Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Hannah bakt vlechtbrood
  • Hannah bakt vlechtbrood
  • Hannah bakt vlechtbrood
  • Hannah bakt vlechtbrood
  • Hannah bakt vlechtbrood
  • Hannah bakt vlechtbrood
  • Hannah bakt vlechtbrood

Hannah bakt vlechtbrood

Limburg Bakt

In de rubriek Limburg Bakt laat de elfjarige Hannah zien dat bakken niet per se moeilijk hoeft te zijn en dat jong en oud de kunst van het bakken makkelijk onder de knie kan krijgen. Hannah bijt in 2017 het spits af met lekker vlechtbrood.

Ingrediënten
1 zakje instant gist (7 gram)
300 milliliter lauwwarm water
450 gram meel voor witbrood
anderhalve theelepel zout
1 biologisch ei (los geklopt)
25 gram boter

Werkwijze
Stap 1:
Doe de gist in een kommetje met 50 milliliter lauwwarm water en laat het vijf minuten staan. Doe het meel in een mengkom en maak een kuiltje in het midden. Doe de suiker, de rest van het water en het gistmengsel erin. Kneed het tot een slap deeg en laat het vijftien minuten afgedekt rusten.

Stap 2:
Bestuif het werkvlak licht met meel. Voeg het zout toe aan het deeg en kneed het drie minuten op een lage snelheid in de staande mixer. Dek het deeg af met een vochtige keukendoek en laat het op een tochtvrije plaats een uur rijzen.

Stap 3:
Sla de lucht uit het deeg en kneed het door. Verdeel in zes gelijke stukken van tachtig gram per stuk.

Stap 4:
Bol elk stukje goed op en laat de bolletjes tien minuten rijzen.

Stap 5:
Rol de bolletjes tot lange strengen van circa 35 centimeter en leg ze neer in een stervorm.

Stap 6:
Let goed op: nu gaan we vlechten. Leg streng 6 tussen 3 en 4. Leg streng 2 naar 6. Leg streng 1 tussen 3 en 4. Leg streng 5 naar 1. Herhaal deze handeling tot je het hele brood gevlochten hebt.

Stap 7:
Werk de uiteinden mooi weg onder het brood.

Stap 8:
Leg het brood op een ingevette bakplaat en dek het af met plasticfolie. Laat het nogmaals een uur rijzen.

Stap 9:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrijk het brood met een losgeklopt ei. Bak het vlechtbrood in het midden van de oven in circa twintig minuten goudbruin gaar. Bestrijk het brood met boter.

Tip: De nummers van de ster hebben betrekking op de positie van de strengen, niet op de strengen zelf. Je verlegt de strengen van plek naar plek, ze liggen dus steeds op een nieuwe positie met een nieuw nummer.

Resultaten

228 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.