Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Raf en Nicole: yin en yang vullen elkaar harmonieus aan

Raf en Nicole: yin en yang vullen elkaar harmonieus aan

Hij versus Zij

Opposites attract, zegt een bekend Engels spreekwoord. Bij Nicole (53) en Raf (59) Verwasch gaat dat helemaal op. Waar Raf het leven vaak bekijkt door een filosofische, contemplatieve bril, straalt Nicole één brok energie uit. ‘We zijn yin en yang’, flapt Nicole er spontaan uit. ‘Al vijftien jaar houden we elkaar in evenwicht.’ Raf vult haar aan: ‘Ik ben meer een denker, Nicole meer een doener. Ik observeer mensen graag, analyseer ze ook vaak. Ook patiënten; ik blijf graven totdat ik de oorzaak van de klachten heb gevonden. Want daaronder zitten vaak psychische of emotionele elementen verborgen. Voor een goede behandeling van de klachten is het van groot belang dat ik daar achter kom en die kan meenemen in mijn behandelplan.’ Nicole weer: ‘We hebben twee heel verschillende karakters die elkaar wonderwel aanvullen. Ik ben nogal een pittige tante, heel zakelijk en rationeel. Ik vind dat in zakendoen geen emoties mogen meespelen. Ja, dan kan ik best hard zijn.’

De toon is gezet. Al vijftien jaar vormen Raf en Nicole een stel, sinds 2004 zijn ze getrouwd. Raf Verwasch zwaait met veel succes de scepter over praktijk Sian in Neerbeek. Van oorsprong fysiotherapeut runt hij een bijzondere praktijk voor medische shockwavetherapie, manuele therapie en acupunctuur. Zijn vrouw Nicole assisteert hem daarbij: ‘Ik heb een interne opleiding gekregen van Raf. Ik doe bijvoorbeeld de telefonische intake van patiënten, maar assisteer Raf ook bij veel handelingen in de praktijk. Om shockwavetherapie goed toe te passen, is het van groot belang om precies de aangedane plek in schouder, heup, knie of enkel met een echo in beeld te brengen.’ Raf: ‘Nicole is ook heel goed in de pr van de praktijk. Vanaf dag één heeft ze meegewerkt in de praktijk.’

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Raf: ‘Via een wederzijdse vriendin op een feestje. Er was vanaf het begin meteen een klik tussen ons en we vonden elkaar ook meteen heel erg leuk. Dat was in mei 2002. Op 22 oktober 2002 zijn we voor het eerst uit gaan eten. Twee jaar later, op 22 oktober 2004, zijn we getrouwd. Onlangs hebben we ons twaalfeneenhalfjarig huwelijk gevierd met een intiem etentje met z’n tweetjes.’

Wie nam het initiatief voor dat eerste etentje?
Nicole: ‘Raf, natuurlijk! Hij belde me op of ik zin had om in La Cloche in Maaseik uit te gaan eten. Raf heeft toen alles uit de kast gehaald: we hebben kreeft gegeten, begeleid door een topwijn. Ik dacht bij mezelf: Die laat ik niet meer gaan. Uit mijn eerste huwelijk had ik twee kinderen, zoon Yves en dochter Janou. Drie maanden later zijn we met z’n allen gaan samenwonen.’

Jullie zijn allebei opgegroeid aan de Rijksweg in Geleen. Hebben jullie elkaar toen nooit ontmoet?
Nicole: ‘Nee, vreemd genoeg niet. Terwijl we tweehonderd meter van elkaar af woonden, moet je weten. Rafs vader had een fysiotherapiepraktijk, mijn vader een garagebedrijf, Garage Nijsten. Ook nooit op straat gespeeld. Dat kon natuurlijk niet op de Rijksweg.’ Raf: ‘Mijn vader Leo Verwasch was toentertijd de fysio van Fortuna ’54.
Ik liep altijd met mijn vader aan de hand naar het oude Mauritsstadion in Geleen. Ik kan me de geur van gebrande pinda’s en braadworsten nog goed herinneren. Die pinda’s werden verkocht in van die puntzakken. Toen was Fortuna een van de beste clubs van Nederland.’

Nicole, naast jouw werk in de praktijk van Raf heb je je ook helemaal gespecialiseerd in een gezonde voedingssupplementenlijn.
Nicole: ‘Dat klopt. Ik ben National Marketing Director bij de Juice PLUS+ Company. Juice PLUS+, dat zijn concentraten van biologische groenten en fruit in capsulevorm. Juice PLUS+ zetten we als gezond voedingssupplement onder andere in voor onze patiënten. Onze capsules zitten boordevol antioxidanten, die uiterst belangrijk zijn in de strijd tegen vrije radicalen. Daarmee ondersteunen we het herstel. Het belang van een gezond voedingspatroon wordt vaak nog onderschat, maar het draagt ontegenzeggelijk bij aan een goede gezondheid. Elke twee weken geef ik een lezing over gezonde voeding voor patiënten en distributeurs van Juice PLUS+. Dit franchisemodel hebben we uitgerold over heel Limburg. Vanuit Zwitserland wordt Juice PLUS+ naar achtentwintig landen geëxporteerd, onder meer naar de VS, Dubai, Frankrijk, Engeland en Duitsland.’

Raf, ik heb begrepen dat jij al vroeg gefascineerd raakte door alternatieve therapieën uit het Verre Oosten, zoals acupunctuur.
Raf: ‘Inderdaad. Ik heb de hbo-studie Fysiotherapie gevolgd in Heerlen. Vanaf 1979 ben ik aan de slag gegaan als fysiotherapeut. Maar ik vond dit vakgebied al snel te beperkt. In Amsterdam heb ik me toen gespecialiseerd in acupunctuur. Daarnaast heb ik ook de studie Manuele Therapie voltooid. Aan de Universiteit Maastricht heb ik mijn propedeuse Geneeskunde gehaald in 1986, gevolgd door een vrije doctoraalstudie. Ik moest me afmelden voor een stagedag omdat ik in Maastricht voortgangstoets had. Tja, het was wel wat veel bij elkaar. Maar het geeft wel voldoening. Onlangs heb ik ook aan de Vrije Universiteit Brussel de mastergraad in de manuele therapie gevolgd. Ik heb dus een brede medische achtergrond, hetgeen me in mijn werk goed van pas komt. De medische shockwavetherapie, een nieuwe, innoverende behandelvorm, blijft mijn grootste uitdaging. Zeker door internationale wetenschappelijke contacten op dit gebied blijft deze methode voor mij corebusiness.’

Nicole, twee bedrijven runnen met z’n tweeën, dat kan nog wel eens tot spanningen leiden. Hoe gaan jullie daarmee om?
Nicole: ‘In ons geval is daar gelukkig geen sprake van. Sterker nog, Raf laat me heel erg vrij in mijn werk. Vroeger waren we inderdaad 24/7 samen, nu heb ik met mijn eigen bedrijf Juice PLUS+ meer bewegingsvrijheid. Raf heeft me de gelegenheid gegeven om daarin te groeien en me met raad en daad ondersteund. We vullen elkaar op een heleboel gebieden juist aan, zijn complementair als het ware. Die combinatie werkt voortreffelijk.’

Raf, ik hoor van Nicole dat je een gevorderde hobbykok bent.
Raf: ‘Klopt. Koken doe ik ter ontspanning, bijvoorbeeld op zondag met de hele familie of met vrienden. Ik vind koken een vorm van meditatie. Je bent heel intensief met al je zintuigen bezig: proeven, ruiken, kijken, genieten. Ik werk veel met exotische kruiden en heb me gespecialiseerd in de oosterse keuken. Ik verwerk veel Aziatische, Arabische en Marokkaanse invloeden in mijn gerechten.’ Nicole: ‘We zijn allebei gek op de pure, exotische keuken. Less is more. En daar hoort natuurlijk ook een goed glas wijn bij. Mijn zus Arlette is vinoloog. Ze heeft soms hele discussies met Raf over wijn. De zondag is voor ons vaak het hoogtepunt van de week.’

Nicole, je hebt grootse plannen met Juice PLUS+. In het najaar komt er een nieuwe productlijn op de markt. Vertel daar eens wat meer over.
Nicole: ‘Dat wordt heel bijzonder, om niet te zeggen uniek. Vanaf het najaar krijgen we de nieuwste aanvulling op de Juice PLUS+-familie, de OMEGA Blends: honderd procent veganistisch en plantaardig, een combinatie van Omega 3, 5, 6, 7 en 9 uit inheemse, koudgeperste oliën. We kennen Omega 3 als heel gezonde visolie. Maar nu zijn we erin geslaagd om de meest pure en meer duurzame bron van Omega 3 uit algen te halen. Dat wordt de volgende stap in de voedselrevolutie. Ik heb daar heel hoge verwachtingen van.’

Resultaten

262 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.