Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Koraal
  • Koraal
  • Koraal
  • Koraal
  • Koraal

Koraal

De mooiste koralen vind je in de zeeën rond Indonesië

Koraalriffen zijn een geliefde bezienswaardigheid voor toeristen. Je moet er wel voor naar tropische wateren. In zeeaquaria is koraal erg populair als levende decoratie. In onze zaak verkopen we alleen gekweekte koraal van de allerbeste kwaliteit.

Koraal in onze zaak heb ik nu zelf uitgezocht tijdens een bezoek aan Indonesië met zeven Nederlandse en Belgische collega’s. We werken samen met dezelfde importeur, De Jong Marinelife. Ik wijs er nadrukkelijk op dat wij alleen gekweekte koraal aanbieden, die de natuur zeker niet schaadt.
Koraal is een dier, maar ook een plant. Een koraaldiertje is een poliep en heeft een zogenaamde symbiotische relatie met microalgen. Die algen leven in het weefsel van het dier en zetten licht om in voedingsstoffen en kleur. De algen vormen een belangrijke bron van voedsel voor het koraaldier. Dat voedsel heeft het dier nodig om een rif te kunnen bouwen. In zo’n rif leven verschillende soorten vissen.
Koralen leven in warm zeewater. De mooiste koralen vind je in de zeeën rond Indonesië. Je hoort wel dat het koraal uitsterft, kwekerijen zorgen er net voor dat er meer koraal komt. Alleen de stekken worden verkocht, de koraalriffen halen gemakkelijk een diepte van twintig meter. Net door de handel in koraal komt er meer kennis van dit bijzondere diertje en daardoor kan de teruggang worden gestopt en meer nieuw koraal worden gekweekt.
Ik bezocht diverse kwekerijen op Jakarta en Bali en heb zelfs gesnorkeld tussen gekweekte koralen. Een boeiende belevenis, die me sterkte in de overtuiging dat we goed bezig zijn met het kweken van koralen.
Let op: koralen gedijen alleen in zout zeewater. We zijn ook gespecialiseerd in zeewateraquaria en richten die graag voor u in. Met gekweekte koralen, die de koraalpopulatie ten goede komen. Ervaar het zelf.

Aarzel niet om naar ons toe te komen voor vrijblijvend advies. We zijn al vierenzestig jaar actief in inrichting, aanleg en onderhoud van vijvers en aquaria met zowel tropische zoetwatervissen als aquaria gevuld met zeewater en zeevis.

Robert Knops Vijver en Aquarium is geopend op werkdagen van 10.00 tot 18.00 uur, op maandag vanaf 13.00 uur, op zaterdag tot 17.00 uur.

Resultaten

353 resultaten

Robert Knops Vijver en Aquarium
Rijksweg Noord 13 Geleen
T 046 - 474 25 84
www.robertknops.nl

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.