• Koken met Robin
  • Koken met Robin

    In de nieuwe culinaire rubriek Koken met… delen bekende en minder bekende koks een mooi recept met de abonnees van tijdschrift Nummer 1 dat u als lezer thuis zelf kunt bereiden voor uw gezin, familie of vrienden. Patron Robin Berben van Café Sjiek in Maastricht presenteert een smakelijke klassieker: gemarineerde zalm met asperges.

Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Koken met Robin
  • Koken met Robin
  • Koken met Robin

Koken met Robin

Gemarineerde zalm met asperges

In de nieuwe culinaire rubriek Koken met… delen bekende en minder bekende koks een mooi recept met de abonnees van tijdschrift Nummer 1 dat u als lezer thuis zelf kunt bereiden voor uw gezin, familie of vrienden. Patron Robin Berben van Café Sjiek in Maastricht presenteert een smakelijke klassieker: gemarineerde zalm met asperges.

Ingrediënten (voor vier personen)
16 asperges, circa 1500 gram
roomboter
400 gram zalmfilet

Voor de marinade
5 centiliter notenolie
15 centiliter olijfolie
twee fijngehakte sjalotten
gehakte verse dille
sap van een halve citroen
peper en zout

De asperges
Snijd het onderste, vaak droge stuk van de asperges af. Schil de asperges secuur van boven naar beneden. Voor extra smaak is het aan te raden om de schillen en ondereinden mee te koken door ze op de bodem van de pan te leggen met daarbovenop een schone theedoek. Water aan de kook brengen en, afhankelijk van de dikte van de asperges, acht tot tien minuten laten doorkoken. Voeg circa tachtig gram roomboter toe. Houd de asperges nog een minuut of twintig in het hete vocht. Ze zijn gaar wanneer u met een vork in het uiteinde kunt prikken maar toch nog enige weerstand voelt.

De gemarineerde zalm
Voeg al roerende de ingrediënten voor de marinade samen. Let bij de marinade op dat de smaak van de notenolie niet te zeer overheerst; wanneer u geen verse dille kunt vinden, mag u een klein beetje suiker toevoegen. Snijd de zalm in mooie reepjes (trancheren). Laat de zalm circa twintig minuten in de marinade liggen. Leg de zalm vervolgens op de asperges en we wensen u smakelijk en sjiek eten.

robin

Resultaten

238 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.