Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

SALADE VAN KREEFT MET GEPOCHEERD EI EN EEN CRÈME VAN OLOROSOSHERRY
  • SALADE VAN KREEFT MET GEPOCHEERD EI EN EEN CRÈME VAN OLOROSOSHERRY
  • SALADE VAN KREEFT MET GEPOCHEERD EI EN EEN CRÈME VAN OLOROSOSHERRY
  • SALADE VAN KREEFT MET GEPOCHEERD EI EN EEN CRÈME VAN OLOROSOSHERRY

SALADE VAN KREEFT MET GEPOCHEERD EI EN EEN CRÈME VAN OLOROSOSHERRY

Koken met Bart

In de culinaire rubriek Koken met… delen bekende en minder bekende koks een mooi recept met de abonnees van tijdschrift Nummer 1 dat u als lezer thuis zelf kunt bereiden voor uw gezin, familie of vrienden. Geïnspireerd door de seizoenen verrast patron-cuisinier Bart Ausems van restaurant-rotisserie Tout à Fait in Maastricht, sinds 2002 bekroond met een Michelinster, zijn gasten met subtiele combinaties. Hieronder presenteert Bart Ausems een salade van kreeft met gepocheerd ei en een crème van olorososherry. Het recept is gebaseerd op vier personen.

KREEFT
2 kreeften à 400 gram per stuk
500 gram gesneden bouquet (wortel, prei, ui, selderie)
5 liter water
2 blaadjes laurier
2 takjes tijm

Breng het water samen met de overige ingrediënten, zonder kreeft, aan de kook. Schep na vijf minuten de groenten uit de pan en kook de kreeften gedurende vier minuten in het vocht. Laat de kreeften afkoelen en haal het vlees uit het karkas.

ANSJOVISKOEKJE
35 gram poedersuiker
20 gram boter
1 ansjovisfilet
30 gram bloem
30 gram eiwit
Bakpapier

Smelt de boter en mix met behulp van een staafmixer de ansjovis door de boter. Vermeng de boter met een garde klontvrij met het eiwit, de bloem en de poedersuiker. Laat dit beslag een uur opstijven in de koelkast. Smeer met een paletmes lange banen op het bakpapier. Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven op 150 graden Celsius gedurende vijf minuten. Direct vanuit de oven het koekje in een ronde cirkel draaien.

GEPOCHEERD EI
4 superverse eieren
1 liter water
4 deciliter natuurazijn
Snuf zout
Koud water en ijsblokjes
1 garde

Breng de liter water aan de kook met een goede snuf zout. Als het water kookt de azijn toevoegen en met een garde rondjes draaien in de pan zodat er een kolk ontstaat. Daarin een voor een de eieren laten vallen. Pocheer de eitjes twee minuten. Let erop dat het water niet meer kookt. Haal daarna de eitjes met een schuimspaan uit de pan en laat deze afkoelen in ijswater.

OLOROSOCRÈME
Rasp en sap van 1 limoen
2 eetlepels margarine
1 eetlepel crème fraîche
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels olorososherry
Mespunt paprikapoeder

Vermeng alle ingrediënten tot een crème.

BLEEKSELDERIJSALADE
Plusminus 5 stengels bleekselderij
1 deciliter witte wijnazijn
1 ansjovisfilet gezouten, in kleine brunoise
1 deciliter olijfolie
Peper en zout

De bleekselderij schillen en in kleine blokjes snijden. Verwarm een pan op het vuur, doe de olijfolie in de pan en laat deze goed heet worden. Bak de blokjes bleekselderij kort in de olie en blus deze af met de azijn. Voeg de ansjovis toe en maak de bleekselderij op smaak met peper en zout.

OPMAAK
Leg een ronde steker op het bord. Verdeel in de ronde steker een knapperige salade van bleekselderij. Presenteer hierop de gesneden kreeft. Plaats op de kreeft het koekje en leg in het koekje een gepocheerd eitje. Verdeel wat olorosocrème over het eitje. Garneer het gerecht af met verse kruiden.

Resultaten

416 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan