Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Kabeljauw uit de oven met voorjaarsgroenten en een gember-saffraansaus
  • Kabeljauw uit de oven met voorjaarsgroenten en een gember-saffraansaus
  • Kabeljauw uit de oven met voorjaarsgroenten en een gember-saffraansaus

Kabeljauw uit de oven met voorjaarsgroenten en een gember-saffraansaus

Koken met Clément

In de culinaire rubriek Koken met… delen bekende en minder bekende koks een mooi recept met de abonnees van tijdschrift Nummer 1 dat u als lezer thuis zelf kunt bereiden voor uw gezin, familie of vrienden. Clément Hoedemakers van restaurant Chambor in Stevensweert, dat dit jaar zijn vijfentwintigjarig jubileum viert, trakteert ons op kabeljauwhaasjes omwikkeld met serranoham met een gember-saffraansaus.

Ingrediënten
4 kabeljauwhaasjes van 150 gram per stuk
4 plakken serranoham
gebakken of geblancheerde voorjaarsgroenten, bijvoorbeeld witte en/of groene asperges, venkel, lente-uitjes, bospeen of peultjes
gember-saffraansaus
peper en zout
olijfolie

Voor de gember-saffraansaus
6 deciliter water
240 milliliter droge witte wijn
3 eetlepels uiblokjes
4 centimeter geschilde gemberstukjes
2 teentjes knoflook
150 gram groentebouillon
6 deciliter kookroom
saffraan
peper en zout
citroensap

Bereiding van de saus
Voeg water, wijn, ui, gember, knoflook en bouillonpoeder bij elkaar en reduceer tot 250 milliliter. Zeef daarna de vloeistof. Voeg de kookroom toe en laat naar smaak de saffraan een tijdje trekken. Zeef indien gewenst de saffraandraadjes uit de saus en breng opnieuw aan de kook. Breng vervolgens op smaak met eventueel wat peper, zout en/of citroensap.

Bereiding gerecht
Maak eerst de gember-saffraansaus; deze kan gerust van tevoren gemaakt worden. Blancheer de groenten. Strooi witte peper op de kabeljauw en omwikkel deze met de serranoham. Leg op een bakblik met antiaanbaklaag of bakpapier en bak tien minuten in een op 200 graden Celsius voorverwarmde oven. Fruit nu de groenten aan in olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de gember-saffraansaus. Dresseer alle componenten op een bord en serveer dit met een garnering naar keuze van pasta, aardappel of rijst.
Eet smakelijk.

Resultaten

259 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.