Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Rabobank past haar organisatie aan op de toekomst

Rabobank past haar organisatie aan op de toekomst

Samen Limburg laten groeien

Om de coöperatieve bank te blijven die, dichtbij haar klanten en markt staat, ondernemers laat groeien en maatschappelijk betrokken is, past de Rabobank haar organisatie aan.

De Rabobank heeft Nederland in veertien regio’s verdeeld, waarvan Limburg er één is. In de nieuwe organisatie worden de bestaande en vertrouwde lokale Rabobanken vanaf 1 februari ondersteund door een aantal teams waarin ruim 300 Rabo-specialisten uit de hele provincie samenwerken op het gebied van Grootzakelijk, Vermogensmanagement, Food & Agri en Verzekeren. Deze zogeheten specialisten teams weten wat er in de markt speelt en hebben kennis van de sector. Denk aan accountmanagers die gespecialiseerd zijn in de wereld van industrie, logistiek, agri, retail, zorg, horeca en groothandel. Op deze manier ontstaan er stevige teams, met meer ruimte om te specialiseren en provinciebreed kennis en netwerken te delen.

Nieuwe specialistenteams
Door het bundelen van krachten in robuuste specialistenteams geeft de Rabobank inhoud aan een nauwere samenwerking tussen de Limburgse banken en is de bank klaar voor de toekomst. Door specifieke kennis bovenregionaal te organiseren, ontstaan er meer mogelijkheden om de markt daadkrachtig en professioneel te bedienen en klanten dichtbij huis nóg beter te helpen.

Motor van de Limburgse economie
De Rabobank vervult een solide, niet weg te denken positie in Limburg. De bank is marktleider in vrijwel alle particuliere en zakelijke segmenten en is toonaangevend op het gebied van voedsel en landbouw. Circa de helft van alle particuliere Limburgers en het Limburgse bedrijfsleven zijn klant bij de Rabobank. De Rabobanken in Limburg bedienen samen 470.000 particuliere en 51.000 zakelijke klanten en zijn daarmee een belangrijke partner voor de Limburgse economie. In 2018 stimuleerde de bank de economie in onze provincie met financieringen ter hoogte van 2 miljard euro. Indrukwekkende prestaties die de Rabobanken in Limburg met trots uitdragen.

Blijvend dichtbij van betekenis
Om als professionele bank economisch én maatschappelijk van betekenis te blijven voor de regio, verandert de Rabobank mee met de ontwikkelingen en behoeften van deze tijd. Naast het versterken van de digitale dienstverlening, kiest de Rabobank er heel bewust voor lokaal aanwezig en maatschappelijk betrokken te blijven. Een fundamenteel andere keuze dan andere banken maken. Klanten kunnen voor hun (dagelijkse) bankzaken gewoon terecht bij hun eigen, lokale Rabobank. De lokale bankdirectie blijft verantwoordelijk voor het lokale beleid van de bank. En ook de ledenraad vervult net als nu haar rol als klankbord voor directie en belangenbehartiger van de leden. Uiteraard blijven de Rabobanken in Limburg en hun ruim 700 medewerkers ook sociaal en maatschappelijk actief en betrokken bij hun regio. In de vorm van sponsoring en inzet van het coöperatief dividend binnen de lokale gemeenschap. Maar óók door de economie en samenleving te stimuleren door de inzet van kennis, netwerken en financiële middelen.

Maatschappelijke initiatieven
Een bijkomstigheid van de samenwerking is dat de lokale Rabobanken samen meer mogelijkheden zien om nieuwe, waardevolle maatschappelijke initiatieven te ondersteunen of ontplooien. De Rabobanken in Limburg stellen hiervoor in 2019 een gezamenlijk budget van 8,5 miljoen euro ter beschikking waarmee ze samen Limburg laten groeien.

Resultaten

414 resultaten

Samen Limburg laten groeien

Klik hier voor de film.

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan