Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Hannah bakt voor War Child
  • Hannah bakt voor War Child
  • Hannah bakt voor War Child
  • Hannah bakt voor War Child
  • Hannah bakt voor War Child
  • Hannah bakt voor War Child
  • Hannah bakt voor War Child

Hannah bakt voor War Child

Wafels met warme kersen

Op zaterdag 19 augustus hebben we in Susteren op een braderie allerlei lekkers gebakken en verkocht. Samen met een paar vriendinnen hadden we een kraampje gehuurd, waar we luxe wafels met aardbeien of kersen en slagroom verkochten. En brownies en spritsen. De totale opbrengst bedroeg 519,50 euro en er was ook nog 55 euro gedoneerd via de website van War Child. De actie heeft in totaal dus 574,50 euro opgebracht. Dankjewel namens ons allemaal!

Voorbereiding (10 minuten)
Smelt de boter in het kleine sauspannetje. Meng bloem, suiker en vanille-extract of vanillesuiker in een kleine kom. Voeg de eieren een voor een toe aan het mengsel en blijf mixen totdat er een glad mengsel ontstaat.

Afmaken van de wafels met warme kersen (15 minuten)
Verhit je wafelijzer en vet het in met wat boter. Vet beide kanten van het wafelijzer in, anders gaat het beslag aan het ijzer plakken. Je kunt het beslag in het wafelijzer gieten met bijvoorbeeld een soeplepel of direct uit de kom. De makkelijkste manier is om gebruik te maken van een spuitzak zonder opzetstuk. Daarmee kun je heel gericht het beslag verdelen.
Probeer niet te veel beslag in het ijzer te gieten, dat kan er na het sluiten makkelijk uitlopen. Haal de wafels uit het ijzer zodra deze mooi goudbruin gebakken zijn. Plaats de wafels op een koelrek en herhaal deze stap totdat het wafelbeslag op is.
Verhit de kersen op middelhoog vuur in een pannetje. Voeg twee eetlepels suiker toe. Meng één eetlepel maïzena en één eetlepel water en voeg dat vervolgens toe aan de warme kersen. Laat de kersen een minuut of twee warm worden; je zult merken dat de saus dikker wordt. Serveer de warme kersen met de wafels en voeg eventueel nog wat amandelschaafsel toe. Smakelijk.

Resultaten

281 resultaten

 Ingrediënten:
• 500 gram zelfrijzend meel
• 250 gram boter en wat extra om in te vetten
• 250 gram suiker plus 2 eetlepels extra
• 4 eieren
• theelepeltje vanille-extract of vanillesuiker
• ongeveer 200 milliliter volle melk*
• 1 pot kersen in siroop of in water
• 1 eetlepel maïzena
*Je kunt zelf kiezen of je meer of minder melk aan het recept toevoegt. Meer melk staat gelijk aan zachtere wafels.
Het beslag moet vloeibaar zijn voor zachte (maar stevige) wafels. Mocht je de wafels wat harder willen, dan kun je het beslag steviger maken door er minder melk aan
toe te voegen.

Kookgerei:
• garde
• klein sauspannetje
• wafelijzer
• kleine kom en een vork

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.