Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Kerstkransjes met greinsuiker en amandelen
  • Kerstkransjes met greinsuiker en amandelen
  • Kerstkransjes met greinsuiker en amandelen
  • Kerstkransjes met greinsuiker en amandelen
  • Kerstkransjes met greinsuiker en amandelen
  • Kerstkransjes met greinsuiker en amandelen

Kerstkransjes met greinsuiker en amandelen

Hannah Bakt samen met Femke

In de rubriek Limburg Bakt laat Hannah zien dat bakken niet per se moeilijk hoeft te zijn en dat jong en oud de kunst van het bakken makkelijk onder de knie kan krijgen. Samen met Femke ging ze aan de slag en toverde kerstkransjes tevoorschijn. Doe er een mooi lintje doorheen en hang ze in de kerstboom. Maar laat ze niet te lang hangen, daar zijn ze veel te lekker voor.

Deeg:
250 gram bloem
100 gram basterdsuiker
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
geraspte schil van een halve citroen
150 gram koude roomboter in blokjes
half ei

Garnering:
half ei, losgeklopt
60 gram greinsuiker
50 gram fijngehakte amandelen

Keukenhulp:
gekartelde ronde of een bloemvormige uitsteker met een doorsnee van zes tot zeven centimeter en een klein rondje met een doorsnee van twee centimeter.

Deeg maken
Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en roer ze kort door elkaar. Wrijf dan de boter erdoor tot het mengsel lijkt op grof broodkruim. Voeg vervolgens het ei toe en kneed tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het ongeveer twintig minuten in de koelkast.

Koekjes vormen
Rol het deeg uit tot een lap van vier millimeter dik en steek met de uitsteker cirkels of bloemen uit het deeg. Steek er nu precies in het midden met de kleine, ronde uitsteker een gat uit.

Bakken
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bestrijk de kransjes licht met ei en bestrooi met de greinsuiker en de gehakte amandelen. Druk dit licht aan en leg de kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ongeveer vijftien minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat de kransjes afkoelen op een rooster.

Tip
Je kunt ze ook nog in de chocolade dippen. Als je geen uitsteker hebt, dan kun je ook gewoon een glas gebruiken.

Resultaten

283 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.