Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Salade van couscous met kabeljauw en een crème van limoen
  • Salade van couscous met kabeljauw en een crème van limoen
  • Salade van couscous met kabeljauw en een crème van limoen
  • Salade van couscous met kabeljauw en een crème van limoen

Salade van couscous met kabeljauw en een crème van limoen

Koken met Paul

In de culinaire rubriek Koken met… delen bekende en minder bekende koks een mooi recept met de abonnees van tijdschrift Nummer 1 dat u als lezer thuis zelf kunt bereiden voor uw gezin, familie of vrienden. Patron-cuisinier Paul Pollux van Restaurant Aubergine, gelegen aan de Maas in het kloosterdorpje Steyl en sinds 2006 gedecoreerd met een Michelinster, presenteert een couscoussalade met kabeljauw en limoencrème.

Kabeljauw
240 gram kabeljauw
halve liter water
5 gram zout
2 blaadjes laurier
2 takjes tijm

Breng het water met de overige ingrediënten aan de kook, zonder de kabeljauw. Als het water kookt, zet de pit dan op een lage stand zodat het water net tegen de kook aanzit. De kabeljauw gedurende zes tot acht minuten pocheren in de bouillon. Haal de kabeljauw uit het vocht, nu kunt u de kabeljauw voorzichtig uit elkaar halen (lamellen, zie foto).

Couscoussalade
200 gram couscous
halve liter water
5 gram zout
1 komkommer
2 tomaten
olijfolie
ijswater

Breng het water met vijf gram zout aan de kook. Verwijder de kern van de tomaat en maak met een mes een kruisje aan de achterkant. Plisseer de tomaten vijftien seconden in het kokend water, haal de tomaten uit het water en koel terug in ijswater. Doe de couscous in een bekken en giet hier nu het water op waar net de tomaten in geplisseerd zijn. Schil ondertussen de komkommer en snijd hier mooie brunoise van (blokjes). Snijd de tomaat in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd hier ook brunoise van. Meng de gesneden tomaat en komkommer door de couscous, doe hier wat olijfolie doorheen en breng lekker op smaak met peper en zout.

Limoencrème
75 gram limoen
50 gram water
25 gram gembersiroop
40 gram eiwit
4 deciliter zonnebloemolie
zout

Vermeng alle ingrediënten in een maatbeker behalve de olie. Met behulp van een staafmixer staaf je de ingrediënten en doe er druppelsgewijs de olie bij (als een mayonaise).

Benodigdheden buiten de recepturen
geschaafde radijs
gebakken bundelzwammetjes
verse kruiden en eetbare bloemetjes

Opmaak
Leg de couscoussalade mooi in het midden van het bord. Rasp er een beetje limoen over. Maak mooie dopjes crème op het bord, het mag best speels zijn. Leg er nu drie tot vier lamellen kabeljauw bovenop. Leg de geschaafde radijs speels ertussen samen met de bundelzwammetjes. Garneer het gerecht af met wat verse kruiden en bloemetjes.

Resultaten

319 resultaten

Restaurant Aubergine
Maashoek 2a
5935 BJ Steijl
077 - 326 0390
info@restaurantaubergine.nl
www.restaurantaubergine.nl

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.