Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Regel zes procent rente voor uw kinderen… in uw testament!

Regel zes procent rente voor uw kinderen… in uw testament!

Erfrecht

Rentebepaling in testament
Met een spaarrente van bijna nul procent zijn veel mensen op zoek naar een alternatief om hun vermogen te laten renderen. Wat velen niet weten, is dat middels een goed ingericht testament de zogenaamde kindsdelen met zes procent (volledig belastingvrij) kunnen en mogen oplopen. Het is zeer raadzaam om dat fiscaal correct in uw testament te laten opnemen. Enerzijds omdat het vermogen van de kinderen dan echt rendeert én er bij het tweede overlijden veel minder erfbelasting verschuldigd zal zijn.

Ook voor alleenstaanden waarvan de partner helaas al is overleden, is het vaak nog mogelijk om de vader- of moedersdelen te laten oprenten voor de kinderen. We informeren u heel graag over de mogelijkheden.

Naderende verkiezingen en opeten vermogen
Aangezien we in maart weer naar de stembus mogen met z’n allen, beginnen diverse politieke partijen nu hun standpunten naar buiten te brengen. Natuurlijk is de ouderenmarkt voor de politiek zeer interessant - Nederland wordt immers steeds grijzer - en proberen partijen te komen met populaire standpunten rondom de zorg.
Diverse partijen geven nu reeds aan dat ze spaargelden (deels) willen veiligstellen voor de zorg. Dat standpunt mogen we wat mij betreft gerust samenvatten in de term verkiezingsretoriek, aangezien de hele participatiewetgeving erop gericht is om bij te dragen naar draagkracht, zeker ook in de zorg.
Laat u dus geen politiek fijnzand in de ogen strooien en regel voor u en uw nazaten testamentair dat de staat van uw spaargelden, huis en overige bezittingen afblijft. Nu en in de toekomst.

Alleen de eigen kinderen laten erven
Bijna al onze klanten willen graag regelen dat hun kinderen alleen erven. Velen denken dat ook geregeld te hebben, maar realiseren zich dan niet dat de ouderwetse uitsluitingsclausule enkel werkt in geval van echtscheiding. Met andere woorden: mocht het eigen kind overlijden, dan geldt deze clausule niet en erft de zogenaamde koude kant alsnog. Wellicht vindt u dat geen probleem, maar wees er in elk geval alert op.

Levenstestament
Ik heb er al regelmatig over geschreven, maar ik kan het bijna niet genoeg benadrukken: regel tijdig uw volmachten en levenstestamenten. Velen realiseren zich niet dat ze bepaalde rechtshandelingen (bijvoorbeeld een huis verkopen) alleen maar kunnen verrichten als beide echtgenoten geestelijk honderd procent fit zijn. Mocht een van beide echtgenoten bijvoorbeeld dementerend zijn, dan gaat de verkoop van een huis niet meer lukken. Door op voorhand uw vertrouwenspersoon formeel aan te wijzen, voorkomt u een hele hoop juridische problemen. Uw partner en/of uw kinderen kunt u daar bijvoorbeeld voor aanwijzen.

Leuke attentie Nummer 1-lezers
Mocht u al langer met de gedachte spelen om uw erfrechtelijke zaken eens goed onder de loep te nemen, dan is dit wellicht een goed moment om in actie te komen. Belt u ons gerust voor een afspraak bij ons op kantoor of bij u thuis. De kosten van de eerste afspraak nemen wij voor onze rekening. Indien u een afspraak maakt op ons kantoor in Sittard, ontvangt u als dank ook nog een leuke attentie.

0800-1031.

Waarvan akte.

Mat Scheepers,
fiscalist/erfrechtspecialist

Resultaten

378 resultaten

Een eerste gesprek is voor rekening van De Erfrecht Planners.

De Erfrecht Planners Sittard
Parklaan 9 | 6131 KE Sittard
T 0800 - 1031
E sittard@erfrechtplanners.nl
www.erfrechtplanners.nl

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.