Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Snoepjestaart
  • Snoepjestaart
  • Snoepjestaart
  • Snoepjestaart
  • Snoepjestaart
  • Snoepjestaart
  • Snoepjestaart
  • Snoepjestaart

Snoepjestaart

Limburg Bakt

In de rubriek Limburg Bakt laat de elfjarige Hannah zien dat bakken niet per se moeilijk hoeft te zijn en dat jong en oud de kunst van het bakken makkelijk onder de knie kan krijgen. Hannah houdt vooral van vrolijke en kleurrijke taarten. En ze vindt het gezellig om met vrienden en vriendinnen te bakken. Samen met Chiara en Mila ging ze aan de slag en toverde een snoepjestaart tevoorschijn.

Ingrediënten
Biscuitmix (kijk op de verpakking voor de verdere benodigdheden)

Voor de vulling:
250 gram boter
250 gram poedersuiker
150 gram gezeefde frambozenjam

Voor de versiering:
twee kleuren fondant
heel veel snoepjes

Voor het glazuur:
50 gram poedersuiker
25 milliliter water

Bak de biscuit volgens de verpakking. Bak een kleine taart voor de bovenkant en een grote taart voor de onderkant. Laat de biscuit goed afkoelen. Ondertussen maak je de crème voor tussen de taart. De boter (op kamertemperatuur) in blokjes snijden en mixen tot een gladde massa. Vervolgens voeg je beetje bij beetje de poedersuiker toe. Acht minuten mixen. Daarna voeg je de gezeefde frambozenjam toe. Het geheel nog eens twee minuten mixen. Zet de crème in de koelkast en haal deze tien minuten voordat je ermee aan de slag gaat eruit. De inmiddels afgekoelde biscuit doorsnijden. Ik heb daar een handige taartsnijder voor. Smeer daar de frambozencrème tussen en doe de bovenkant er weer op. Vul zo alle twee de taarten. Smeer ze af met de overgebleven crème. Rol een kleur fondant voor de bovenkant van de taart, drapeer de fondant over de taart en maak de taart strak. Doe dat ook met de onderste laag en stapel ze op elkaar. Maak vervolgens het glazuur door de poedersuiker en het water door elkaar te roeren. Versier de taart met de snoepjes; plak ze vast met het glazuur. En klaar is ie!

Resultaten

228 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.