Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Hannah en Pauline bakken een Nummer 1-taart
 • Hannah en Pauline bakken een Nummer 1-taart
 • Hannah en Pauline bakken een Nummer 1-taart
 • Hannah en Pauline bakken een Nummer 1-taart
 • Hannah en Pauline bakken een Nummer 1-taart
 • Hannah en Pauline bakken een Nummer 1-taart
 • Hannah en Pauline bakken een Nummer 1-taart

Hannah en Pauline bakken een Nummer 1-taart

Limburg Bakt

Deze editie bakt Hannah samen met Pauline. De lerares aardrijkskunde, werkzaam op het Trevianum in Sittard, maakt al jaren de mooiste en lekkerste taarten en is hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor Hannah’s bakvirus. Speciaal voor deze rubriek kiest het bakduo voor een Nummer 1-taart.


Benodigdheden

Cake 30 cm:
500 gram biscuitbakmix
8 eieren
50 milliliter water
Botercrème:
500 gram boter
500 gram poedersuiker

Vulling:
300 gram chocolade
2 bekertjes slagroom
2 blikjes kersenvlaaivulling

Extra:
spuitzakken
cakevorm
fondant
deegroller
foto op eetbaar papier (taartenwinkel)
eventueel Crisco

Biscuit
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Meng de mix, eieren en het water in een kom. Klop het geheel tien minuten op de hoogste stand. Vul een ingevette bakvorm (twee derde vol) en bak de biscuit in de oven gaar. Oven niet tussentijds openen! De biscuit is klaar als deze veerkrachtig aanvoelt. Direct na het bakken uit het bakblik halen en laten uitdampen op een rooster.

Botercrème
Verwerk de boter op kamertemperatuur. Snij kleine blokjes uit de boter en mix dit beetje bij beetje met de poedersuiker. Let op met verstuiven! Mix dit zeker vijf minuten op hoge snelheid zodat het een luchtig geheel wordt.

Ganachevulling
Hak de chocolade in kleine stukjes. Smelt de chocolade au bain-marie. Klop ondertussen de slagroom stijf met de mixer. Vouw de gesmolten chocolade door de slagroom heen. Laat het chocolademengsel opstijven in de koelkast.

Taart bekleden
Zorg dat de biscuit helemaal is afgekoeld voor je deze gaat bekleden. Snij de cake in drie lagen (tip: steek prikkertjes in de lagen zodat je nog precies weet waar welke laag terug moet komen). Doe de botercrème in een spuitzak en maak een dijkje op de eerste biscuitlaag. Vul de eerste laag met de kersenvlaaivulling. Leg de tweede biscuitlaag erop. Maak ook hier een dijkje van botercrème. Vul deze laag met de ganachevulling. Leg de derde laag erop en smeer de hele cake in met botercrème.

Zet de taart even in de koelkast zodat de botercrème wat harder kan worden. Kneed de fondant warm en zorg dat deze een beetje rekbaar is. Om te zorgen dat de fondant niet blijft plakken, kun je extra poedersuiker gebruiken of Crisco. Rol de fondant uit in de juiste afmetingen. Haal de taart uit de koelkast en probeer de fondant in een mooie beweging over de taart te leggen. Begin met de grote plooien en probeer zo alle vouwen weg te werken. Breng de foto aan met wat water als plakmiddel en decoreer naar eigen wens.

Resultaten

290 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.