Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Nieuwe mensen voor het bedrijf van de toekomst
  • Nieuwe mensen voor het bedrijf van de toekomst
  • Nieuwe mensen voor het bedrijf van de toekomst
  • Nieuwe mensen voor het bedrijf van de toekomst
  • Nieuwe mensen voor het bedrijf van de toekomst
  • Nieuwe mensen voor het bedrijf van de toekomst
  • Nieuwe mensen voor het bedrijf van de toekomst

Nieuwe mensen voor het bedrijf van de toekomst

‘De organisatie is niet blijven hangen in een mineurstemming’

In 2016 werd Sekisui Alveo getroffen door een grote brand die een van de zeven productiehallen in de as legde. Inmiddels, twee jaar later, stoomt het Roermondse bedrijf alweer gestaag op richting de toekomst. Zo is Sekisui Alveo op zoek naar nieuwe medewerkers die meehelpen om de foamproducent verder te laten groeien en zijn leidende positie te versterken.

Sekisui Alveo is de Europese marktleider op het gebied van polyolefine schuimen, die in verschillende markten zoals de automotive-, medische en industriële sector en in consumptiegoederen worden toegepast. De foam heeft unieke isolerende, akoestische, dempende en comfortverhogende eigenschappen die worden gebruikt in onder andere luxeauto’s, als ondergrond voor kunstgrasvelden, printing tapes en in smartphones en tablets. Het sinds 1971 in Roermond gevestigde bedrijf maakt deel uit van de Japanse multinational Sekisui Chemical Co. Wereldwijd werken er meer dan 23 duizend medewerkers.

Sekisui Alveo heeft als ambitie om de komende jaren haar positie als Europees marktleider verder te verstevigen. Het aantrekken van de beste medewerkers die passen binnen de cultuur van de organisatie heeft daarom komende jaren de hoogste prioriteit. ‘Onze medewerkers maken echt het verschil’, benadrukt directeur Roy Queis. ‘In de komende jaren willen we verder investeren in het vergroten en ontwikkelen van ons menselijk kapitaal. Het aanbieden van opleidingen en aantrekkelijke carrièreperspectieven zijn essentiële elementen die nodig zijn om dat te realiseren. Ik ben trots op onze medewerkers, zij maken dagelijks het verschil en produceren daarmee een fantastisch product.’

Uit onderzoek bij de medewerkers van Sekisui Alveo blijkt dat de familiaire en sociale sfeer bij het bedrijf enorm gewaardeerd wordt. Daarnaast getuigt het lage verloop - sommige mensen zijn twintig, dertig en zelfs veertig jaar in dienst - van een organisatie die veel ruimte biedt voor carrièreontwikkeling en waar het personeel als het grootste kapitaal wordt gezien. Bovendien komt uit het onderzoek naar voren dat medewerkers van Sekisui Alveo trots zijn op wat ze doen en dat ze met veel plezier komen werken.

Direct na de brand, in december 2016, is de herbouw van het bedrijf gestart. ‘De organisatie is niet blijven hangen in een mineurstemming’, legt Queis uit. ‘We hebben onszelf daarentegen de uitdaging gesteld: laten we dit als een kans zien om de fabriek van de toekomst neer te zetten.’ De Japanse moederorganisatie heeft deze ambitie met een investering van veertig miljoen euro kracht bijgezet, om zo de verdere uitbreiding en vernieuwing van de organisatie mogelijk te maken. De bouwactiviteiten en uitbreiding van het machinepark zijn binnenkort klaar.

Herbouw en uitbreiding waren dan ook hard nodig, omdat de vraag naar Sekisui Alveo-producten nog steeds groeit. Om op die groei in te spelen, heeft Sekisui de overstap gemaakt naar een vijfploegensysteem, in een roulatie van twee dagdiensten, twee middagdiensten, twee nachtdiensten en vier dagen rust. Dit systeem is een aantrekkelijk en gezond alternatief voor de medewerkers, omdat het meer rustmomenten kent en een hogere ploegentoeslag. In de afgelopen vijf jaar is de organisatie door deze keuze gegroeid naar een totaal van ongeveer 450 medewerkers op de locatie in Roermond.

Resultaten

416 resultatenSekisui Alveo maakt zich klaar voor de toekomst. Ben jij die gedreven medewerker die ons kan helpen bij de volgende stap om onze ambities te realiseren?

Om een verdere groei mogelijk te maken, hebben we diverse uitdagende vacatures voor onze locatie in Roermond.

General Operations Manager

Operations Department Manager

Hoofd Logistiek Bedrijfsbureau

Procesoperator (vijfploegensysteem)

Mechanic, Elektrisch en Mechanisch/Mechatronica (vijfploegensysteem)

Teamleader Production (vijfploegensysteem)

Reliability Engineer

Controller

Meer info?

Voor de uitgebreide vacatureprofielen verwijzen we graag naar onze website www.sekisuialveo.com. Hier vind je tevens terug hoe je kunt solliciteren en waar je terecht kunt in verband met vragen. We kijken ernaar uit om kennis met je te maken.

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan