Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Hannah bakt met Gianna
  • Hannah bakt met Gianna
  • Hannah bakt met Gianna
  • Hannah bakt met Gianna
  • Hannah bakt met Gianna
  • Hannah bakt met Gianna
  • Hannah bakt met Gianna

Hannah bakt met Gianna

Hamburgertje happen!

De populariteit van kookprogramma’s op tv neemt haast groteske vormen aan. Bovendien verschijnt het ene na het andere kookboek in de etalages van de boekwinkels en op de digitale boekenplanken in de webshops. In de slipstream van het koken, groeit eveneens de belangstelling voor bakken. De hype rondom het tv-programma Heel Holland Bakt is daar een voorbeeld van. Nummer 1 wil niet achterblijven in deze trend en presenteert de rubriek Limburg Bakt. Eén groot verschil: geen hoofdrol voor volwassen hobby- en beroepsbakkers en vooraanstaande juryleden, maar voor de tienjarige Hannah. Ze laat zien dat bakken niet per se moeilijk hoeft te zijn en dat jong en oud de kunst van het bakken makkelijk onder de knie kan krijgen. Voor deze editie heeft Hannah hulp ingeroepen van haar nichtje Gianna. Samen maakten ze een heerlijke hamburgercake.

Voor de taart:
-twee pakken biscuit naturel
-cacao

Voor de vulling:
-frambozen
-aardbeien
-een pak botercrème

Voor de versiering:
-gele, rode, groene en witte fondant

Keukenspullen
-taartvorm
-mixer
-spatel
-beslagkom
-fondantroller

Hoe maak je een hamburgercake?

Stap 1: Maak het beslag volgens je mix en vul de taartvorm volledig.

Stap 2: Bak de taart goudbruin gaar.

Stap 3: Maak chocoladebeslag of maak het beslag naturel en doe er een beetje cacao bij. Vul de vorm een derde deel.

Stap 4: Laat het goed afkoelen en maak de botercrème volgens de verpakking.

Stap 5: Maak van fondant versieringen, bijvoorbeeld met geel fondantkaas, met groen fondantsla, met rood fondanttomaat en met wit fondantuienringen. Maak vijf plakjes fondantkaas, vijf plakjes fondanttomaat en twaalf fondantuienringen. Maak van de groene fondant één grote lap met rafeltjes aan de buitenkant zodat het op sla lijkt en maak een cirkel vanaf de buitenkant van vijf centimeter groot zodat de binnenkant van de taart niet te zoet wordt.

Stap 6: Snij de taart een keer door het midden en doe op één helft een beetje botercrème. Leg daarop de ronde plak sla met in het midden de cirkel en leg in de cirkel van de lap de framboosjes als vulling. Leg daarop de bruine cake zodat het op een burger lijkt. Leg verspreid aan de buitenkant van de taart de plakjes kaas, tomaat en uienringen. Leg daarop in het midden de aardbeitjes en doe op de andere helft van de taart een beetje botercrème. Stapel deze er ook nog op. En zo heb je een echte hamburger.

Resultaten

290 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.