Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Recept taart Pauline (één laag)

Recept taart Pauline (één laag)

Limburg Bakt met Pauline

Al klaar voor de zomer? Deze taart maakte Pauline van heel Holland Bakt speciaal voor de lezers van Nummer 1!

Benodigheden:

Drie bakvormen van vijftien centimeter, thermometer, spuitzakken, deegschraper, kleurstoffen, paletmes

Vanillecake

• 400 gram roomboter (plus invetten bakvormen)
• 400 gram zelfrijzend bakmeel
• 400 gram suiker
• 16 gram vanillesuiker
• 8 eieren
• Snufje zout

Lemon curd

• Eén blaadje gelatine
• 125 gram boter
• 200 gram suiker
• 2 citroenen (rasp en sap)
• 1 limoen (rasp en sap)
• 2 eieren plus 1 eidooier

Swiss meringue botercrème

• 9 eiwitten
• 460 gram suiker
• snuf zout
• 750 gram boter
• 3 theelepels vanille-extract

Vanillecake
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de roomboter, suiker en vanillesuiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg pas het volgende ei toe als het andere is opgenomen. Voeg het zelfrijzend bakmeel en zout in delen toe. Verdeel het beslag over de drie bakvormen. Bak het in zestig minuten goudbruin. Haal de cakes meteen uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Lemon curd
Doe de gelatine in een bakje met water. Doe de boter, suiker, het sap en de rasp van de citroen en de limoen in een hittebestendige kom. Verwarm dit au bain-marie tot de boter gesmolten is. Haal het kommetje van het vuur en voeg de eieren en dooier toe en meng goed. Plaats het kommetje terug op het vuur en verwarm tot 80 graden. Haal de lemon curd van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer de gelatine door de lemon curd. Haal de lemon curd door een zeef. Laat de lemon curd helemaal afkoelen voor gebruik.

Swiss meringue botercrème
Doe de eiwitten in een hittebestendige kom en voeg een snuf zout toe. Klop dit au bain-marie op. Zodra het water begint te koken, voeg je de suiker toe. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Haal de kom van het vuur en klop tot een stevige meringue. Voeg in delen de boter toe en klop tot een luchtige botercrème. Doe het vanille-extract erbij en roer nog even door.

Opbouwen
Zorg dat de cakes een gelijke hoogte hebben. Doe de botercrème in een spuitzak en maak op cake één een dijkje aan de zijkant. Vul de binnenkant op met lemon curd. Plaats hier cake twee op en spuit ook hier een dijkje botercrème op en vul met de lemon curd. Plaats hier cake drie op. Smeer de cake af met de rest van de botercrème. Strijk met een deegschraper de taart glad. Plaats de taart in de koelkast en laat geheel opstijven. Meng ondertussen de overgebleven botercrème met kleurstoffen. Elke kleur in een apart bakje. Strijk met een paletmes de verschillende kleuren botercrème over de taart. Decoreer met bloemen of andere decoratie.

Resultaten

319 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.