuastenberg’. Deze nieuwe, 2-daagse Snowboard-Contest wordt georganiseerd door de zeer ervaren Shape-Crew ‘Think Big’. Op het programma staan onder meer de Best-Line- en de Best-Trick-Sessions; een highlight voor zowel de boarders als het publiek.

Rodelwereldcup in middelpunt der belangstelling van de sportwereld
De top van de wedstrijdrodelscène gaat van 16 tot en met 21 februari met elkaar de strijd aan in de VELTINS-EisArena. De Viessmann Rodel-Wereldbeker is voor de atleten tevens het besluit van het seizoen, zodat ze nog even alles op alles zetten. De toeschouwers zitten er echt bovenop, als de sledes met snelheden tot 140 kilometer per uur over de bobsleebaan schieten.

Grote finale van de snowboard-wereldcupseries
In maart ligt in de Vakantiewereld Winterberg doorgaans de beste sneeuw. Dat bewijst opnieuw de komst van de wedstrijden voor de FIS Snowboard Wereldbeker naar Winterberg. Dat de enige alpine contest in deze uitvoering hier in de regio plaats vindt, toont wel aan dat de kwaliteit van de pistes hier zeer goed is. Vorig jaar al toonden zich de internationale sporters en de officials enthousiast over de kwaliteit van het wedstrijdtraject. Op 6 maart is het dan weer zover in Winterberg. Dan geven meer dan honderd internationale top-raceboarders nog een keer alles tijdens de parallelslalom in de jacht op de laatste allesbepalende punten.

Bij de aansluitende huldiging van de kampioenen gaat de grote kristallen kogel naar de besten van het totaalklassement parallelslalom en reuzenslalom. De kleine kristallen bol is voor de klassementswinnaar bij parallelslalom.

Sneeuwschoenwandelen over de toppen van het Rothaarkam
Wintergasten kunnen hier ook zelf aan allerlei sneeuwactiviteiten deelnemen. Bijvoorbeeld met sneeuwschoenen dwars door velden met een ongerepte sneeuwdeken stappen en samen met de gids de mooiste winterpanorama’s van de Vakantiewereld ontdekken. Dat is pas een avontuur. Sneeuwschoenwandelingen met een gids vinden bij voldoende sneeuw dagelijks plaats in de periode van januari tot en met maart. Wie nog nooit een wandeling met sneeuwschoenen heeft gemaakt, doet er wellicht goed aan eerst een instapcursus te volgen. Bij voldoende sneeuw laten de profs van de Vakantiewereld elke dinsdag zien hoe dat precies in zijn werk gaat. Iedereen kan meedoen., Na een korte introductie wordt er ook gelijk een wandeling gemaakt door de witte winterwereld.

Met meer plezier en veiliger op weg dankzij de juiste langlauftechniek
Op de hoogteloipes van de regio zijn fantastische vergezichten gegarandeerd en beleven langlaufers de natuur optimaal. Hoe je veilig naar beneden gaat en hoe je moet remmen, leren beginners tijdens de langlauf-instapcursus. Ervaren en goed getrainde DSV-skileraren laten precies zien hoe dat moet. Bij voldoende sneeuw is de cursus steeds op dinsdag en woensdag. Aanmelden vooraf is noodzakelijk.

Biatlon voor iedereen
Biatlon is wellicht de wintersport die de meeste afwisseling biedt en daarom ook zo fascinerend is. De positie van de sporters wisselt steeds, er zijn achtervolgingen en estafettes. In het biatlonstadion Neuastenberg kunnen de wintergasten zelf kennis maken met deze trendy sport; zowel met als zonder sneeuw. De deelnemers –vanaf 16 jaar- kunnen op de instapcursus zelf tien keer op de schijf schieten in het stadion. De echte wedstrijdsfeer proef je tijdens de biatlon-workshop. Je werkt je eerst in het zweet op langlaufski’s of bij het sleeën –als er geen sneeuw ligt, duw je een zware kar omhoog- zodat je hartslag flink hoog is. Daarna moet je, terwijl je je hand zo stil als mogelijke houdt, 50 schoten lossen met een klein-kalibergeweer. Dat is pas een echte uitdaging!

Snowkiten: wind en sneeuw bij lij en loef
Je hebt wind nodig, een kite, snowboard of ski’s en natuurlijk een flink stuk vrij terrein met een flinke hoeveelheid sneeuw. En dan maar lekker cruisen in de poedersneeuw, ver van de drukke pistes en zelfs de berg af. De zwaartekracht overwinnen, je laten voort trekken door die grote vlieger over sneeuw en ijs. Dat is een ongekende ervaring. Deze nieuwste trendy wintersport is nu ook in Sauerland aangekomen. De kiteschool Skywalker biedt lessen aan. Snowkite-weekeinden in Winterberg zijn bij voldoende sneeuw gepland op 24 en 25 januari, op 14 en 15 februari en op 7 en 8 maart.

Resultaten

364 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.