Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en kruidensalade
  • Op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en kruidensalade
  • Op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en kruidensalade
  • Op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en kruidensalade
  • Op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en kruidensalade
  • Op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en kruidensalade
  • Op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en kruidensalade
  • Op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en kruidensalade
  • Op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en kruidensalade
  • Op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en kruidensalade
  • Op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en kruidensalade
  • Op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en kruidensalade
  • Op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en kruidensalade
  • Op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en kruidensalade
  • Op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en kruidensalade
  • Op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en kruidensalade
  • Op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en kruidensalade
  • Op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en kruidensalade
  • Op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en kruidensalade

Op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en kruidensalade

Koken met René

In de culinaire rubriek Koken met… delen bekende en minder bekende koks een mooi recept met de abonnees van tijdschrift Nummer 1 dat u als lezer thuis zelf kunt bereiden voor uw gezin, familie of vrienden. Eigenaar en chef-kok René Brienen van Brienen aan de Maas in Well, sinds 2007 gedecoreerd met een Michelinster, presenteert een op hooi en cederhout gerookte forel met zomerse groenten en een kruidensalade. De receptuur is gebaseerd op circa vier personen.

Forel
Twee vierde verse forel, 10 gram gedroogde specerijenkruidenmix, 25 gram verse kruiden (peterselie, basilicum, oregano et cetera), een deciliter olijfolie, 10 gram hooizout.

Barbecuegroenten
Drie paprika’s (rood, geel, groen), een koolrabi, een groene courgette, twee tomaten, vier bospenen, 10 gram verse kruiden (tijm, rozemarijn et cetera), halve deciliter olijfolie, 5 gram hooizout.

Kruidenslamix
Een halve gele en een halve groene paprika, een halve krop rode sla, 200 gram slamix met 20 gram kruiden, eventueel rozenblaadjes, 50 gram pijnboompitten.

Saus
Eventueel pestomayonaise erbij serveren.

Beknopte werkwijze
Schoongemaakte forel op cederhoutplankje drukken met spijker, met romp omhoog. Romp voorzien van smaakstoffen, verse kruiden en vleugje olijfolie. Plankje in de Big Green Egg op hooi plaatsen en circa vijftien minuten roken en garen op hooi. De barbecuegroenten net als de forel op een plankje plaatsen en bestrooien met kruidenspecerijenmix. Bedruip de groenten met olijfolie, afsmaken met hooizout. Eventueel plakken courgette rechtstreeks op het rooster grilleren. Tegelijkertijd met de forel meeroken. Na het garen alles op de plankjes serveren op tafel, forel van huid ontdoen en fileren of plukken. Groenteplankje ook op tafel serveren.

Kruidensalade
Twee helften paprika vullen met de aangemaakte salade (met olijfolie en aceto), bestrooien met rozenblaadjes en pijnboompitjes. Ook een half kropje rode sla vullen met salade. Tezamen op cederhoutplankje serveren. Eventueel pestomayonaise erbij serveren.

Resultaten

238 resultaten

Restaurant Brienen aan de Maas
Grotestraat 11 5855 AK Well (L)
Telefoon +31 (0)478 501967
info@renebrienen.nl
www.restaurantbrienenaandemaas.nl

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.