Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

ONCO+: voor- en nazorg bij behandelingen tegen kanker
  • ONCO+: voor- en nazorg bij behandelingen tegen kanker
  • ONCO+: voor- en nazorg bij behandelingen tegen kanker
  • ONCO+: voor- en nazorg bij behandelingen tegen kanker

ONCO+: voor- en nazorg bij behandelingen tegen kanker

Zondag 10 april open dag in Bemelen

"Oncologische revalidatie" is de voor- en nazorg bij kankerpatiënten. Na een operatie volgt vaak bestraling. Daarvoor, tijdens en erna is de patiënt vaak aan zichzelf overgeleverd. ONCO+ vult de behandelingen aan.

ONCO+ vult die behandelingen aan. Psychologie, fysiotherapie, voeding, wondbehandeling en verwante vormen van revalidatie zijn van groot belang voor herstel. ONCO+ is een nieuw zorgcentrum in Bemelen gespecialiseerd in oncologische revalidatie.
Initiator Umit Akel: "We werken nauw samen met specialisten, huisartsen en andere zorgpartners. We zijn graag zo vroeg mogelijk betrokken na de diagnose om te werken aan het behoud van kwaliteit van leven, in welke fase dan ook. We gaan voor een maximale kwaliteit van leven."
Bij ONCO+ vinden geen operaties plaats en geen bestralingen. "Dat laten we over aan andere specialisten en aan ziekenhuizen. Wij bereiden voor op de behandelingen en begeleiden na de intensieve ziekenhuisbehandelingen. We pakken de patiënt en zijn directe sociale omgeving bij de hand."
De periode voor de operatie is gericht op kracht (fysiek en mentaal) om de ingreep, chemo en bestraling zo goed mogelijk aan te kunnen. Postoperatief ligt de nadruk op herstel en toekomstige preventie.
Er is voortdurend overleg met de behandelende medici en de kuur wordt steeds aangepast aan de feiten. Elk traject start met een intake en eindigt na maximaal drie maanden met een ontslagrapportage inclusief een risicoanalyse op herhaling en langetermijn(behandel)effecten.
Door deze aanpak worden doublures, met onnodige kosten en irritatie bij betrokkenen, voorkomen. Ook kan door focus op preoperatieve zorg en postoperatief herstel de kans op herhaling worden verkleind, waardoor directe en indirecte kosten worden voorkomen en snel kwaliteit van leven mogelijk wordt. Daardoor is ONCO+ meer dan de som der delen.

Vergrijzing
De vergrijzing van Limburg leidt tot meer gevallen van kanker. Kankerbehandeling wordt complexer doordat patiënten steeds vaker meerdere ziektebeelden hebben. Daardoor neemt de vraag naar (veranderende) behandeling toe. Elk traject is individueel en volledig afgestemd op de patiënt. Gelukkig overleven steeds meer mensen kanker. Deze mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Dan is goede begeleiding noodzakelijk.
ONCO+ is een stichting zonder winstoogmerk en werkt met zorgbudgetten.

Umit Akel
Initiator Umit Akel woont zelf al 12 jaar in Maastricht. Hij is geboren en getogen in Leuven en 20 jaar fysiotherapeut en mede-eigenaar van de maatschap Fysio Point Maastricht. Hij is ook oedeemfysiotherapeut en bezig aan de afronding van zijn vijfjarige opleiding tot Master of Science Inwendige Aandoeningen(Oncologie).

Open dag
ONCO+ nodigt belangstellenden uit om vrijblijvend de open dag te bezoeken op zondag 10 april van 12.00 tot 17.00 uur.

Resultaten

416 resultaten

Oude Akerstraat 50
6268NE Bemelen
info@oncoplus.nl
www.oncoplus.nl

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan